Forsiden Om meg Media Videointervju Følg meg på jobb> Hjemme!

Arkiv måned: januar 2010

Det står søt i panna mi når jeg ser meg i speilet

31.jan.2010 @ 22:20 i Hverdager 8 kommentarer
Egentlig, så skriver jeg bare for å skrive. Det ser ut til at det blir en liten bloggpause, og jeg er jo godt i gang. Så, det kan se svart ut i de neste dagene. Men, jeg vil komme tilbake.

De siste 24 timene, har jeg vært med Marius. Og er det noen som er gutten min her i verden, er det nok han. Men hvem vet? Vi tar en dag om gangen, også tar vi heller ting som det kommer. Vi har vært alene hjemme så si hele tiden, og har hatt det virkelig koselig. Senere i natt kommer mamma hjem fra Svergie med mye godteri, så da blir det nok full fest. Eneste ulempen med de timene jeg går i vente nå, er at jeg vil ligge alene i natt, noe jeg ikke vil, for jeg kunne gjerne hatt Marius her en natt til, eller tjue.

EDIT; Mamma er fem min hjemme fra nå, og hele huset ser ut som en svinesti etter meg og Marius, så nå er det full vask på fem minutter! Hjelp, ønsk meg lykke til, for jeg er så godt som død nå.

La meg dele et komisk øyeblikk med dere;

29.jan.2010 @ 22:33 i Hverdager 22 kommentarer

(Malin, meg og Edina, helt normale, vi steppa bare inn for vaktmesteren i noen timer).

Denne dagen her skal det nok ta år og dager før jeg glemmer, hvis jeg i det hele tatt glemmer den. Bildet er tatt en helt vanlig skoledag på ungdomsskolen. Malin, Edina og jeg bestemte oss for å tulle litt med malingdressene vi har på skolen, og noen parykker. På toppen av kaka putta Malin og jeg puter, laken eller hva det enn var, forann magen. Slik gikk vi rundt på skolen og inn på butikken. Men man lever bare en gang, er det ikke det dem sier?

Ut med skolegenseren og inn med skoleonepiecen!

29.jan.2010 @ 17:40 i Hverdager 27 kommentarer
Jeg syns faktisk ideèn elevrådet på skolen kom meg i går (og godtok), var utrolig nok bra!

Min kjære Therese som er i elevrådet, kom inn og fortalte oss at vi skal få skoleonepiece, og hvor kult er ikke det? Fordelen er at vi vil få det mye billigere, men ulempen er at plutselig kommer hele Arendal til å gå rundt med det. Og da vil det ikke bli like gøy når alle har det, men uansett, jeg kommer selvfølgelig til å bestille en, eller to. De er virkelig gode, og jeg har ikke mer lyst til å hoppe inn i en heldress etter fotballtrening!

Nå satser jeg bare på at vinneren som kommer til å vinne logokonkurransen (skal stå navnet på skolen elns, slik som illustrert på bildene under), lager en fin logo! Og at den i det minste er lesbar!Nok om onepiece på en stund. I dag begynner jeg helgen med å rydde rommet. Favoritt hobbyen min, hvertfall hvis man vrir litt på sannheten. Men jeg har utrolig lyst til å flytte på alle møblene, men tror ikke det lar seg gjøre. Det finner jeg vel ut av i natt en gang når jeg forhåpentligvis er ferdig.

Dagen i dag består bare av utfordringer, ønsk meg lykke til!

28.jan.2010 @ 14:29 i Hverdager 9 kommentarer
Hei alle sammen! Tenkte jeg skulle oppdatere dere om hva som skjer i dag, hvis jeg i det hele tatt vet det selv. Jeg skal opp å snakke med eksen min, som jeg var sammen med i to år. Gruer meg utrolig mye, men vi skal prøve å være venner, så det går vel greit. Er bare så rart å se han når vi begge har kommet litt videre. Men det går vel fint, vi må bare klarne opp i noen ting, så ønsk meg gjerne lykke til!

På skolen i dag har vi gjort det samme som alltid, vært litt på kjøkkenet og hatt teori. Enda er jeg ikke ferdig, men hadde ikke sagt nei-takk til å vært det. Så fort vi er ferdig, skal jeg tusle ned mot byen og rett i banken. I går når jeg skulle sette over stipendet mitt til min brukerkonto, hadde jeg klart å glemme pinkoden min, dermed ble kortet inndratt i minibanken to ganger. Så jeg må ned i banken og hente en brikke slik at jeg kan logge inn på nettbaken min å finne ut av koden, for selvfølgelig har jeg misten den brikken også. Men nok tørrprat, her er et bilde av meg og Therese etter at vi hadde vært på kjøkkenet i dag.- HVA ER DINE PLANER FOR DAGEN? Btw. jeg må jo kjøpe sjokolade etter skolen, uff (nam*)!

Ingenting er virkelig bedre, jeg har funnet lykken, nok en gang.

27.jan.2010 @ 12:53 i Egne meninger 28 kommentarer
Bare tanken får meg gal og helt klam i munnviken. Det er virkelig det beste jeg vet, ingen ting er bedre. Det finnes ingen annen måte kroppen kan tilfredsstilles mer på, jeg har virkelig funnet lykken. Jeg snakker selvsagt om sjokolade.

Jeg lever virkelig på sjokolade, og spiser nok sjokolade tre ganger så mye som en normal jente gjør. Selv vet jeg godt at det ikke er bra, men jeg klarer ikke la vær. Det skal mye til for at jeg kan takke nei til sjokolade, det er nok bare èn person her i verden som klarer det. Jeg spiste sjokolade akkurat, og det er det første jeg skal spise etter skolen også. Hvis det går ann å bli avhengig av sjokolade, er jeg virkelig en av de personene som er det. Hvis jeg virkelig får et sjokoladekick, må jeg ha det, om jeg ikke får det da, gnager jeg meg selv på veggen. Sjokolade er så godt, virkelig. Om jeg er lei meg, sur eller deppa, hjelper det alltid med en sjokolade bit. Bare vent, det første jeg skal etter skolen, er å kjøpe meg en sjokolade, eller to.- SJOKOLADE ER EN VIKTIG INGREDIENS I ET LYKKELIG LIV, ER DERE IKKE ENIG?

Dorthea sin blogg, som vant spotify konkurransen.

Livet til gulljenta mi begynner om et år, fra i dag!

27.jan.2010 @ 09:51 i Hverdager 18 kommentarer
Hei alle sammen, og gratulerer så mye med dagen til Therese! Gulljenta mi blir 17 år i dag, og jeg misunner henne til tusen som har bursdag så tidlig. Jeg håper virkelig hun får en like herlig dag, som det jenta er selv! Så, gratulerer så mye med dagen vennen min, gleder meg til å finne på enda mere sprell med deg!


Therese gullet og meg. Ønsk henne gratulerer med dagen.

Dorthea, som vant spotifykonkurransen.

Det finnes flere fisker i havet, er det ikke det dem sier?

26.jan.2010 @ 21:01 i Hverdager 23 kommentarer
Om man ser tilbake på meg et halv år, ville du ha sett verdens lykkeligste jente i armene til gutten som jeg en gang trodde skulle være min for alltid. Slik viste det seg selvfølgelig ikke å bli, men det var til det beste.

Den dag i dag er det 2-3 mnd. siden det ble slutt mellom meg og eksen min som jeg hadde vært sammen med i nesten to år, faktisk, så hadde det vært to år i dag. Jeg mener, at det siste halvåret vi var sammen, var vi ikke sammen. Vi oppførte oss så si ikke som kjærester, og vi kranglet mer enn noe annet, skulle tro det var tredje verdenskrig, dermed var det til det beste at det ble slutt, og at vi heller skal være venner.

Tilbake til overskriften min. Det finnes flere fisker i havet, gjør det ikke vel? Jo, og jeg tror virkelig jeg har fått gullfisken på kroken. Katrine er forelsket på nytt. Dere ville jeg skulle fortelle, så her kommer det. Hvorfor skal jeg sitte inne og vente på at tiden skal gå, til hvem sin fordel? Jeg hadde en veldig tung periode, men er ferdig med den nå. Jeg vil videre. Ting har kanskje gått litt fort, men jeg kan ikke styre følelsene mine, og slik er det. I steden for at folk skal gå bak ryggen min å tenke at ting gikk fort, kan de heller være glad på mine veier. Jeg vet selv at ting har gått ganske fort, men det beste er vel at jeg har det fint nå, er det ikke vel? Både jeg og eksen min har kommet videre. Det er i motbakke det går oppover, husk det.

Edit: Sier ikke eksen min er helt ute av livet mitt, for jeg er selvfølgelig glad i han, noe jeg alltid vil være. Han var tross alt gutten min i nesten to år. Men, vi passer best som venner og livet går videre.


Tenkte jeg kunne legge ut et bilde fra i sommer. Jeg har virkelig gode minner herfra.

VINNEREN AV SPOTIFY KONKURRANSEN BLE DORTHEA, GRATULERER. HUN VANT MED DENNE (trykk) LISTEN, OG BLIR LINKET I DE TRE NESTE INNLEGGENE.

Hvordan får du en litt bedre blogg? Vel, her har du kanskje et par svar.

25.jan.2010 @ 19:24 i Egne meninger 26 kommentarer
Hvordan får jeg flere lesere? Hva skal jeg gjøre for å få kommentarer? Og hvordan kommer jeg meg på topplisten? Disse tre enkle spørmålene blir daglig spurt om flere ganger daglig her inne på blogg.no. I dette innlegget skal jeg dele mine synspunkter på hva som er en bra blogg, og ikke. Hva du som blogger kanskje kan gjøre for å få evt. flere lesere, og hva du ikke burde gjøre.

Noe jeg mener, og sikkert veldig mange andre, er at reklame ikke blir tatt godt i mot. Det er veldig koselig å få en kommentar om at bloggen din er utrolig bra og at man er fast leser, men når man titter innom et par andre blogger og finner akkurat sammen kommentaren der, og det viser seg at samme kommentaren er sendt til tohunder andre, blir det ikke like koselig aligavell. Dere skjønner hva jeg vil frem til(?), og poenget mitt; dropp slike kommentarer, det hjelper ikke. Alt du får tilbake er bare negativ oppmerksomhet og et desperat skrik etter lesere og kommentarer.

Jeg mener heller da, hvis man ønsker flere lesere og kommentarer, jobb for det! Legg andre til som venn f.eks. slik at dem kan se når du oppdaterer, og hvis overskriften er interessant nok, klikker de seg kanskje inn og slenger igjen en kommentar. Da er det viktig for din del, å svare på kommentarene! Holde på leserene sine, slik at dem kanskje vil komme innom akkurat din blogg en annen gang også. I tillegg burde du kommentere andre blogger du også. Men gjør det litt spessielt, kommenter ordentlig, og ikke send samme kommentaren til tohundre, sånt er vi lei av.

Når det gjelder bloggen generelt, liker jeg blogger med et ryddig og fint design. Og ikke minst en ryddig tekst uten masse tilleggsord og ikoner. Og, til slutt, hvis du virkelig jobber med bloggen, kanskje du en dag kommer deg opp på listen om det virkelig er et ønske.

ER DU ENIG, ELLER HAR DU EVT. NOE MER Å TILFØYE?

Verdens beste gutt, smalt meg i gulvet.

25.jan.2010 @ 17:47 i Hverdager 18 kommentarer
Tro det eller ei, men det var en ting jeg glemte å si dere. I helgen når jeg var hos Marius, skulle han knekke ryggen min, eller noe i den duren. Han løftet meg hvertfall en meter over bakken, men plutselig var jeg dobbelt så fort nede. Selvfølgelig var det ikke meningen, men han trodde jeg hadde beina i bakken og at jeg ikke var "så" liten. Selvfølgelig hadde jeg verken beina i bakken eller var så "høy" som han trodde, dermed smalt jeg rett i gulvet. Heldigvis endte det bare i latter, og han hjalp meg fort opp igjen, dermed hadde vi en koselig kveld alene hjemme med pizza, godteri og litt drikke.


Den andre gutten min. Han er virkelig nydelig, og vi krangler heller aldri! Utrolig søt er han og.

En herlig helg, med en herlig gutt.

24.jan.2010 @ 23:21 i Hverdager 23 kommentarer
Hei alle sammen! Beklager for dårlig blogging, men jeg har vært på besøk hos en herlig gutt som heter Marius! Det var et veldig koselig besøk, og vi hadde det kjempe fint. På lørdagskvelden var vi alene hjemme og koste oss med litt pizza og godteri. Senere på kvelden, eller natten, bestemte vi oss for å gå en tur, og vi gikk et godt stykke den kvelden. Jeg gikk selvfølgelig med tårer i øynene, for hver gang han hadde sjangsen, skremte han meg og dro meg med inn i skogen og fant på de sykeste historiene, noe du ikke kan gjøre med en person som meg. Heldigvis hadde jeg en hånd å holde i, i tillegg til at jeg enda lever, så alt gikk fint. I dag før hjemreisen kom, så vi bare på tv og hadde det kjempe koselig. Med andre ord, jeg har hatt en herlig helg!- HVORDAN HAR DIN HELG VÆRT? EVT. HVA HAR DU GJORT?

Vi to har en hemmelighet, kanskje er det kjærlighet?

23.jan.2010 @ 10:54 i Outfits 24 kommentarer
Livet går videre, ingenting varer evig og tiden leger alle sår. Er det ikke det man sier? Skal ikke si for mye, ikke har jeg tid til det heller. Jeg er nødt til å rekke en buss, skal nemlig ut av byen. Og er det noe jeg har vært flink til i det siste, er det nemlig akkurat det å miste busser! Har forsovet meg halve uken, hvis ikke hele? Dermed er det kanskje på tide å komme seg vekk fra datamaskinen og ut av døren, vi blogges!

Her har dere herlige mennesker dagens outfit:

Buksen er fra bik bok, elsker virkelig den buksa, tror jeg har hatt den siden niende klasse, tvinger den på meg! Genseren er fra h&m, topp fra bik bok, singlett fra gina, belte og armbånd fra pieces.

- HVA ER DINE PLANER FOR DENNE LØRDAGEN?

Jeg lovet dere dagens outfit, så her er den!

22.jan.2010 @ 22:10 i Outfits 32 kommentarer

Buksen er fra only, genseren er fra h&m, singletten er fra h&m og skjerffet er fra h&m! Jøss, alt unntagen buksen er med andre ord fra h&m! Og som dere ser ble det ikke outfitbilde ute i dag, for se hva jeg får tid til i morgen.

Det beste er å være lykkelig med den størrelsen man har!

22.jan.2010 @ 18:54 i Egne meninger 20 kommentarer
Er dere ikke enige? Jeg tror ikke jeg har møtt èn eneste jente som ikke har klaget over kroppen sin en eller annen gang. Det er vel bare slik "vi" er. Men, i høyt antall av de jentene som klager over kroppen sin, har de virkelig ikke noe å klage på. Det beste er å være lykkelig med den størrelsen man har, og respektere seg selv for slik vi er. Og ikke prøve å forandre på alt det fine og personlige ved seg selv. Alle vi jo oppnå det samme så si, og hvor gøy hadde det vært om alle var like her i verden?

Det var dagens "kloke ord", eller egne meninger som jeg så fint kaller det. I dag skal jeg bare tilbringe kvelden hjemme sammen med min kjære mor, +at jeg må rydde litt på rommet før kvelden kommer. Akkurat nå (som jeg prøver å vise på bildet) lager jeg middag. Kokt laks med bla. poteter, agurksalat og rømme til.

Etter at jeg har spist verdens beste middag og sett litt på tvprogrammene jeg virkelig må få med meg, poster jeg dagens outfit!


- HVA SKAL DU I HELGEN?
Mine planer går frem og tilbake like fort som t-banene i Oslo, dermed for jeg heller oppdatere dere litt etter litt om hva som skjer.

Jeg håper denne kvelden ender godt

21.jan.2010 @ 23:00 i Hverdager 27 kommentarer
Hei godt folk! I dag etter skolen var jeg med Dorthea, og vi skulle egentlig møte kjæresten hennes og et par andre gutter fra Skien, men det ble ikke noe av. Dermed rakk vi akkurat ikke bussen vi skulle ha tatt hjem, og vi måtte da gå rundt i Arendal en time ekstra. Etter at jeg hadde vært med henne, og kommet meg hjem til Risør igjen, var jeg med to herlige jenter, Henriette og Edina. Det er faktisk ikke så veldig lenge siden jeg kom hjem. Nå i dette sekund prøver jeg å finne ut hva som skjer i helgen. Planene går frem og tilbake annen hver time, men jeg håper denne kvelden ender godt. Dette var et litt tørrprat-innlegg, men må jo oppdatere dere! Satser på dagens outfit i morgen også, med mindre jeg forsover meg nok en gang.


Min kjære Dorthea på vei ned fra skolen, og ned til byen. Det er virkelig verdens bratteste vei, og hun klarte å falle allerede tre ganger innen vi var halvveis. På bildet over, ser du en av gangene.

FORRESTEN, HERLIGE MARI VALGTE Å TA UT MEG I BLOGG VS. BLOGG. OG HVIS DERE VIL VÆRE SÅ SØTE Å STEMME PÅ MEG, KAN DERE BARE TRYKKE HER. STEMMER DU?

- FORSOVER DU DEG OFTE?

Bloggingen går virkelig på topp! +Dagens outfit!

21.jan.2010 @ 13:21 i Outfits 36 kommentarer
Hei alle sammen! Først må jeg bare si at jeg er så utrolig takknemlig for alle dere som leser og kommenterer bloggen min! Det er ikke lenge siden jeg byttet blogg, og allerede nå er jeg oppe i nesten tusen lesere, i går runda lesertallet 829 akkurat, og jeg er virkelig glad for det. Jeg elsker virkelig å blogge, og jeg er så takknemlig for at det går så bra! Jeg hadde aldri trodd det, jeg som var så redd og nervøs i begynnelsen når jeg byttet blogg. Men slik ting har vært den siste uken her, går det nesten bedre på denne bloggen! Så, jeg vil egentlig bare takke dere, og at hver enkel av dere som gir i fra noen herlige ord, betyr veldig mye. Og selvfølgelig svarer jeg hver enkel av dere, blir så glad for hver minste kommentar!

Dermed er det dagens outfit. Jeg klarte å forsove meg nok en gang i dag på morningen, noe som ikke var overraskende, siden jeg fikk både telefoner og meldinger midt på natten, selvfølgelig bare for morroskyld for å vekke meg. Dermed kom jeg ikke i seng før tre, og vekkeklokken min ringer klokken fem. Heldigvis har vi verdens herligste lærer, så han skrev ikke fravær! Digger deg, takk til tusen. Er det noe jeg virkelig ikke trenger, er det mer fravær! Men hvertfall, jeg måtte bare hive på meg noe som skulle ligne en sammensatt outfit, og den ser dere under.


Buksen er fra only, genseren er fra gina, singletten er fra cubus og skoene er fra eurosko. Arendal er i bakgrunnen, så nå ser dere utsikten fra skolen litt bedre, den er helt syk!

- HVOR LENGE HAR DU BLOGGET?

Bitchtalking with the best bitches

20.jan.2010 @ 21:42 i Hverdager 26 kommentarer

Rebecca og Malin. Tror Malin er temmelig inne i tven, mens Rebecca er mer fokusert på Sandra. De jentene er så herlige! Utrolig lenge siden jeg hadde møtt dem, kjempe koselig å se dem igjen!


Baksnakking på gang eller? Jeg skal ikke nekte. Utrolig deilig å få ut alt til hjemby-jentene!


Sandra trasket rundt uten sminke, nydelig jente uansett! Hun farget øyenbrynene sine, det ble kjempe fint når hitlermalingen var av!Rebecca og meg, nydelige jenta. Se så bleik jeg er i forhold! Go for the winter!

- HVA HAR DU GJORT FOR NOE I DAG?

Ikke velg kjæresten din fremfor bestevennen din, du vil angre.

20.jan.2010 @ 16:49 i Egne meninger 41 kommentarer
Det er mange der ute, som kommer opp i situasjoner hvor man må velge mellom bestevennen sin og kjæresten. Ofte kommer det av sjalusi. Selv har jeg vært der, og jeg angrer.

Det begynner å nærme seg en drøy stund siden nå, men jeg vil nok aldri glemme det. Den dagen jeg valgte kjæresten min fremfor bestevennen min. Det skulle jeg aldri ha gjort. Den dag i dag, sitter jeg uten noen av dem. Jeg har lært av mine feil, og kommer ikke til å velge gode venner fremfor potensielle kjærester eller kjærester i fremtiden. Du vet ikke hva du har, før du har mistet det, og det er virkelig sant. Så tenk over valgene du gjør her i livet. Jeg har vært igjennom det, og vet hva jeg snakker om. Er det virkelig verdt å velge kjæresten fremfor bestevennen, med mindre du har en god grunn? Nei. Ingenting varer evig, husk det. Etter denne episoden, har jeg satt meg en "regel", at neste gang en person ber meg velge mellom han/hun og en annen, velger jeg ikke vedkommende som ber meg velge.


Det var mine kloke ord for dagen. Slenger inn et bilde fra i stad. Gud så nydelig den sofaen er! Er dere ikke enige?

- HAR DU VÆRT OPPE I LIGNENDE SITUASJON? VELGE MELLOM VENNER, KJÆRESTE ELLER BESTEVENN?

Dagens outfit og dagens planer

20.jan.2010 @ 12:31 i Outfits 28 kommentarer
Hei alle sammen! For det første, tusen takk for alle kommentarene på innlegget under! Jeg er helt overrasket, hadde aldri regnet med det! Og for det andre, jeg vet at flere av dere liker at jeg tar bilder ute, og jeg tenkte jeg skulle ta bilde av dagens outfit ute i dag også. Men, første gangen jeg skulle prøve å knipse noen bilder, gikk kameraet tomt for strøm. Og andre gangen prøvde jeg å tvinge Therese med meg ut i storefri, men hun nektet, dermed ble det outfitbilder inne i dag! Men uansett; t-shorten er fra gina, genseren er fra h&m, buksen er fra pieces, armbåndet er fra only og skoene er fra bianco. Elsker virkelig de skoene, selv om de kanskje ikke var mine bestevenner i dag når jeg måtte løpe med de til bussen! Heldigvis henger begge hælene på enda, for bare håpe de gjør det helt til jeg kommer innenfor dørene hjemme. Etter skolen i dag, skal jeg være med noen herlige jenter! Gleder meg virkelig, skal prøve å ta noen bilder!
Uh, skikkelig sammenklistrette øyenvipper, lekkert! Heldigvis var det ikke øyenvippene mine som var poenget.

Dagens outfit med en varm toddy i hånden

19.jan.2010 @ 17:18 i Outfits 47 kommentarer
Hei alle sammen! Kanskje på tide at dere får en oppdatering fra hverdagen min? Jeg nevnte så vidt det var at jeg hadde vært hjemme fra skolen i dag på innlegget under pga. magesmerter. Heldigvis begynner det å gå bedre, men plutselig kan det komme tilbake. Selv om magen skriker etter å holde sengen, har jeg fått på meg klær og så vidt det er sminke. I tillegg har jeg laget meg en varm toddy (for det er toddy det heter? varm saft). Resten av kvelden skal jeg nyte hjemme forann tvskjermen!

Jeg tvingte med meg lillebror ut i kulden for å knipse et par bilder:


Toddyen var litt varmere enn trodd, og det der var kaldt i fua (rompa)! Men alt for bloggen, eller hva?

Jeg vil prøve melanotan!

19.jan.2010 @ 11:39 i Egne meninger 20 kommentarer
Eller ikke! Jeg kan ikke fatte og begripe at folk faktisk vil utsette seg for den risikoen å prøve melanotan, når det har vært en del i media i det siste halvåret! Folk kan umulig ikke ha fått med seg at melanotan er farlig, og kan gi deg livsvarige bivirkninger.

Jeg må selv innrømme at jeg hadde en periode hvor jeg ikke hadde takket nei til melanotan, og jeg husker jeg skrev om det på den forje bloggen min for en god stund siden. Men den gangen var jeg dum og tenkte bare på å bli brun, for bokstaveligtalt, jeg er den hviteste jenta i vennegjengen. Men takket være gode lesere, og en toppblogger som advarte folket, gikk jeg aldri så langt som å takke ja, og prøve stoffet selv. Noe jeg er utrolig glad for at jeg ikke gjorde! Lenge leve hvitheten, det er jo vinter! Og om man virkelig har et sterk ønske om å bli brun, bruk heller selvbruningskremer eller grill deg i solen når sommeren kommer. Og for guds skyld, ikke prøv det. Du utsetter deg selv for en fare du ikke en gang er klar over selv.


Lenge leve hvitheten! Og grunnen til at det ser ut som om jeg akkurat har stått opp, er fordi jeg akkurat har stått opp. Jeg ble hjemme fra skolen i dag, pga. magesmerter. Kjennes ut som om hele magen blir skjært opp av en kniv innvendig.

At Heidi Alexandra kan skrive om noe slik som det her (trykk), på bloggen sin når hun er toppblogger, er ubegripelig. Tror mer det er et skrik etter oppmerksomhet, for dette kan hun umulig mene?

-HVA ER DIN MENING OM BRUK AV MELANOTAN? Alle får jo ikke varige bivirkninger, men er den risken verdt å ta?
Trykk her og kom til innlegget jeg skrev på den forje bloggen min, gammelt altså.

Klassisk mote, hva syns du?

18.jan.2010 @ 23:04 i Mote 19 kommentarer
Siste utgave av [mag] har duppet ned i postkassen min, og jeg har hentet litt inspirasjon derfra, til dette innlegget. Nemlig om klassisk mote! Enkelte plagg, som aldri slår feil, eller? Jeg er ute etter din mening.

Vi har latt oss inspirere av film og motens evige klassikere. Med disse i skapet ditt, er du alltid trendy! De gode klassikerene jeg snakker om er blazer, blyantskjørt (pencil skirt), trenchcoat, dressbukse, hatt, korsett og tilslutt min favoritt, cardigan! Jeg aner ikke hvor mange jeg har av dem, og jeg kjøper bare fler og fler så fort stipendet kommer inn på kontoen. Vi har også "den lille sorte". Et must i en hver kvinnegarderobe! Har du en perfekt svart kjole, har du alltid noe å ha på deg! Pynt den opp med smykker, belter og andre accessoirer. En sort kjole kan du bruke så mangt og så mye til!

- INNEHOLDER KLESSKAPET DITT ETT AV DISSE PLAGGENE, ELLER FLER?
Vil du lese mer om akkurat dette temaet, kjøp mnd. [mag]!

Vinn en valgfri onepiece!

17.jan.2010 @ 19:22 i Konkurranser 13 kommentarer
Jeg kom tilfeldigvis over bloggen til Bent Erlend (trykk på navnet for å komme til konkurransen), hvor man kan vinne en valgfri onepiece! Og det eneste man trenger å gjøre for å vinne, er å skrive et innlegg om hvorfor akkurat du skal vinne, slik som jeg er i gang med nå.

Ingen har vel mer grunn enn andre for å vinne, vi alle har nok like lyst til å ha en onepiece uten selv å betale to øre for den. Og jeg håper selvfølgelig at jeg kan bli den ène som stikker av med premien, dermed krysser jeg fingrene for det! Jeg har virkelig lyst på en onepiece, for det er ingenting annet som frister mer enn å hoppe rett i en onepiece etter fotballtrening eller en slapp skoledag. Selv har det stått på ønskelisten lenge, men jeg er nok ikke jenta med den tjukkeste lommeboken, dermed står onepiecen enda på ønskelisten min og lommeboken er enda like tom. Så kjære Bent Erlend, jeg har virkelig lyst til å vinne konkurransen din. Krysser fingrer og tær!
- HAR DU ONEPIECE ELLER ØNSKER DEG? Om du ønsker deg, kan jo konkurransen være et forsøk.

Dagens outfit og dagens planer

17.jan.2010 @ 12:55 i Outfits 34 kommentarer
Hei og god morgen alle sammen!

I dag snør det på Sørlandet, noe jeg virkelig ikke tok som en god nyhet. Jeg som var 100% bestemt på å ta outfitbilde ute i dag også, men snøen stoppet ikke meg. Dermed løp jeg ut så fort klæra og sminken var på, og dro med meg lillebror for å knipse. Jeg fant frem en god ullgenser som det virkelig er lenge siden jeg har brukt, den er fra bik bok hvis noen lurte. Skjerfet er fra h&m, buksen er fra pieces, toppen er fra gina og skoene er fra bianco. I så fall, der har dere dagens outfit!

Dagen i dag skal jeg tilbringe med venner. Og jeg er klar for å løpe ut døren nå, må bare finne ut hvor jeg skal. I mellom tiden sitter jeg å hører på musikk på spotify, og ang. spotify, så har jeg en konkurranse hvor du som har spotify enkelt og greit bare skal sende meg spillelisten din. Og hvis du er heldig, vinner du enten å bli linket i tre innlegg fremover eller å bli vurdert, det velger vinneren selv, som kan bli deg om du bare sender meg spillelisten din! Jeg har holdt denne konkurransen en stund nå, dermed blir dette siste sjangse, så finner jeg vinner i morgen! Dermed er det ingenting annet å gjøre for deg, enn å sende meg spillelisten din. Bare legg den igjen som en kommentar på dette innlegget.


- HVA SKAL DU I DAG?

Uredigert videoblogg fra skoledagen min

16.jan.2010 @ 21:41 i Videoblogger 13 kommentarer
video:uredigert videoblogg fra skoledagen min

Jeg får ikke satt det sammen til en videoblogg, men her har dere et av klippene. Håper jeg får fikset det tilslutt, for det er mange morsomme klipp jeg vil dele med dere! Btw; hadde laget suppe på filmen. Ser det ikke gøy ut?

Lørdagskvelden og dagen i går

16.jan.2010 @ 19:19 i Hverdager 13 kommentarer
Hei alle sammen!

Jeg fikk ikke sotte sammen den filmen, selvfølgelig. Men jeg skal opp til en venninne nå, som har besøk av et par andre, så kanskje jeg kan låne en datamaskin der å sette den sammen. Det er virkelig kjipt at ikke windows movie maker funker på noen av datamaskinene mine, nå som jeg hadde tenkt til å skjerpe meg med videoblogger. Men om jeg klarer å sette den sammen der oppe, legger jeg den ut i morgen. Har noen av dere anbefalinger av et videoprogram som er gratis, slik at jeg kan laste det ned, gjerne kommenter!

Også var det denne helgen her da, åh, vet ikke hvor jeg skal begynne. Den har vært kjempe fin, selv om det selvfølgelig kom litt drama, men det gjør det alltid har jeg fått følelsen av. Men hvis man ser bort i fra dramatikken, var det en veldig koselig helg. Jeg har vært med bestevenninna mi Dorthea + et par gutter fra Skien. Vi dro til en venninne av meg på kvelden i går, og var der en stund, før vi så dro hjem til Dorthea og tilbringte kvelden der.

Det begynner å bli et par timer siden jeg kom hjem nå, og jeg har ikke gjort annet enn å sitte forann dataskjermen og spist godteri. Derfor er det kanskje på tide at jeg kommer meg litt ut, så blogges vi siden.← Bildet akkurat nå, låner skjorte av Dorthea. Jeg har verken rettet håret eller stelt meg noe serlig i dag, men pytt og! Ikke aner jeg hva som skjer med leppene mine der heller, men det for så være!


- HVA SKAL DU I KVELD?

Sett av to sekunder, og tenk over hvor heldig du egentlig er.

16.jan.2010 @ 16:37 i Egne meninger 9 kommentarer

Har du noen gang tenkt over hvor heldige vi egentlig er, og hvor mye vi egentlig har, forholdt til det de hadde for 60 år siden? Den dag i dag er det nesten en selvfølge at hver sekstenåring eier både mobiltelefon, i-pod og en datamaskin, ofte også fler. Og ikke minst alle de klærene og alle de tingene vi har, som vi også kanskje ikke hadde trengt.

Tenk deg hvordan det var for 60 år siden, selv levde jeg jo selvfølgelig ikke den gang, men besteforeldrene mine gjorde det. Og de har fortalt meg mye. For den gangen var det ingen som satt inne på en datamaskin dagen lang, hvis man var heldig, hadde man kanskje en radio i huset. Og når julaften kom, var det stor glede i huset. Den gangen var det ikke vanskelig å glede et hjerte, men den dag i dag, har jo alle alt. Det var heller ikke godteri annet enn på lørdager, mens nå i 2010, er det lørdag hver dag. Det var vist så si ingen tjukke ungdommer på den tiden heller, for da var alle ute og fant på ting. Hvilken 13-14 åring den dag i dag er det som går ut i skogen og begynner å lage hytte nå? Det finnes sikkert noen av dem, men ikke like mange som det en gang var. Og hvorfor ikke? Jo, teknologien overtar.

Selv vil jeg stoppe all teknologi akkurat slik ting er nå. Vi trenger ikke mer. Når jeg en gang får meg en familie, vil ikke jeg at barna mine skal vokse opp forann dataskjermen. Men, det er nye tider, og jeg skal ikke se bort i fra at det skjer. Selv syns ikke jeg at vi trenger mer, som sagt. Og jeg kunne godt ha reist tilbake 50-60 år bare for en dag eller to, og sett hvordan det var.


Risør på 1950 tallet. Den gangen lå fiskebåtene inne på torvet i byen. Det gjør de ikke nå lenger, ting forandrer seg.

NOEN SPØRSMÅL TIL DERE: (trenger ikke svare på alle, bare svar på det dere føler for)
- HVA SYNS DU OM ALL DENNE TEKNOLOGIEN SOM DET BARE KOMMER MER OG MER AV?
- HAR BESTEFORELDRENE DINE FORTALT DEG NOE OM HVORDAN DET VAR DEN GANGEN DE VAR BARN/UNGDOMMER, I SÅ FALL HVA?
- KUNNE DU HA REIST TILBAKE 50-60 ÅR, BARE FOR Å OPPLEVE DET Å SE HVORDAN DET VAR?

Nå er det helg igjen, og det er en herlig helg, igjen!

15.jan.2010 @ 13:28 i Hverdager 11 kommentarer
Hei alle sammen! Endelig er det helg igjen, og det vil nok en gang bli en herlig helg! Jeg skal være sammen med min kjære bestevenninne Dorthea, også kommer et par gutter fra Skien nedover som vi også skal være med. De samme som vi var og besøkte på onsdag, noe som vil bli kjempe koselig! Med mindre de ikke kræsjer på veien ned, går alt på skinner!

Videobloggen som jeg skulle ha laget, nekter å samarbeide. Men jeg skal sove hos Dorthea i natt, dermed kan jeg kanskje låne en datamaskin av henne og få sotte filmen sammen. Vi for krysse fingrene å håpe på det beste! Siden det er helg, regner jeg med at noen skal ut i, dermed kommer jeg med noen musikk anbefalinger!

Showtek - colours of the harder styles, DJ Bomba - crazy pipes og en jeg ikke kan navnet på.


- HVA SKAL DU I HELGEN? Og dere som vil være med på konkurransen min, trykk HER. Siste frist. 

Dagen min i dag, hva er dine planer?

14.jan.2010 @ 14:02 i Hverdager 14 kommentarer
Endelig begynner jeg så vidt å våkne fra morgendagen, og jeg kunne egentlig ønske jeg fortsatt befant meg i Skien, for bare håpe det ikke blir lenge til neste gang. Jeg sitter på skolen full av sjokolade fra kvelden i går. Noe jeg fortsatt vil gjøre til klokken slår halv fire, dermed er jeg ikke hjemme før i sekstiden. I tillegg er skoene mine fulle av alt mulig dritt du kan tenke deg som befinner seg i en vaskehall. Krysser fingrene for at alt går vekk, satser på det når jeg kommer hjem. Og apropo det, når jeg kommer hjem, skal jeg også sette sammen en videoblogg fra skoledagen min på kjøkkenet fra i tidligere i dag. Jeg lovet dere tross alt videoblogg i dag, og det må jeg holde!


Utsikten fra klasseromsvinduet vårt utover Arendal, mot Hisøya. Gleder meg til å komme hjem til Risør igjen!

- HVA SKAL DU I DAG? Ikke glem å titt på videobloggen som kommer siden (hvis jeg får det til)!

EDIT; Jeg holder på med videobloggen, og den skal virkelig ut! Men den andre datamaskinen som har redigeringsprogrammene, nekter å la seg slå på. Men nå holder jeg på å laste ned et program, som jeg håper vil funke på skole datamaskinen.

Fra sørlandskysten til Grenland tur/retur

14.jan.2010 @ 01:19 i Hverdager 17 kommentarer
Hei og hopp alle småtroll. Som kanskje noen av dere vet, var jeg i Skien dag med bestevenninna mi for å besøke et par gutter. En av guttene var kjæresten hennes, og vi endte opp med å bli en liten gjeng mot slutten. Utrolig koselig var det hvertfall, og det er bare en drøy time siden jeg kom hjem. Dermed er jeg utrolig klar for senga nå, som heller ikke blir min egen. Jeg sover over hos Dorthea i natt (som var med inn til Skien), da kan jeg sove litt lenger i morgen tidlig også! Under er noen bilder fra dagen, men som sagt; kameraskye mennesker. Men dette var virkelig en koselig dag, og jeg gleder meg til neste gang!


Meg og Dorthea på bussen innover mot Skien. Den bussen ble virkelig til en frysebok jo lenger inn i landet vi kom!


Dorthea på mix nede i sentrum. Trond, Marius, Martin og jeg var der også, måtte få i oss noe mat etter at vi hadde dratt Marius opp av senga. Han spanderte på meg, så var heldig der!


Marius og meg på mix, bildet forklarer det meste. Kamerasky, som jeg sa.


Må nesten legge ut bildet av kjæresteparret også, Martin og Dorthea. De er jo så skjønne!


Senere på kvelden skulle Trond absolutt vaske bilen. Jeg og Marius hadde ikke noe valg i å hjelpe til, og Marius kunne selvfølgelig ikke la vær å leke seg litt, sjokk.


Full bil! Skal love dere det var kaldt når hjemturen kom,og vi ville jo være i samme bil alle sammen. Morsomt.


Marius og Martin rett før vi dro videre ned mot sørlandet igjen. Sjekk Martin inne i bilen. Marius hadde glemt flaksa si inni bilen, mens Martin hadde låst oss ute.

Dagens outfit og dagens planer

13.jan.2010 @ 05:59 i Outfits 13 kommentarer
Hei alle sammen! Egentlig må jeg bare hive meg i skoene mine å løpe til bussen, noe som vil skje i sekundet etter at jeg har postet dette innlegget. Planene for dagen er å dra på skolen å bestå i matte, jeg har nemlig sneket meg unna for mange prøver i år, at om jeg ikke har en test i dag, kan jeg ikke få noen karakter i det hele tatt. Med andre ord, da vil jeg stryke i matte. Men hvis man glemmer det i to sekunder, skal jeg og bestevenninna mi til Skien etter skolen å besøke to gutter. Anntageligvis to av Norges mest ufotogene gutter og, men skal prøve å dra med meg hjem noen bilder av alle sammen. Her har dere hvertfall dagens outfit som jeg lovet:
Ser ganske borte ut på bildene, men jeg stresser som en fisk. Og nå må jeg virkelig bare løpe! Ha en fin dag!

Alle mennesker har ikke noe godt i seg, det er bare en myte.

12.jan.2010 @ 19:49 i Hverdager 7 kommentarer
Tjohei hele Norge! Det var kanskje en overdrivelse, for hele Norge leser slettes ikke bloggen min, men nok av landet gjør det for å få smilebåndet mitt til å løftes! I følge innlegget under, er det en del av dere som vil ha videoblogg, og i følge avstemningen på siden, liker dere egne meninger også. Dette vil det selvfølgelig bli en del av fremover, i tillegg kommer allerede outfit i morgen. Videobloggen kommer mest sannsynlig til torsdag. Men nok om det, dette har vært en avslappet dag og godt har det vært. I morgen skal jeg muligens til Skien, eller på ball, må nesten se hva som skjer. Og hvis jeg har lyst til å bestå i matte for dette halvåret, må jeg ha en test i morgen, gruer meg. Ønsk meg lykke til!


Meg og Happy akkurat nesten nå. Se så nydelig han er. Dette er virkelig gullgutten min.

Ikke påstå at skoa mine ikke gnager, før du selv har gått i dem.

11.jan.2010 @ 19:44 i Hverdager 16 kommentarer
For en drama verden vi lever i, sier bare jeg! Eller nermest skriker. Det er også en av grunnene til at det er ganske dårlig med oppdatering, det skjer jo så mye. Senest i går ble jeg kalt fake av en jente som ikke en gang kjenner meg, og jeg måtte bare spør; hvorfor? Vel, det hadde ikke vedkommende noen grunn på. Jeg skal ikke gå for mye inn på hva som har skjedd, da blir det nermest fjortisblogging ingen bryr seg om eller skjønner noe av. Og det gidder vi ikke, men noe vi virkelig gidder er outfits, egne meninger og kanskje litt oftere videoblogger? Personlig hater jeg å videoblogge, men nå har jeg lovet et par folk, så det blir kanskje videoblogg til torsdag, om dere selv vil? Tilslutt vil jeg avslutte med en setning jeg kom på i natt, hvor også alle andre tanker kom frem; ikke påstå at skoa mine ikke gnager, før du selv har gått i dem!


Meg, Malin og Leon for noen helger siden. Gleder meg til nok en helg med disse herlige menneskene! Og unnskyld Leon for at jeg alltid må bruke deg i innlegg hvor jeg trenger bilder, men ikke har noen. Vi for oppdatere i helgen som kommer!

- HVORDAN INNLEGG VIL DU JEG SKAL KOMME MED? STEM PÅ SIDEN ELLER SI DET I KOMMENTARFELTET. OUTFITS, EGNE MENINGER, MOTE ELLER BARE HVERDAG? ELLER KANSKJE VIDEOBLOGG? 

Oppdateringer fra en dramatisk helg +bilder!

10.jan.2010 @ 21:48 i Hverdager 12 kommentarer
Hei, hopp og ikke minst unnskyld for dårlig oppdatering! Men, det har skjedd mye denne helgen. En del dramatikk, som vi helt sikkert kunne klart oss uten, men slik er det da alltid. Også har jeg vært i bursdag i dag til min kjære bestemor, pluss at jeg sov lenge nå som jeg først hadde sjangs. Det var en koselig helg da, selv om det skjedde noen dumme ting, men jeg gleder meg allerede til neste helg, for da skal jeg nok en gang være med gode venner! I tillegg kommer det noen folk langveis fra, som blir koselig å se igjen! I tillegg får jeg stipend til fredag, gjett om jeg gleder meg!

Her er noen morsomme og glade bilder fra lørdagskvelden:


Simen og litt av Torjus bak. Har ikke bilde av alle, men her er noen av de som var der.

- HVORDAN VAR DIN HELG?
Jeg har tverrfaglig-prøve i morgen, ønsk meg lykke til!

Hva er det som gjør en jente pen den dag i dag?

08.jan.2010 @ 12:42 i Egne meninger 16 kommentarer
Alle finner vel "feil" ved seg selv? Hvis ikke, leter de ikke godt nok. Og hva er egentlig poenget med løshår, silikon og overdrivelse med sminke, når det sies at man skal være seg selv, å være fornøyd med den kroppen man har?

Det er ikke utseende som teller, det er personligheten som skinner igjennom. Men hvorfor er da utseende det stilles størst vekt på da? Jeg personlig klarer ikke å vise meg offentlig uten sminke, men hvorfor, kan jeg ikke svare på. Media presser mer enn noen gang på hvordan et perfekt utseende skal være. Gi oss en pause fra denne skjønnhetsverden, hvordan kan vi være oss selv, når media presser oss til noe annet? Tjukke eller  tynne. Brunt, blondt eller rødt hår. Lav eller høy, uansett hva, er man like nydelig. Om vi alle skulle vært slik media vil vi skal være, vil jo alt det lille ekstra en hver enkelt har forsvinne, og det er ofte det lille ekstra, som nettopp gjør deg til den perfekte personen du er. Vær deg selv og ikke vis verden hvem du egentlig er. Stol litt mer på deg selv. 

Tenkte jeg kunne bruke illustrasjonsbilde av meg selv. Falsk rett i gjennom, hvor er håret du ble født med? Hva er ègentlig poenget med extensions (eller silikon, overdose av sminke osv.)?

- HVA ER DIN MENING OM DAGENS MEDIAPRESS PÅ UTSEENDE? DEN EKTE SKJØNNHETEN KOMMER FRA INNSIDEN?

Konkurranse; send meg spotifylisten din, og du er med!

07.jan.2010 @ 05:28 i Konkurranser 22 kommentarer
Hei alle sammen! Tenkte jeg skulle kjøre i gang en konkurranse som jeg egentlig har tenk på veldig lenge, og den går ut på at dere skal sende meg sporifylisten(e) deres. Beklagligvis er jo den her bare for dem som har spotify eller som kan få tak i en spilleliste for meg, men regner med det er en del som kan det om dem bare vil.

Jeg aner ikke hvor lenge jeg holder dette åpent, men det blir nok ikke så lenge, så kjapp dere!  Den som vinner er den som har den beste listen. Beste listen vil si den som har den listen med best sanger som jeg liker. Og når det kommer til musikk, liker jeg det meste. Gjerne litt trance/techno, men det ikke er så nøye, bare gi meg det dere har! Premien blir enten linking i de tre neste innleggene, eller vurdering, vinneren kan velge!


Trykk her for å komme til en av mine spotifylister. Inneholder techno/trance sanger. Send meg deres også!

Hvordan kan jeg vite at du er glad i meg, hvis ikke du sier det?

06.jan.2010 @ 20:54 i Egne meninger 19 kommentarer

Vi alle har vel vært borti tilfeller hvor usikkerheten har vært på det sterkeste, om en person virkelig er glad i deg eller ikke. Du sender tusen meldinger, og prøver å si det så ofte som mulig, uten å få noe igjen.

Det er ikke ofte jeg sier jeg er glad i en lenger, men de få gangene jeg faktisk gjør det, hadde det vært koselig å hørt det tilbake. Jeg som jente, trenger bekreftelse på ting. Og det hjelper ikke om vedkommende allerede har sagt det, jeg sier ikke neitakk til å høre det igjen. Si det du mener, og stå for det du sier. Hvis du virkelig er glad i en person, eller føler noe spessielt om en person, hvorfor holde det inne? Tenk om vedkommende ikke er der når morgendagen kommer, tenk hvor mye du ville angret på at du aldri grep sjangsen når du først hadde den.

Selv kan jeg være sjenert til tider, og hvis det er ganger den stopper meg, pleier jeg heller å si til meg selv at jeg ikke vil tape noe på det. Det kan være vanskelig når du er midt oppe i situasjonen, men aldri si aldri, kanskje ting ender positivt. Du finner det hvertfall ikke ut om du aldri prøver.


Denne gutten her, er en av verdens beste guttevenner, og han hater blogging, så derfor passet dette bildet fint.

- NOEN SOM HAR VÆRT BORTE I DET SAMME?

De falske vennene mine kommer så hardt frem for tiden

06.jan.2010 @ 16:07 i Hverdager 14 kommentarer
I løpet av den siste mnd. har de falske vennene mine kommet godt frem, og jeg er egentlig takknemlig for det. Selv om det irriterer meg at jeg en gang tenke så godt om dem, og det eneste jeg får tilbake er bare en kald hånd. Pga. mye negativefølelser i det siste, ble jeg hjemme fra skolen i dag. Men jeg skal ikke gjøre bloggen min til et klage sted, for enkelte ting her i livet er herlig! Slik som f.eks hunden min som jeg har hatt det veldig koselig med i dag!


- ER HAN IKKE BARE HELT NYDELIG? HAR DU ET KJELEDYR?

Jeg kunne klart meg uten den overraskelsen

05.jan.2010 @ 18:16 i Hverdager 15 kommentarer
Hei alle sammen! Jeg skal ikke legge skjul på at jeg gjerne kunne hatt litt søvn i natt, men utrolig nok har skoledagen gått greit uten. Det var utrolig koselig å se alle sammen igjen, selv om dessverre ikke alle var der, men de dukker vel opp i løpet av uken. Det kom et par overraskelser opp i slutten av skoledagen min, og jeg orket rett og slett ikke å være der lenger. Nede i byen etter skolen møtte jeg personen jeg ikke vet om jeg skulle ha gledet meg til å se, eller omvendt. Nemlig eksen min, som jeg hadde to fine år sammen med. Etter at det ble slutt mellom oss for en stund siden, har ting gått veldig opp og ned, men nå har vi bestemt oss for å prøve å være venner. Noe jeg er veldig glad for, han har tross alt vært gutten min to år av livet mitt.

Senere dro jeg med min kjære Dorthea hjem til henne, og her befinner jeg meg enda! Vi har akkurat spist middag, som jeg ikke tror kan bli mer sørlandsk, den bestod nemlig av torskerong (hvor mange brakk seg nå?). Og det ble daimis til dessert, godt var det hvertfall!


Dorthea, Therese og meg på skolen i dag. Endelig tilbake på kjøkkenet! Innrøm at kokkeutdannelse ser gøy ut!

Vellykket døgning!

05.jan.2010 @ 05:49 i Hverdager 7 kommentarer
Hei alle sammen! Jeg kan ikke si annet enn at døgningen min og den idèen min var genial. Jeg er lys våken og gleder meg til å tusle nedover til bussen med masse ny musikk på i-poden. Ikke nok med det, men jeg har laget frokost til å ha med meg også, pluss at jeg tok en lang herlig dusj! Men, skoledagen har ikke begynt enda, og jeg blir nok stuptrøtt utover dagen, hvis ikke er det noe rart, ettersom jeg bare har sovd to timer de siste tre døgnene.


Slenger inn et lite bilde av meg fra i dag, våken faktisk! Men nå må jeg løpe avgårde til bussen!

- NÅR PLEIER DU Å STÅ OPP FOR Å DRA PÅ SKOLE, EVT. JOBB?

Jeg skal ikke sove i natt

05.jan.2010 @ 00:52 i Hverdager 6 kommentarer
Og jeg kommer til å angre så synnsykt på det her i morgen tidlig når jeg kommer meg på skolen, hvis jeg i det hele tatt kommer meg på skolen. Men det er det som egentlig er poenget. I steden for å legge meg nå å slite som et esel å komme meg opp av sengen i morgen, sitter jeg heller våken. Så slipper jeg det stresset med å ikke komme meg opp! God idè? Egentlig ikke.

Jeg både gruer og gleder meg til første skoledag igjen. Egentlig er det eneste jeg gruer meg til å gå nedover mot bussen om fem timer i kulda uten noe søvn, men heller det enn å forsove meg, nå er det på tide å se vennene mine som jeg ikke har sett på år og dager! I tilleg skal vi på kjøkkenet igjen å lage mat, gleder meg! Nå har jeg vært innom fire uker på både bakeri, kjøtt/fisk og servitør, men endelig er jeg tilbake på kjøkkenet! For bare ikke håpe jeg sovner over komfyrene og smeller ned i plata.

Forresten, nå har jeg virkelig designet bloggen min. Alt har jeg gjort selv, og all inspirasjon kommer fra meg selv. Jeg har laget meny under headeren igjen, og fått med designhjelp. Det ble stor etterspørsel etter det når jeg fjernet det på den forje bloggen, men nå er det tilbake! I tillegg har jeg atm. boks under linkene til vennene mine sine blogger, så kan dere holde dere enda mer oppdatert!


- HVA SYNS DU OM DESIGNET PÅ BLOGGEN?

DESIGNHJELP

04.jan.2010 @ 22:10 i Blogg 20 kommentarer
OBS: JEG LAGER IKKE DESIGN TIL ANDRE LENGER, JEG BEKLAGER. DET TAR FOR MYE AV TIDEN MIN, OG JEG LOVER TING JEG BÅDE GLEMMER OG IKKE FÅR TID TIL, DERMED HAR JEG BESTEMT MEG FOR Å DROPPE DETTE. MEN; JEG HAR LAGT UT MANGE KODER SOM EN HVER KAN KLARE HVIS DE FØLGER DEN TIL PUNKT OG PRIKKE. HVIS IKKE DERE FÅR DET TIL, ER DESSVERRE IKKE JEG TIL SÅ VELDIG STOR HJELP LENGER!

UNDER ER EN REKKE MED HTML-KODER DERE KAN VRAKE OG VELGE IMELLOM. HÅPER DET KOMMER TIL NYTTE FOR ENKELTE, JEG HAR FÅTT MANGE SPØRSMÅL OM DESIGNHJELP, SÅ JEG REGNER MED DET. DE FLESTE KODENE ER VELDIG ENKLE Å FORSTÅ OM MAN BARE VIL OG SETTER SEG INN FOR DET. LYKKE TIL!Enkle og grunnlegende koder:

Legg til et bilde - <img src="adressen til bildet">
Fet tekst   -   <b> tekst </b>
Midtstill    -   <center> tekst eller bilde </ center>
Kursiv   -   <i> Din tekst </ i>
Link   -   <a href="adressen til siden"> Link Text </ a>
Større tekst - <font size=" Størrelsen (eks. 5) ">
CTRL + A = Merk alt
CTRL + C = Kopier
CTRL + V = Lim inn
CTRL + F = Søk
<br> = hopper ned til neste linje

Legge til et bilde -  <img src="bildeURL her">
Legge til link - <a href="sideURL her">sidenavn her</a>
Link med pop up - <a href="URL til siden her" target="_blank">Navn på siden her</a>

Forandre størrelse og skriftype på skrift - <font face="Skrifttype her" size="Størrelse her">Tekst her</font>
Forandre skrifttype på tekst- <font face="Skrifttype her">Tekst her</font>
Forandre størrelse på tekst - <font size="størrelse her">Tekst her</font>
Forandre farge på tekst - <font color="Fargekode her">Tekst her</font>

Hvordan legge inn en video fra Youtube?

Du må gå inn som vanlig på Post eller Nytt innlegg slik du gjør når du lager et nytt innlegg.
På Youtube er det et felt som heter embed ved hvert enkelt videoklipp.
Det som står i feltet kopierer du og limer inn i vinduet som kommer opp når du trykker på HTML-knappen inne på din egen blogg hvor du lager nytt innlegg. HTML-knappen er rett ved siden av knappen hvor du laster opp bilder.
Når du går ut av HTML-vinduet og er tilbake i innleggsfeltet vil du fortsatt ikke se videoen, men en rute som representeres hvor videoen er limt inn. Du kan skrive tekst rundt der du ønsker det i forhold til videoen, og du kan stille på størelsen på videoen, men det kan du også gjøre inne på selv HTML-feltet også.

Trykk Lagre+publiserknappen og din video er på plass!
Skal du laste opp en video fra pcen din må du gå på video og ikke nytt innlegg.

Hvordan få markert ramme rundt header og innhold:

Denne koden ligger også i stilsettet ditt der du laster opp header, bakgrunnsbilde evt. farge osv. Men, det er ofte denne goden ikke vil sammarbeide med resten av designet, og da kan det være lurt å legge den inn selv. Derfor har jeg koden her for dere.

Koden du skal bruke er:
border: 2px solid #000000;

Hvor du skal legge den inn:

Den skal legges inn under #wrapper og #footer,
som du finner når du går inn i Design>Rediger>Stilsett .


Det vil da se slik ut:

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url();
border: 2px solid #000000;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url();
border: 2px solid #000000;

Du kan skrive dotted istedet for solid dersom du ønsker en ramme som er prikket og ikke markert og hel.
Dashed = Mindre Prikker, du finner også flere alternativer der du laster opp header osv.

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Hvordan få bloggen sin midtstilt:

Koden du skal bruke er:
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Hvor du skal legge den inn:
Denne kode skal du legge under header, #footer og #wrapper,
som du finner når du går inn i Design >Redige>Stilsett.
Det kan også være lurt å legge den inn under header,
hvis ikke den er der fra før. Men du må se selv.


Det vil da se slik ut:

#header {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url('LINK TIL DIN HEADER');
height: 236px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
background-repeat: repeat;
}
#wrapper {
background-color: #FFEFFC;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.
Hvordan få bloggen sin smalere:

Koden du skal bruke er:
width: 770px;


Hvor du skal legge den inn:
Først må du gå inn i Design>Rediger>Stilsett.
Den skal du sette inn rett under der det står heigh165px;


Det vil da se slik ut:

#header { background-color: #FFFFFF;
background-image: url (linken til din header)
height: 165px;
width: 610px;
Etter du har gjort dette gjør du nøyaktig det samme der det står #wrapper og #footer.
Da vil det se ut som dette:
#wrapper {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
}
#footer {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;


Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.
Hvordan få liten skrift i innleggene sine, i stedet for standarskriften:


Koden du skal bruke er:
font-size: 8pt;

Hvor du skal legge den inn:
Først må du gå inn i Design>Rediger>Stilsett.
Koden skal du legge inn i bånn av #footer og #wrapper.


Det vil da se slik ut:

#wrapper {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
font-size: 8pt;
}
#footer {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
font-size: 8pt;
}
a { color: #000000}
a:link { color: #000000}
a:visited { color: #510300}
a:active { color: #000000}
h1, h2, h3, h4, h5 { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
#header h1, #header p { display:none }
#header { color: #000000; #wrapper {background-color: #C4C4FD;border: 2px solid #000000;}#footer {background-color: #C4C4FD;border: 2px solid #000000;}
font-size: 7pt;}
h1 a, h1 a:link, h1 a:visited, h1 a:active { text-decoration: none; color: #000000; }

Trykk på Lagre stilsett når du er ferdig.
Få markert boks over kategorier, overskrifter m. m:

Koden du skal bruke er:
{font-family: Lucida Sans Unicode, Lucida Grande, sans-serif;letter-spacing: -1px;LINE-HEIGHT: 20pt;font-size: 15px;font-weight: normal;background-color: #FDE2E2;color: #000000;margin: 0px 0px 10px 0px;}

Hvor du skal legge den inn:
Gå inn i Design > Rediger > Stilsett.
Finn h3, og forann h3 limer du inn denne koden.

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Du kan selvfølgelig endre størrelse på boks og skrift, samt skrifttype og farge. Du kan forandre bredde og størrelse på den markerte boksen ved å forandre tallene du ser. Prøv deg fram og lykke til!
Få loddrett skillelinje mellom meny og innlegg:

Koden du skal bruke er:
border-left-width: 2px;
border-left-style: solid;
border-left-color: #CCCCCC;

Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.
Finn #side.

Her skal du eventuelt ta bort dette:
border-right-width: 3px;
border-right-style: solid;
border-right-color: #CCCCCC;

Har du ikke dette er det jo ingen problem med det.
Dermed skal du under #side sette inn denne koden.


Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Skillelinjen sin tykkelse forandrer du som du vil. Høyere tall blir tykkere skillelinje. Fargen på linjen setter du inn som du vil. #CCCCCC er svart som det står over, men denne kan forandres.
Mulig du må forandre border-left til border-right. Kommer an på hvilken side din meny står på.

Hvordan få mellomrom mellom header og blogg:


Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.


#header {
background: url('http://i202.photobucket.com/albums/aa282/meretesandelin/h.jpg');
no-repeat
center;
header-position: center;
padding-left: 0px;
padding-bottom:0px;
padding-top:px;
margin: 30px 90px 70px;
height: 438px;
border: 7px solid #1971F7;

Det er der hvor det står margin: 30px som bestemmer om det er mellomrom mellom header og blogg. Om det hadde stått 0px der så hadde headeren og bloggen vært helt sammen. Her er du bare nødt til å prøve deg litt frem til du får det akkurat slik som du vil ha det. Dette kan være litt komplisert.

Meny fra høyre til venstre eller meny i liten boks:

Koden du skal bruke er:
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}

Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.
Du legger den inn under #wrapper.


Det vil da se slik ut:

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;


Hvis du vil ha menyen i en liten boks, så skal du legge inn denne koden:

border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D

Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.
Dermed ser du på bildet under hvordan du skal legge den inn.

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;
}

Endre "x antall kommenarer"

Vil du at for eksempel at det skal stå "x søte små" istedenfor "x kommentarer", så gjør du dette:
Design -> Rediger -> Maler

- Trykk på CTRL + F tasten på tastaturet.
- Søk på "comment".
- Der skal det stå: " <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a> "
- Det du skal gjøre er å endre litt på koden slik:
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} søte små</a>

Vil du se hvor mange som leser bloggen din akkurat nå?

Koden du skal bruke er:
<!-- Start FastOnlineUsers.com --> <a href="http://www.fastonlineusers.com"> <script type="text/javascript" src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=http://katrineped.blogg.no mce_src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=http://katrineped.blogg.no></script> </a> Leser denne bloggen NÅ</a> <!-- End FastOnlineUsers.com --></div>

Hvor du skal legge den inn:
Endre profil - > Beskrivelse
I ruten for beskrivelse skal du lime inn koden,
og du må huske på å legge inn linken til bloggen din.
Større profilbilde:

Denne koden skal limes inn i maler
<img src="PICTURE URL" height="70">

Slik gjør du:

- Gå inn på design>rediger>maler
- Last opp bildet du vil bruke på http://tinypic.com/ og kopier url'en under "Direct Link for Layout".
- Gå på design > rediger > maler og trykk (ctrl+f) å søt etter <img src="${ProfileImageUrl}" alt="${ProfileName}" /> fjern dette og erstatt det med <img src="bilde url" height="størrelse">.
- Fyll inn der det står bilde url og bytt ut størrelse med den størelsen du ønsker bilde skal være.

Så kan du lagre og du har fått stort profilbilder.

Få bilde til å stå fast i bakgrunnen:

background-attachment:fixed;

legges under den samme delen som du har lagt inn bilde adressen i stilsettet.

Fjerne menyen fra bloggen din:

}
#side {
display: none;
}

Legges i stilsettet
Strek under overskriften:

Lim inn koden som er nedenfor under footer i stilsettet ditt.

}
h2 {
font-size: 15px;
font-weight: auto;
padding: 4px 4px 4px 4px;
margin: 0px 0px 10px 0px;
color: #000000;
border-bottom: 1px solid #000000;
text-align: center;

Meny under header (vanskelig). 1

For å plassere denne må du først:
Gå inn på Design -> Rediger -> Maler.
Deretter trykker du Ctrl + F (samtidig) og skriver inn BlogDescription
Så trykker på Enter. Rett under BlogDescription står det </div>,
under </div> er hvor du skal plassere koden:

<br><a href="LINKEN DIN!!" class="box">Kontakt</a><a href="LINKEN DIN!!" class="box">Om Meg</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Design</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Spørsmål</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Sponsor</a>

Der det står "LINKEN DIN!!" plasserer du linken til de forskjellige innleggene.

Skal du ha f.eks 1 til knapp så føyer du på denne:
<a href="LINKEN DIN!!" class="box">NAVNET TIL KNAPPEN</a>
Du kan endre navn sånn at det står andre ting istedetfor kontakt, om meg osv.
Når du har plassert den koden må du ta og plassere denne nederst inne på Maler.

<style>a.box, a.box:link, a.box:active, a.box:visited {
text-decoration: none;
font-family: calinga;
font-weight:bold;
font-size:15px;
line-height:20px;
color: #FFFFFF;
padding: 1px;
display:;
letter-spacing:0px;
border-bottom: 6px solid #000000;
border-top: 6px solid #000000;
border-left: 20px solid #000000;
border-right: 20px solid #000000;
padding: 0px;
text-align: middle;
background: #000000;
text-transform: none;
}
</style>

Har du gjort alt rett nå så skal du ha en meny under headeren.
For andre farger endrer du bare på de plassene det står #000000.
Og denne koden er litt vanskelig, men det er bare å prøve seg frem,
redigere på tallene å gjøre så godt dere klarer!

TIL DERE SOM LURER PÅ HVORDAN MAN FÅR INNHOLD PÅ KNAPPENE:

Vel, hvis dere har en knapp der det står "Kontakt" så må dere skrive ett blogg innlegg hvor den plassen dere kan kontaktes på står. Å linken til det blogginnlegget skal limes inn her:
<a href="LINKEN DIN!!" class="box">Sponsor</a>

Så hvis jeg har en knapp hvor det står Nettby, blir den seende sånn her ut:
<a href="http://www.nettby.no/user/" class="box">Nettby</a>

Større overskrivt på arkiv, kategorier osv.

Dette er gjort på 1,2,3! Bare gjør som beskrivet under:

Gå inn på Design -> Rediger -> Maler.
Søk (CTRL + F) på 'arkiv'. Når du finner denne; <h3>Arkiv</h3>. så kan du istedenfor h3, skrive h1.
Det samme gjør du med Kategorier, Arkiv, Siste innlegg, Siste kommentarer og Lenker.
Nå trykker du på Lagre Malen og da skal overskriftene være større.

Husk at hvis du vil ha det slik hele tiden, må du redigere på "innlegg", "kategori" osv.

Endre hva som står på kommentarknappen?

Slik gjør du det:
Gå inn på Design -> Rediger -> Maler.. Når du er på Maler, så ser du at det står Index (forsiden). Trykk der og velg; Enkeltinnlegg. Deretter trykker du CTRL + F på tastaturet ditt og så søker du på " Send kommentar ". Istedet for at det står 'Send kommentar', så kan du jo skrive hva du enn vil. Kanskje "Nå blir jeg glad :)" eller noe annet.

Googleoversetter på din blogg:

Først går du inn på; http://translate.google.com/translate_tools?hl=no
Der henter du koden.

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger -> Maler

Når du er inne på Maler, så trykker du på CTRL + F tastene. Der skal du søke på "sidebar". Under der, skal du lime inn koden du hentet på nettsiden. Og så er det bare å lagre malen.

Endre "x kommentarer"

Vil du at for eksempel at det skal stå "x søte små" istedenfor "x kommentarer", så gjør du dette:
Design -> Rediger -> Maler

- Trykk på CTRL + F tasten på tastaturet.
- Søk på "comment".
- Der skal det stå: " <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a> "
- Det du skal gjøre er å endre litt på koden slik:
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} søte små</a>
- Slik gjør du bare forann alle stedene det står comment.

Hvordan få headeren "på plass" der oppe?

Koden du skal bruke er:
#header {
background-image: url(http://www.settinnlenkeher.jpg);
background-repeat: no-repeat;
height: 100px;
width: 800px;
}

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger
Så limer du bare inn koden i stilsettet ditt.

Meny under header 2.
Fiks på farger osv selv!

<style type="text/css">


.mattblacktabs{
width: 100%;
overflow: hidden;
border-bottom: 1px solid #ffffff;
}

.mattblacktabs ul{
margin: 0;
padding: 0;
padding-left: 10px;
font: bold 12px Verdana;
list-style-type: none;
}

.mattblacktabs li{
display: inline;
margin: 0;
}

.mattblacktabs li a{
float: left;
display: block;
text-decoration: none;
margin: 0;
padding: 7px 64px;
border-right: 1px solid #FB83DB;
border-left: 1px solid #FB83DB;
color: #FB83DB;
background: #ffffff;
}

.mattblacktabs li a:visited{
color: #FB83DB;
}
Denne skal du lime inn i stilsettet!


Så går du inn på maler og finner '<div id="wrapper" class="yui-gc">' eller '</head>'
det kommer ann på hvor du vil ha den, men du kan bare prøve og se hvilken av dem du liker best
Letteste måten å finne dem på er å trykke CTRL + F og skrive inn i ruta ;)

Under en av de to (du velger hvilken) Limer du inn;
<div class="mattblacktabs">
<ul>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
</ul>
</div>

du kan legge på flere lenker om du vil, bare legg til '<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>' :)
Du må selvfølgelig lime inn adresse og skrive inn tekst ;)

Meny 3, i liten "boks".

border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;

Hvor legger jeg den inn?
Hvis du ser under her så ser du hvor du skal lime den inn.

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;
 }
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;

Farge-bakgrunn på overskriftene

Koden:
h2 {
cursor:default;
background-color: #BAD5EC;  < hvilken farge du vil ha !
color: #000000;
font-size:9pt;
font-family:tahoma;
letter-spacing:1px;
line-height:13pt;
text-align: center;
padding: 1px;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase; 
margin-bottom: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px;

Denne koden skal du legge inn nederst i stilsettet!

Figur-meny 4.

1. Åpn paint/ photoFiltre/ annet redigeringsprogram og lag "menyen din" sånn som hjertene mine, f.eks. firkant, sirkel osv. LAG EN OG EN, ikke hele på en gang!

2. Når du har lagd alle "boksene" ferdig og skrevet på dem (hjem, nettby osv.) går du inn på http://www.tinypic.com/ og laster bildene opp

3. Gå inn på design -> rediger -> maler
4. Søk (CTRL+F) etter BlogDescription og trykk neste tre ganger til dere kommer opp til dette:
<h1>${BlogTitle}</h1>
    <p>${BlogDescription}</p>
   </div>

5. Lim inn <a href=side URL/link><img src=Bilde URL></a>  under </div> slik at det blir seende slik:
<h1>${BlogTitle}</h1>
    <p>${BlogDescription}</p>
   </div>

<a href=side URL/link><img src=Bilde URL></a> 

6. Gå inn på tinypic igjen og kopier den linken der det står Direct Link for Layouts og lim det inn i koden der det står Bilde URL

7.
Lim inn linken der det står side URL/link. F.eks. på min "hjem" er linken http://katrineped.blogg.no

8. Gjør det samme som fra 2 på de andre boksene også

9. LAGRE og gjør det samme på Arkiv, kategorier og enkeltinnlegg

Fargekart?

Her har dere tre forskjellige sider med forskjellige fargekart:

-  http://www.somacon.com/p142.php
http://www.immigration-usa.com/html_colors.html
http://html-color-codes.com/

Du finner mest koder på den første :)

Forandre link med mus over.

Her kommer hvordan du endrer linkene med og holde musa over de.
Du må dra på design>>rediger>>stilsett.
Og søk etter: A:active og da kommer denne koden frem:

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}

Og under den koden legger du inn følgende koder for følgende endringer..
For og endre fargen på kodene ednrer du på tallene etter # på hver linje.
For og se hvilken farge med forskjellige koder se her.

Hvis du vil at det skal endres farge på linken legg inn a:hover { color: #00000}
Og endre fargen. Da vil det se sånt ut med koden for svart.

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover { color: #00000}

Og endre fargen til fargen du vil ha.


Vil du ha strek over linken legg inn a:hover {text-decoration: line-through;}

a { color: #FFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FF6FFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {text-decoration: line-through;}


Vil du ha strek under linken sett inn a:hover {text-decoration: underline;}.

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {text-decoration: underline;}


Vil du ha ramme rundt linken sett inn a:hover {border:#000000 1px solid;}

a { color: #FFFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FF6FFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {border:#000000 1px solid;}

Og endre til den fargen du vil ha på rammen.


Vil du ha en linje på begge sidene av linken legg inn
a:hover{color: #9797B0;text-decoration:none; border-left:solid 1px; border-right:solid 1px;}

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover{color: #9797B0;text-decoration:none; border-left:solid 1px; border-right:solid 1px;}

Og endre fargen på linjen til den fargen du vil ha.Vil du ha linje over og under linken legg inn a:hover {COLOR:#000000; TEXT-DECORATION:underline overline}a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {COLOR:#000000; TEXT-DECORATION:underline overline}

Og endre fargen på linjene til den fargen du vil ha.


Mellomrom mellom bokstavene når du legger musa over.

- Gå inn på design > rediger
- Søk (ctrl + f) etter hover
- Lim inn denne koden der hvor fargekoden står: letter-spacing:2px;

Slik skal det se ut:
a:link {color: #000000;}
a:visited {color: #000000;}
a:hover {letter-spacing:2px;}
a:active {color: #000000;}

Tips:
- Hvis du ikke har hover skriver du bare inn hele linjen
- For større mellomrom setter du inn et større tall, slik: {letter-spacing:5px}


- VAR DETTE TIL HJELP ?

HØYDEPUNKTER

04.jan.2010 @ 22:06 i Blogg 1 kommentar
Her er det "fotoalbum" med bilder fra noen høydepunkter i livet mitt, og ting jeg har gjort som virkelig har satt spor. Festivaler, turer, koselige kvelder osv. så blir dere enda bedre kjent med meg!


SKOLEN. RESTAURANT OG MATFAG LINJA, STØMSBU AVD. FLØYHEIA, ARENDAL. VG1
Flere bilder kommer siden!

SPØRSMÅL?

04.jan.2010 @ 22:05 i Blogg 7 kommentarer

Her kan du spørre om spørsmål uansett hva enn det måtte være.

Noe du lurer på ang. meg personlig, noe om bloggen min eller ja, hva som helst. Kanskje du vil jeg skal anmelde bloggen din, eller linke deg i neste innlegg. Og du har spørsmål, eller vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her. Jeg garanterer dere svar, og det er mye lettere at dere spør meg her da! Kanskje du bare lurer på hvordan jeg egentlig har det? Ja, da kan du spør her. Dette blir en slags spørsmålsrunde som alltid er åpen!

Om du evt. vil spør et annet sted, kan du sende en melding til Katrine Pedersen på facebook, hvis dere finner meg der. Eller så kan dere som har egen blogg på blogg.no, sende meg en melding her inne.

KATRINE PEDERSEN

04.jan.2010 @ 22:04 i Blogg 8 kommentarer

Hei! Mitt navn er som du kanskje vet, Katrine. Jeg er fra Sørlandet, den lille hvite byen Risør. Enten vet man godt hvor det er, eller så har man aldri hørt om det. Jeg raker nesten 1.70 over bakken, og har naturlig rødskjær i håret. Men selvfølgelig, har jeg ødelagt det naturlige håret mitt, med et drøyt antall blekinger.

Vel, hva mer skal man si om meg? Jeg tror ikke det er så interessant å vite hvilkene barneskoler jeg gikk på, og hvem jeg var bestevenn med i barnehagen, dermed dropper jeg den delen. Men, jeg kan jo fortelle dere at jeg går i lære som kokk. Lærlingtiden tar jeg på M/S Color Magic og er derfor 14 dager på jobb, og 14 dager med nesten full fri! Trives utrolig godt på sjøen, virkelig til å anbefale! 

En annen ting som er ganske spesiell ved meg, som ikke mange andre har opplevd/vært igjennom, er det å ha hatt verdens beste kjæreste. Og uventet, mistet han i en trafikkulykke. Ikke bare var han kjæresten min, men en av de beste barndomsvennene mine og ikke minst en utrolig god venn. Jeg kan skrive i evigheter om han, men hvis dere virkelig vil lese, klikk dere inn på "kjærlighet" under kategorier.Er det noe dere lurer på, kan dere ikke bare spørre? Herlig.

Dagens outfit og siste dag av ferien

04.jan.2010 @ 14:55 i Outfits 20 kommentarer
En ting dere alle skal være klar over at jeg angrer på, er at jeg ikke hoppet i seng før halv åtte-åtte i dag på morningen. Klokka halv ti begynte mamma å rive meg ut av senga for å få hjelp til å ta ned julepynten, og ikke nok med det, hun skulle selvfølgelig omublere hele stuen etter det igjen. Dermed ble det knapt to timer med søvn på meg i natt, og jeg er helt ute av stand til å gjøre noe som helst. Jeg som egentlig hadde tenkt til å ligge å dra meg i senga til langt ut på ettermiddagen, å nye siste dag av ferien, men neida. Og dagens outfit er kanksje ikke så spennende, men jeg dro på meg favoritt strømpebuksa, gode leggvarmere og en god cardigan.Wow, sjekk så bleik jeg er! Det skinner gjennom strømpebuksa jo, men norskt skal være norkst, det er jo vinter.

- HVIS DU GÅR PÅ SKOLE; BEGYNTE DU I DAG ELLER BEGYNNER DU I MORGEN?

Blanke ark

03.jan.2010 @ 21:46 i Hverdager 17 kommentarer
Heisann! Nå har jeg hoppet ut i noe jeg er redd jeg kanskje vil angre på, men satser på det beste! Den gamle bloggen min finner dere her, ikke at det er så mye å se på lenger heretter. Men, jeg bestemte meg å lage ny blogg etter mye kluss på den gamle. Litt synd, for jeg har virkelig jobbet hardt med den andre, men jeg håper leserene mine legger meg til som venn her! Og om du ikke er leser av den gamle bloggen min, må du gjerne legge meg til som venn fordet! Da er det rett og slett ikke annet enn å ønske meg lykke til, så begynner jeg med nye blanke ark her!
  • Dere kan følge bloggen min på facebook ved å søke etter den i søkefeltet på facebook. Skriv inn katrineped.blogg.no - Der kan dere få oppdatering om de nyeste innleggene og litt andre ting.
  • Grunnen til dårlig blogging, kan fort komme pga. av jobben min. Derfor står de neste periodene når jeg jobber og ikke her. Fremover er jeg på jobb mellom 28-12 oktober, etter det er det 14 dager fri og dermed full blogging igjen. Men selvsagt får dere oppdateringer så ofte jeg kan når jeg er på jobb også!

WidgetsDesign

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits