Forsiden Om meg Media Videointervju Følg meg på jobb> Hjemme!

Kategori: Egne meninger

Voldtatt - stille ødelagt for livet.

01.des.2011 @ 22:55 i Egne meninger 2 kommentarer

Jeg hørte den stille gråten i andre enden av telefonen. Hun var redd. Livredd. Hva om det ville skje igjen? Hva om han fant henne? Hva han da ville finne på å gjøre, turte hun ikke en gang å tenke på. Det hadde allerede skjedd èn gang for mye. Hun var helt alene med frykten. Tenk om han plutselig stod på døren, eller kom innom på jobb? Hva ville hun da gjøre? Tenk om han allerede har full oversikt over henne hele tiden, til et hvert minutt? Hun turte ikke å tenke mer på det. Underbevisstheten tok over. Han er der hele tiden.

At media blåste opp lignende saker over forsidene i landet, gjorde ting kun langt verre. Det styrket frykten. Bare det å gå på butikken for å fylle magen, ble en skrekk. Ikke fordi forsidene var fylt med en påminnelse, den hadde hun allerede fått. Men fordi han var på fri fot ? igjen. Straffen var minsket, han slapp ut tidligere. Det ble tidligere utrygt enn hva hun hadde regnet med. Nå kom hun aldri mer til å gå alene, kun når hun må. Bare det å gå til bussen for å komme seg på jobb, ble fort et mareritt. Tenk om han var på samme buss?
Hva om han denne gangen tok uventet tak i henne i et kaldt smug i nattens hovedstad når hun minst ventet det. Dro hun med seg, og låste henne inne ? igjen. Hva skulle hun da gjøre? Fortelle det til noen? Nei. Skrike? Nei ? det ville ikke funket, for hun hadde allerede prøvd. Hva om ikke en gang hun hadde noe å fordøye ondskapen med? Ingen alt for sterk alkohol å helle innpå eller noen farlige piller som ikke lovet at hun våknet igjen ? slik som sist. Hva skulle hun da gjøre? Måtte hun i tillegg bli utnyttet ? igjen, og huske alt sammen etterpå? Skulle hun bruke enda 4-5 år av livet sitt på å fortrenge noe som ikke kunne bli glemt. Ikke en gang av den alt for sterke alkoholen, eller av de tablettene de tvunget i henne fortrengte fortidens hendelser.

Hun dro opp genseren på høyrearmen, kikket tydelig og spurte seg selv «hvorfor?». Hun kikket enda tydeligere. Merkene var der enda. De var som brent fast, de hadde blitt en del av henne. Hun dro vekk håret som gjemte nakken hennes, og kikket seg i speilet med tårefylte øyner. Hun spurte seg igjen det samme spørsmålet mens en tåre rant ned på den bare kroppen hennes, «hvorfor?». De gamle tankene presset seg gjennom hodet hennes. Hun husker det som om det var i går. Det skulle kun være et helt alminnelig kjærestebesøk, slik som flere av de andre jevn gamle jentene til statelighet opplever. Hvorfor kunne ikke hun være en av dem? Hadde hun vist hva som kom til å skje fem minutter før hun gikk inn i en av hovedstadens blokkleiligheter, hadde hun aldri tatt foten innenfor dørkarmen. Det var allerede for sent. Døren ble fort låst bak henne i det hun kom inn. Hun skjønte allerede da at det var noe som ikke stemte. En vond magefølelse kriblet gjennom kroppen hennes. Hun fikk i seg noe hun aldri skulle hatt i seg, i håp om å glemme de neste timene av livet hennes. Hun skrek mens hun merket styrken hans rundt henne. Hun kom ingen vei. Hun husket hvordan de hadde tatt tak i henne i det hun prøvde å løpe mot døren, og dratt henne over gulvet og tilbake der hun skulle oppleve noe av det verste i livet sitt. De var to mot en. To forferdelige sjeler mot en stakkars jente som var på vei til å få livet sitt ødelagt, kun fordi de skulle ha litt uskyldig moro. Og en av dem hadde kalte seg den såkalte kjæresten hennes. Hun kjente han plutselig ikke igjen. Hun ville ikke tenke mer tilbake. Hun dro fort ned genseren igjen, og tørket tårene. Hun levde i frykt hver eneste dag. Å tenke tilbake gjorde ting kun verre.

Hun er redd for fremtiden. Det er ingen der ute for henne. Ingen å stole på, ingen å oppleve glede med eller kjærlighet. Det er hvertfall det de to guttene som den dag i dag vanker fri i hovedstaden på jakt etter ny moro fikk henne til å tro. Han ødela alt sammen. Knuste henne sakte innenfra, til og med på utsiden. Kun hun vet hvor tegnene er. Ingen andre for se sannheten.Denne teksten er skrevet for «en trygg hovedstad» i støtte mot voldtekstbølgen. Og i henhold til strengere og skjerping på fengselsstraff for voldtekt. Det er utrolig mange jenter som går rundt der ute med en vond historie de ikke tørr å dele med noen. De fortjener ikke å føle seg utrygge og brukt. De trenger trygghet og støtte ? jeg er en av dem som vil gi det og viser dette med denne teksten. Slike ting skjer faktisk rundt oss, om enkelte bare kunne fått opp øynene.

Filmen som ga frysninger.

14.nov.2011 @ 16:49 i Egne meninger 3 kommentarerDette blir nesten en del to til innlegget under. Og det holdes fokus på det på bloggen min i dag, men det også fordi det er et utrolig viktig tema folk bør tenke litt over. 51 unge liv i trafikken i fjord, var en av dem en du var glad i? En av dem, var en av mine. Filmen er laget som et skoleprosjekt, utrolig bra. Ga frysninger!

Bry deg - si i fra!

14.nov.2011 @ 12:57 i Egne meninger 2 kommentarer

Ettersom om jeg bor i en av de minste byene her i landet, er det en selvfølge at en av de største hobbyene er å kjøre rundt med en halv harrybil opp og ned sentrum. Det er en ting som irriterer meg sykt, når det kommer til nettopp det. Det har ingenting med personene personlig å gjøre, bare måten de minimalt bruker hjernen av og til. Og da spesielt jentene som sitter på, med spesielt guttene. Det er ikke kult når han bytter kjørefelt rett før en sving. Det er ikke kult når han skrur av lysene på bilen i mørket og samtidig kjører som om han skulle være udødelig. Det er ikke kult når han ligger 30km/t for fort over fartsgrensen, eller tar sjansen på å kjøre forbi en bil når det kommer fra motsatt kjørefelt "lang vekk", som faktisk viste seg å være nærmere enn antatt. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så mange av dere som ikke sier i fra? Jeg snakker ikke generelt om alle de som bor der jeg bor, men over alt generelt i landet vårt. Brukte det kun som et eksempel, for det er hard fakta. Tenker ikke disse menneskene som gjør slike tragiske ting i trafikken, over konsekvensene? Disse menneskene, er uten tvil egoistiske fra mitt synspunkt. Ikke bare utsetter dem sitt eget liv, men også andres. Om de bare hadde vist hvor mye en ulykke kan ødelegge. Hvor mye en ulykke som kun var basert på en uskyld spøk, eller litt morro, kan påvirke andre.

Jeg vet jeg har kanskje ikke så mye å si selv, for jeg har vært der selv en gang. Kanskje ikke akkurat når det kommer til bil, men moped f.eks. Hvor gøy jeg og venninnene mine syntes det var når vi gikk i sjuene - åttende klasse og "de eldre" guttene hadde oss bakpå i en fart jeg ikke en gang tørr å tenke konsekvensene av. Jeg var dum som ikke sa i fra. Jeg var dum som i det hele tatt satt meg bakpå. Men jeg har lært, jeg har fått en av de største lærepengene mine når det kommer til trafikken. Jeg vet hvor lett det er og plutselig snu hele livet på hodet. Tenker nok du er mer fornøyd med å tørre og gi beskjed før det er for sent, enn i ettertid når det kun ligger i tankene og er for sent. "Jeg skulle sagt i fra".

Anbefaler dere å se videoen under, hvor jeg hentet inspirasjon til innlegget fra. En venninne av meg er med i den, og jeg merket jeg ble utrolig stolt av å se henne der. Jeg husker i fjord sommer, når vi jobbet sammen, hvor utrolig snill og støttende hun var. Og ikke minst måten hun spurte om det gikk bra på!Jeg har en bra film til jeg kan vise dere, om dere vil? Fikk frysninger av den!
Uansett, konklusjonen er dermed at enkelte jenter, dere må bli flinkere til å si i fra. Ikke sitt på med idioter, det er langt i fra kult.

En shopoholikers bekjennelse.

13.nov.2011 @ 16:25 i Egne meninger 1 kommentar

"Okei, nå har jeg gjort det igjen. Nei, jeg har verken bestiget galdøpiggen, dratt på haisafari eller dyppet trynet mitt i ti kilo nugatti. Jeg har shoppet. Dette er kanskje positivt i de fleste jenters tilfeller, men ikke i mitt. Shoppingen har blitt en vanesak for meg, og det er totalt ikke bra. For uten å virke som en overfladisk barbiedukke kan jeg si med hånden på hjertet at dette problemet må ta slutt. Lommeboken min strekker snart ikke til, og jeg er i ferd med å sende inn en søknad til luksusfellen. Okei, jeg gjør det slik. Nå skal jeg ikke kjøpe et eneste klesplagg før jeg virkelig trenger et. Kjenner jeg meg rett så trenger jeg nok en ny ?kjole? kun fordi jeg skal på en spesiell fest, eller en ny bukse fordi jeg sølte appelsinjuice på den forrige. Slike tåpelige unnskyldninger kan jeg ikke bruke lenger, og de er hervet skrevet ned i 'shoppingstopp' boka mi. Heldigvis shopper jeg verken klær fra Gucci, Prada eller Dolce & Gabbana, men plagg som ikke koster mer enn ei overprisa juleskinke. Nå skal jeg virkelig nyte de klærene jeg allerede har, for jeg er sikker på at klestativet mitt inneholder fem forskjellige plagg som fremdeles har prislappen på."Kjente meg skummelt igjen i hver eneste setning i avsnittet over. Hentet fra Julia Nyland sin blogg. Tror jeg hiver meg på samme bølgen. Ikke noe nytt før jeg virkelig trenger det. Jeg har hundre andre fornuftige ting å bruke pengene på, slik som lappen og ikke minst sparing til jeg flytter ut. Hater den følelsen som kommer i ettertid når lønningen akkurat har kommet inn på kontoen, også er den allerede borte på ting jeg ikke en gang kan huske.

Stay strong.

17.okt.2011 @ 23:26 i Egne meninger 2 kommentarer

Å være sterk er ikke alltid å vinne, alltid ha rett, eller alltid vite best. Det handler ikke om å glemme eller og være kald. Å være sterk er å slåss for det man vil, uansett. Selv om man ikke har flere krefter til å kjempe igjen. Det handler om å klare å se sannheten i øynene, selv om den kan være hard. Det handler om å se fremover, og ikke alltid tilbake. Det handler om å holde motet oppe, og aldri tvile på seg selv et eneste sekund at man vil falle. Det handler om å ha troen på seg selv, kanskje til tider lære av sine feil. Du må aldri angre på noe som en gang fikk deg til å smile, kun lær av tårene som kom i ettertid. Vær sterk."Stay strong - Thomas Johansen".
Setningen har hjulpet meg mer enn noe annet, og utrolig som den har hjulpet!

Klein situasjon

09.jul.2011 @ 22:44 i Egne meninger 7 kommentarer

Beklager for dårlig blogging i det siste, men en ting dere virkelig skal være glad for, er at dere ikke er meg akkurat nå. Det er snart et år siden Marius døde, og jeg aner ikke hvordan jeg skal oppføre meg eller noen ting når den dagen kommer. Hvordan tanker jeg kommer til å ha, og hvordan magefølelsen kommer til å være til mandag. Da det er akkurat et år siden jeg våknet i armkroken hans, for siste gang. Det er tydelig at fremtiden har flere vanskelige situasjoner å utfordre meg med også. En sjokkerende og skuffende nyhet om at bestevenninnen min holder på med eksen min som jeg var sammen med i to år, fikk jeg også slengt i trynet for noen dager siden. Hvordan jeg skal forholde meg til det, vet jeg heller ikke. Men jeg har en vond magefølelse på at med tiden, vil ikke vennskapet en gang være som det en gang var. Vond følelse på at jeg kommer til å miste henne, også. Hvis det blir mer seriøst, og det virkelig går opp for meg at nå er det hun som er sammen med gutten som jeg delte 2 år med. Hvordan reagerer og forholder man seg til noe slikt? Kaos. I tillegg går jeg rundt som en fattig tigger i mine 14 dager. Det er for dårlig, når jeg egentlig er den personen som tjener mest i huset akkurat nå. Men lønningen, har jeg selvfølgelig ikke fått enda.

Heldigvis er ikke hverdagen bare rot. Jeg har det kjempe fint med Rikke, og de andre herlige venninnene mine som jeg har tilbringt de siste dagene med. Det har selvfølgelig vært mye snakk om alle forandringene som fremtiden byr på, ikke at det hjelper. I tillegg har jeg et lite gullkorn i hverdagen, som bringer frem smilet.


I tillegg, savner jeg denne jenta utrolig mye i hverdagen. Har ikke ord på hvor mye som faktisk har forandrett seg de siste mnd.

You're such an asshole, but i love you.

31.mai.2011 @ 16:40 i Egne meninger 12 kommentarer

Innlegget kan selvsagt gjelde enkelte gutter også. Men skrev det fra "jentesiden".

Hvorfor er det slik, at så mange av oss faller for eller blir betatt av gutter som egentlig ikke er noe å satse på? Hvorfor dras noen mot han som ingen noensinne har klart å temme? Som kanskje til og med ikke behandler enkelte noe særlig pent? Som alltid bare kjører sitt eget løp? Vi vet det godt selv, og er klar over det, men alikevel blir vi helt oppslukt av den minste ting som har med vedkommende å gjøre. Så i stedet for å gi den snille, hyggelige karen en sjanse, satser vi kortene på ham vi vet blir en utfordring. Det som er spennende og nytt. Det verste er, at noen av oss gjør den samme feilen igjen og igjen. Der føler jeg meg veldig truffet. Det kommer til å bli vanskelig å finne en ordentlig god og snill gutt igjen, som jeg virkelig kan bli glad i, etter Marius. Spesielt når jeg har lett for å bli tiltrukket av feil gutter, som i grunn ikke er noe å satse på. Lurer på hvor mange ganger venninnene mine har hørt "Han virker så god. Ser noe i han som ikke alle andre ser". Plutselig blir det motsatt. Han ender opp som en totalt drittsekk, og jeg ser de siden alle andre så først, når jeg allerede har gått i fellen.  Har du lett for å gjøre denne "feilen", eller har du allerede kanskje gjort den et par ganger? Ikke uvanlig! 

"Slikt skjer ikke meg"

26.mai.2011 @ 15:31 i Egne meninger 12 kommentarer

Innlegget er i sammarbeid med DeathTrip. 

Husker dere jeg skrev et innlegg for en stund siden, om fyllekjøring? Mange bryr seg garantert ikke, og tenker tanken "slikt skjer ikke meg". Men hvis jeg gjenntar at opptil 80% av reaksjonsevnen svekkes og at 1 av 4 dødsulykker kommer av fyllekjøring, ville du fortsatt tatt sjansen da? Tenkte meg det. Regner med at det å kjøre bil, plutselig ikke frister så mye lenger, hvis forsetet mangler bestevennen din pga. et valg du tok. Ikke kjør i påvirket tilstand, det er ingen løfter om at du kommer deg helt hjem. Bloggen min leses av mange mennesker som garantert kommer til å måtte ta det valget før eller siden. Enten å kjøre selv, eller sitte på med noen som har drukket alkohol. La vær, du utsetter ikke bare deg selv for en fare, men også andre. Tenk før du begir deg ut på veien.


Filmen er vinnerene av DeathTrip 2011. Gratulerer så mye, velfortjent! 

Det andre innlegget mitt, kan dere lese her. Om noen ønsker det. 

Drømmer er viktige.

24.mai.2011 @ 17:53 i Egne meninger 28 kommentarer

Å ha et mål, eller fler i livet er viktig. Det å ha en drøm, et ønske om å oppnå noe. Noe som kan styke deg, selv på de vanskeligste dager, når alt virker umulig. Selv om hverdagen kan virke ugjennomtrengelig, er den ikke det. Jeg mener det er viktig å ha noe å strekke seg etter, det har det vært for meg. Og det har hjulpet meg gjennom det siste skoleåret.

Etter ulykken til Marius, braste alt håp i grus. Det kan virke absurd for enkelte å lese, men hverdagen og fremtiden slukket. Men et mål, en drøm bestod enda. Ønsket om å fullføre videregående, og komme ut i lære som kokk i Color Line. En drøm som har levd i flere år. Tårer har vært felt flere ganger, og veien har vært vanskelig. Men etter flere skritt helt fra å bli tatt inn til intervju og utplassering, dukket brevet jeg enkelte ganger aldri hadde sett for meg skulle komme. "Tildeling av lærerplass i faget kokk" hos Color Line. Jeg er så glad, og stolt over meg selv at jeg faktisk har klart målet. Selv etter å ha gjennomgått det vanskeligste året noen gang, har jeg bevist at ingenting er umulig, selv hvor umulig ting kan virke. Og kan jeg klare det, kan også du. Det gjelder bare å ikke gi opp, selv hvor stor lysten enkelte ganger kan være. 

Noen av de andre glad-nyhetene, er at vi har fri til torsdag og skal på tur til Dyreparken med klassen på fredag, hvor vi også skal spise på Noas Ark(?). Og senere på fredagskvelden skal jeg i bursdag til en utrolig god venninne, 18års dag! Så ser fremover mot noen fine dager!

Har du en drøm, i så fall hva? 

Kjærlighet

21.mai.2011 @ 14:26 i Egne meninger 7 kommentarer

Aldri la deg knekke, selv ikke i de vanskeligste situasjoner. Du er verdt så mye mer, hev deg over det. Livet har motbakker, men det kan ikke gå oppover, før du har vært nede. Ta det med et smil, en erfaring. Mennesker lærer av sine feil, de gjør deg sterkere. Aldri glem det, aldri la noen knekke deg. Uansett hvem det er, dem er ikke verdt det. Livet er ikke en dans på roser, harde stunder vil komme.

Jeg vet om så mange der ute, som knekker sammen av bagateller. Prøv og ikke legg dere opp i småting, livet har så mye mer å by på. Bruk heller energien på andre ting. Og når livet virkelig byr på en vanskelig oppoverbakke, snu tankegangen. La det heller komme noe godt ut av det vonde. Gamle kjøkkensjefen min sa det til meg etter ulykken til Marius. Det virket urealistisk, umulig. Men i ettertid har jeg tenkt på det han sa. Og han hadde rett. Jeg har lærdom mange andre ikke har. Jeg lærte og ikke legge meg opp i små bagateller, og forholdet mellom meg og mamma har blitt mye bedre. Så, ikke gi opp når livet blir vanskelig. En dag, vil ting føles bedre. Tro meg. Stay strong. 


Bruk heller tiden på gode venner, som aldri slipper taket. 

Ikke kjør livet i grus.

14.apr.2011 @ 20:30 i Egne meninger 12 kommentarer

Ikke kjør livet i grus. Det er så lett å la seg friste å ta bilen, mopeden eller annet kjøretøy med alkohol i blodet, i stedenfor å bruke beina eller ta taxi. Kanskje du har gjort det tidligere, hvor det gikk greit. Det er lett å tenke slikt om andre gangen også. "Det skjer ikke meg", er en tanke veldig mange har hatt i underbevistheten. Jeg har hatt den selv, men den viste seg å ikke være sann. Det skjedde. Ikke med alkohol i blodet, men den samme tanken var der. Slikt skjønner man som regel ikke før det er for sent. Prøv å ikke vær en av dem som kjører i beruset tilstand. Selv om det ikke skjer noe med deg, kan du skade andre.

1 av 4 døds ulykker, kommer av fyllekjøring. Ca. 80 personer dør hver år i Norge, pga. fyllekjøring. Tenk hvor mange familier, venner og kanskje kjærester som også mister noe kjært av det tallet. Det må nok ganges høyt. "18-år-akkurat-fått-lappen" syndromet, blir plutselig ikke så kult lenger, når forsetet mangler bestevennen din.Jeg mistet noe av det kjæreste jeg hadde, i en trafikkulykke. Ikke pga. fyllekjøring. Men borte er han, uansett hvor mye jeg vender og vrir på det. Jeg kan ikke forklare hvor mye som har forandrett seg i ettertid. Det livet jeg hadde før, lever jeg ikke nå lenger. Både som person og generelt er jeg forandrett. Og jeg unner ingen andre, å oppleve det samme. Dessverre, kommer noen til å oppleve det. Ulykker skjer hele tiden, i morgen, i slutten av uken og neste mnd. En av dem kan være klassekameraten din, prøv å ikke oppnå en tom pult i klasserommet. Unngå fyllekjøring. Unngå å lek med livet, for det er nettopp det du gjør, om du tar sjansen på å kjøre i fylla.

-Hva mener du om fyllekjøring?

Har du hørt den?

03.apr.2011 @ 19:56 i Egne meninger 9 kommentarer

En del av dere har kanskje hørt den fine sangen som ble laget til kjæresten min? Eller den som ble dedikert til han? Eller kanskje bare en av de andre sangene? Alt jeg i grunn ville dele med dere, var en ganske så ny sang i grunn, fra samme gutten +en til. Utrolig bra! Og ikke minst, utrolig mange som har hørt den! Gutta kommer til å komme langt! Noe de virkelig fortjener, langt i fra søppel i mine ører. 

Griske og egoistiske mennesker

31.mar.2011 @ 17:17 i Egne meninger 17 kommentarer

«Jeg hater å føle at jeg tigger, maser og ruinerer folk, men dette er eneste mulighet til å få tatt den behandlingen som kan redde livet mitt.» VG skrev en sak i dag, om en blogger som har løyet på seg kreft. Jeg blir kvalm. Hele saken viste seg å være en stor bløff. Denne bloggeren, har selvsagt ikke kreft. Bare desperat etter penger, som gikk til bla. oppussing. Hun har drevet å samlet inn penger fra leserene sine i over et år, deler VG. Èn av mange, har gitt opptil 85.000 kr fra egen lomme. Penger som skulle gå til å redde liv, ikke oppussing. 

Jeg klarer ikke å forstå, hvordan noen har hjerte til noe slikt. Har ikke ord. Tenk på de menneskene som faktisk har kreft, og virkelig hadde trengt de pengene. På skolen har vi fått inn en stor eske med bøsser, som skal gå til kreft. Noe rødrussen står for. Selvfølgelig hadde tre av dem blitt stjelt, noe som gjør det enkelt for de som gjorde det, å samle inn penger rett i egen lomme. Jeg klarer ikke å forstå, hvordan det er mulig å være så egoistisk og grisk.  

Hva mener du om saken/slike tilfeller?  

Merker at voksenlivet nærmer seg.

03.feb.2011 @ 21:54 i Egne meninger 11 kommentarer

Fler av venninnene mine/bekjente går rundt med baby i magen, ring på fingeren og deler tak med kjæresten (forloveren). Jeg sitter ofte på med venninnene mine som har fått seg både bil og lappen, vi som en gang jublet over mopedlappen. Bankkontoene kan flere av oss tømme helt, om vi vil. Penger, er nå vårt ansvar. Problemet med å få tak i alkohol og nikotin, er egentlig ikke et problem lenger i vennegjengen min. De fleste som trenger det, kan jo tross alt kjøpe det selv. Alkohol i å for seg, er egentlig ikke et problem lenger. Det begynner å bli greit, på en forsiktig måte. Jeg som uheldigvis har bursdag på sen-sommeren, blir holdt litt igjen med strenge regler flere av de andre har for lengst lagt bak seg. Men i morgen skal jeg i nok en 18'års dag, og det er vel ingen hemmelighet hva som kommer til å skje der. 

Egentlig, syns jeg det er litt trist alt sammen. Missforstå meg ikke, for gud som jeg gleder meg til å få billappen, kunne dra ut på byen med vennene mine og starte mitt eget lite liv i en koselig leilighet. Men ting blir ikke like gøy lenger, når man faktisk får lov til det. Spenningen vil ikke fortsatt være der. Tror jeg kommer til å savne den litt. Snike meg ut og inn vinduet på kvelden, gjemme askebegeret til venninnen min og komme med dårlige unnskylder til mamma som jeg tror jeg lurer henne med. Slik er det ikke lenger. Skal jeg ut, bruker jeg døren. De venninnene mine som røyker, skjuler det ikke lenger. Og sannheten, blir som oftest fortalt til mamma. Jeg har skjønt med tiden, at det er det lureste. 

Det jeg skal frem til, er at jeg virkelig kjenner at voksenlivet nærmer seg. Når jeg kjenner ekstra godt etter, syns jeg ikke det er lenge siden vi løp rundt på ungdomsskolen i åttendeklasse og lagde unødvendig drama om gutter vi trodde vi kom til å dele livet ut med. Kjenner du deg igjen i situasjonen min, eller har du vært der selv en gang? I så fall, hvis svaret er nei. Kommer en dag din tur, så nyt tiden enn så lenge!


Og siden vi er så godt i gang, avslutter jeg med et bilde av meg selv fra åttende klasse. Måtte gjøre det om til sort/hvitt. Syke farger i bildet. Knall rosa, forferdelig hår og egentlig stygt alt sammen. Dør av latter! Paint 4 evah<3

Fortjener Julia førsteplassen?

20.jan.2011 @ 18:30 i Egne meninger 17 kommentarer

Mitt svar på det, er uten tvil ja. Jeg har fulgt bloggen til Julia i hvertfall to år. Utrolig lenge med andre ord. Og det er egentlig ganske sykt å tenke på at i minst to år, har jeg vært innom bloggen hennes nesten hver eneste dag. Jeg liker måten Julia skriver på, hvordan hun utleverer seg selv på bloggen og tørr å stå for egne meninger. Det virker som om Julia er en utrolig sterk person. Hun er f.eks kjempe flink til å takle kritikken hun får via. bloggen. Det virker hvertfall slik, så kanskje det er henne jeg har lært litt av opp igjennom? Jeg håper Julia forblir på topplisten. Og jeg håper ikke "førsteplassen" vil kreve for mye av henne. Selv om hun nå er den beste av de beste, håper jeg virkelig Julia forblir Julia, med den samme gode bloggingen, og at hun "overlever" førsteplassen. - HVA MENER DU, SYNS DU JULIA FORTJENER FØRSTEPLASSEN PÅ TOPPLISTEN?

Hovefestivalen 2011, vi ses?

18.jan.2011 @ 20:47 i Egne meninger 15 kommentarer

De fleste av dere har vel hørt om Hovefestivalen i Arendal? Jeg kunne skrevet flere avsnitt om hvor herlig festivalen er, men for å få et inntrykk, må man nesten oppleve det selv! Norges beste festival, uten tvil. Første året jeg var der, bestod den så si bare av "metallmusikk" og lignende. Jeg var ikke særlig tilhenger av det, men gud så gøy det var! Hundre ganger bedre enn forventet. Hove er ikke bare musikk, det er alt! Venner, camping, musikk og sommer! Og selvfølgelig, musikken også! I år kommer bla. Linking Park, Robyn og Jesse Jones. De ble sluppet ganske tidlig, og jeg dør av nyskjerrighet etter å få vite hvem de "store" på Hove i år blir! Jeg gleder meg, skummelt mye. Ingen tvil om at jeg skal på Hove, uansett om artistene bare er av søppel. Selve festivalen er en opplevelse i seg selv! Så. ses vi på Hovefestivalen i år?
Bildene er hentet fra hovefestivalen.no

SKAL DU PÅ HOVEFESTIVALEN I ÅR?

Toppbloggerene lager enda mer unødvendig drama.

17.jan.2011 @ 11:44 i Egne meninger 55 kommentarer

Husker dere det innlegget jeg skrev om "bloggdramaet" mellom venninnen min, og Lars Petter (Granlis.com)? Han som også har vært i "bloggdrama" med Heidi Alexandra? Jeg er virkelig ikke personen som legger seg opp i slike ting, men det var tross alt venninnen min det var snakk om. Jeg klikket inn på bloggen til Lars Petter igjen, og gjett hvem som er nykommeren i burn booken? Katrine Pedersen. Innlegget jeg skrev til Lars Peter, kan dere lese lenger ned på bloggen min. Og som dere vet, var det ikke noe ille. Konstruktiv kritikk, noe en hver blogger må tåle. Det var ikke de "verste uttalelsene", som han mener. Kanskje jeg aldri skulle ha skrevet det innlegget til Lars, med tanke på at han tydeligvis måtte ta igjen med "samme mynt". Hadde teksten han skrev om meg, vært litt riktig, skulle jeg ikke ha klaget. Men det innlegget han publiserte om meg, er ikke i nærheten av fakta og konstruktiv kritikk.

Kjære blogglesere, jeg orker ikke forklare mer til dere. Sjekk heller innlegget under. Sannheten vet dere allerede. Dere vet at jeg ikke har hatt sex med bestekompisen til Marius, og dere vet at jeg ikke bruker Marius som et pr-triks for å få oppmerksomhet og flere lesere. Men en ting jeg kan påpeke, er at hvis man sammenligner tekstene våre, er det nok ikke jeg som er den hjerteløse her. Ginger? Hell yeah! Men er det ikke lov å prøve noe nytt? Plis, Lars, aksepter at du er gutt. (Gammelt bilde, det er selvfølgelig ikke gult nå lenger, men når jeg begynte å bleke håret mitt, var det ikke akkurat blondt med en gang).

Tenk at det i det hele tatt er menneskelig å skrive noe slikt? Siden han publiserte det innlegget om meg, som overhode ikke stemmer med fakta, følte jeg at nesten dette innlegget måtte skrives. Jeg er kanskje ikke noe bedre selv nå, og har egentlig ingenting jeg skulle ha klaget på. Men er det èn ting jeg virkelig ikke tolerer, er det når slike ting blir sagt om Marius. Ingen, blander inn han slik. Og vi vet hvor lett det er å dømme folk over internett. Nok om denne saken heretter, for slik som det ser ut fra min side, er det han som får flere lesere av det her, ikke meg. Jeg vet selv hva som er sannheten og ikke. Og det skal nok mer til for å knekke meg, Lars. Og forskjellen på min og din blogg er enkel. Mine lesere er herlige og støtter meg. Bloggen min er ekte, og får oppmerksomhet uten å henge ut folk. Kan dessverre ikke si vi er to der.

Men kjære lesere, vi legger dette bak oss. Jeg måtte bare få ut mine siste ord ang. denne saken.

Passer jeg best brunt eller blondt hår?

16.jan.2011 @ 18:38 i Egne meninger 50 kommentarerOverskriften sier det meste. Blondt eller brunt hår? Etterveksten tar på, og et valg må tas. Enten blir det en ny runde med bleking, eller så blir det tilbake til brunt. Når det kommer til håret mitt, tar jeg ikke flertallets mening, for da hadde jeg aldri bleket det. Men uansett, så er det morro å høre hva andre syns. De fleste vennene mine mener jeg burde ha det brunt, men hva mener dere? Blondt eller brunt?

Toppbloggerene lager drama, nok en gang.

15.jan.2011 @ 15:35 i Egne meninger 31 kommentarer

Åh, bloggsamfunnet er en liten verden. Jeg har sagt det før, og vennene mine som ikke ser på blogging som annet enn bortkastet tid og fritids, ler like mye hver gang jeg mener det er en liten verden. Men det gjør jeg virkelig. Bloggmote, intriger og drama. Og når det kommer til drama, hvilken blogger lager ikke mer ubrukelig uthengig enn vår kjære Asker gutt Granlis? Han som var i stor diskusjon med Heidi Alexandra, mesteparten av dere husker vel det dramaet? Jeg syns det er utrolig dårlig gjort av han på måten han skriver noen av innleggene på rakket mot andre. Jeg må innrømme at jeg til tider er innom bloggen hans, for å sjekke hvem som har havnet i "burn booken" hans. Og akkurat nå, ble jeg ganske overrasket. Han har puttet venninnen min der. 

Jeg har ganske mange egne meninger når det kommer til forskjellige bloggere, men jeg holder det for meg selv. Jeg rakker ikke ned på andre over bloggen min, det blir for ubrukelig. Men nå klarer jeg ikke la vær, når jeg ser hvordan Granlis har fått andre til å dømme Malin. Malin, altså venninnen min, kan være ganske tøff i munnen av og til, uten å holde sine meninger innen for sitt eget hode. Men det skal ikke Granlis klage på, han må tåle litt hard kritikk tilbake, når han gir såpass mye til andre. Pga. en kommentar han tydeligvis tok veldig til seg, hengte han henne ut for hele Norge. "Hore", har han selv slengt etter henne. "Ja det er det man kaller slumhore ;) Sleng henne rett inn i boken. Hun vil nok passe der ;)" og "Herregud hun ser jo ut som en påkjørt tøs" er bla. to kommentarer leserene hans har lagt igjen. 

Malin er en utrolig nydelig jente, med masse gode egenskaper. Jeg liker Malin kjempe godt. Hun er alltid glad, og rett og slett helt herlig. Hun sprer så god energi. Og hvorfor folk kaller henne hore, tøs og lignende kan jeg virkelig ikke forstå. For hvis dem virkelig hadde kjent Malin, ville dem vist bedre. Når det kommer til gutter, er hun ikke en slik jente i det hele tatt. Malin er kjempe pen, og tydeligvis siden hun er så pen som hun er, er hun vist automatisk hore også? Dårlig ordforhold. Blir kvalm av måten andre kan oppføre seg på av og til. Kjære Granlis, get over it. Du er 19år, og tåler ikke èn kommentar med kritikk fra en jente på 16år. Da passer rett og slett ikke blogg for deg, det hører med. Men du trenger ikke lage en egen "burn book", som du putter alle sammen i.


Trykk her for å komme til innlegget hvor han henger ut Malin.
Og hadde han, og de andre virkelig kjent Malin, ville dem skjønt at det nederste bildet hun har lagt ut, er for å vise den "nye" tatoveringen sin.

Hva syns dere om at "Granlis" henger ut forskjellige mennesker og putter dem i "burn booken" sin?

EDIT; Åj, jeg er utrolig overrasket av hvor mange av leserene mine som klikket seg inn og "støttet" Malin. Det hadde jeg egentlig ikke regnet med. Jeg ville jo ikke lage mere "drama", men etter at jeg skrev dette innlegget skal jeg si han fikk høre det. Jaja, life goes on!

Jeg hadde aldri lagt ut et slikt bilde på internett

09.jan.2011 @ 18:53 i Egne meninger 21 kommentarer

Hei! Jeg er akkurat ferdig på jobb, og sitter nå på pizzabakeren med bestevenninnene mine. Ikke plassen jeg egentlig vil være på, senga frister mer, men dessverre tvingte dem meg. Gode bestevenner. Det jeg egentlig skulle spørre om, var om noen av dere har problemer med facebook? Jeg skulle logge fort inn for å sjekke, og det som møter meg er et bilde av "meg" i undertøy? Bildet er selvfølgelig ikke av meg. Skjønner ingenting jeg. Herregud så stressa jeg er, unnskyld ordbruken. Men halo? Sjekk bildet under. Det verste er at jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å få det vekk. For når jeg trykker inn på profilen min, er det der ikke lenger. Men det vises på veggen min, til vennene mine og dem jeg snakker med. Jeg aldri hadde lagt ut et slikt bilde av meg på internett. Jeg har ikke noe i mot jenter som gjør det, for dem finnes dem veldig mange av. Men der går mine grenser. Slike bilder kan bli missbrukt til tusen. Og et eksempel er nå, denne jenta havner på bloggen min. - Flere som har problemer med facebook? Og for siste gang, det bildet er _ikke_ av meg. Flaut, hva kommer folk til å tro om meg?

Har du akkurat blitt dumpet av kjæresten din?

06.jan.2011 @ 20:30 i Egne meninger 19 kommentarer

Innlegget egner seg kanskje best til jenter?

Og det føles ut som verden ikke er verdt å leve i lenger? Ingenting nytter eller gleder, uansett hva du gjør? Du føler du aldri mer kommer til å finne så god kjæreste igjen? Ta tiden til hjelp, det er ofte den eneste medisinen. Jeg har hatt et forhold som varte i nesten to år, men det ble tilslutt over, slik de fleste forhold i ung alder blir. Og når jeg tenker meg om, var det til det beste. Vi hadde forandrett oss, og passet ikke som kjærester lenger slik vi en gang gjorde. Derfor var det riktig valg, selv om det selvfølgelig var tungt i begynnelsen.

Når man har en kjæreste, blir man veldig knyttet til personen. Det blir en stor del av deg. Og hvis du en dag mister den delen, tenk heller på det positive. Nå snakker jeg ikke om måten jeg mistet min forje kjæreste på, men generell dumping. Er det ikke da riktig å respektere valgene, og at det er over, selv om det gjør veldig vondt. For tydeligvis, var det ikke dere som skulle være sammen "resten av livet", som gjerne mange ser for seg når forholdet er en dans på roser. Man vil jo kun hverandre det beste, og da vil du vel at hun/han skal ha det bra? Selv om det ikke er med deg. Tenk heller fremover, uansett hvor vanskelig den første tiden kan virke. En dag, finner du en som kommer til å få frem følelser du ikke en gang trodde fantes.


Kanskje noe å ha i bakhodet når ting er på sitt verste?

Angrer du på noe i livet?

06.jan.2011 @ 13:27 i Egne meninger 17 kommentarer

Svaret var kanskje ja? Overrasker meg ikke, for nesten alle angrer på noe de har gjort en eller annen gang. Små ting, og kanskje større ting. Jeg kan innrømme, at jeg har gjort mye dumt. Mye jeg kunne ha vært uten i fortiden. Heldigvis, preger det meg ikke. For jeg har lært noe, jeg vil lære videre til dere. Det er enkel tanke, som går ut på at det som har skjedd, har skjedd. Du kan ikke gjøre noe med det, uansett hvor lyst du har. Hev hodet, og glem feilen(e) du så gjerne vil være uten. Mange av de tingene vi mennesker har lett for å gjøre, som vi angrer på i ettertid, kunne vi vært foruten. Et enkelt valg, du følte var riktig, men som dessverre viste seg å være feil. Tenk heller, at akkurat der og da, gjorde du det du ville. Uansett hvor feil det føles nå. Man ikke gjøre noe med fortiden, uansett hvor sterkt man gjerne skulle ønske det av og til. Og hvorfor skal man da gå rundt å angre på ting? Det hjelper ikke, for i de fleste tilfeller, kan du ikke gjøre noe med det. Anger mener jeg bare er en forstyrrende følelse, som egentlig ikke gjør annet enn å ødelegge. Det skaper bagateller vi ikke trenger i livet. For hvis du går rundt å angrer på noe, sliter det veldig på deg. Hev heller hodet, og ikke la fortiden påvirke fremtiden. Lev en dag om gangen. I dag er i dag, og i morgen er i morgen. Ikke la fortiden påvirke deg, for i de fleste tilfeller kommer det ikke noe godt ut av det. Alle mennesker gjør feil, og vi lærer av det. Men å gå rundt å angre på noe man ikke kan gjøre noe med, hjelper ikke. Be strong, som bestekompisen min alltid sier. Ikke la andre knekke deg, og viktigst av alt ikke knekk deg selv.

Det er lov å skryte

23.des.2010 @ 12:11 i Egne meninger 12 kommentarer

Og det skal jeg, men ikke av meg selv. Jeg skal nok en gang gi skryt til dere, leserene mine. Det fortjener dere, uten tvil. Mange av dere er så utrolig fantastiske. Og jeg vil gjerne skryte dere opp til skyene og tilbake. Tro det eller ei, men dere har vært en av den største støtten gjennom alt. Bloggen min har som mange av dere vet, hjulpet meg utrolig mye. Og i den hjelpen, ligger hjelpen fra dere. Alle de fine ordene, støtten og viljen dere har gitt meg. Uansett om du har lagt igjen en kommentar eller tjue, det har hjulpet. Og dere skryter til meg, at jeg er så sterk. Men jeg lover dere, at det har dere hjulpet meg mye med. Jeg hadde ikke klart å være sterk og like åpen, hvis ikke dere hadde hjulpet meg. Ord kan ikke ordlegge hvor utrolige dere har vært/er mot meg, men jeg prøver! Så her kom litt skryt til dere. Men før jeg avslutter, vil jeg også gi litt ekstra skryt til Susanne, som skrev dette til meg:

Syns det er rart og tenke på att jeg har lest bloggen din e over 1 år, om ikke det begynner og bli 2 ? får jeg har vært med deg gjennom ikke bare ett forhold, men 2. jeg har vert med deg gjennom ett brudd, og jeg har vert med deg når du fikk deg ny kjæreste igjen, nemlig Marius. hvordan du hadde det når det ble slutt mellom deg og han første, og hvor forelsket du var når du hadde fått kontakten tilbake med marius, og dere var blitt sammen. koselig var det! syns det er ganske undelig å tenke på egentlig, hvor mye jeg vet om deg og ditt om du skjønner.

Jeg kom fra syden i sommer og gledet meg til og lese bloggen din, men det som traff meg var ett sjokk! noe hadde hent mens jeg var borte, og jeg gråt. tårene rant mens jeg gikk igjennom alt sammen, fra det innlegget jeg hadde lest før jeg dro til Tyrkia, til det siste innlegget du hadde lakt ut når jeg var kommet hjem. natt ble til dag, og der lå jeg, og syns synd på deg, på familien til marius, og på alle andre rundt. ikke minst bestevenninna di som satt bak på marius. det var så uvirkelig, så rart. får jeg hadde fått lov til og være med dere på en fin reise, og nå var det over?

Men en ting skal du vite, bloggen din har gitt meg og mange andre mye, jeg har annbefalt deg videre til mange, og jeg setter pris på att du er så åpen mot oss som lesere. har sett att livet ikke bare er en dans på roser, og at man faktisk må kjempe for og få noe til.

Jeg syns du er flink, du står på og du har kommet deg langt! psykolgen har du sluttet og gå til, og du prøver å komme deg videre. sterke skjønne Katrine, du er unik! :-)

Vintersko: Hot or not?

14.des.2010 @ 13:06 i Egne meninger 28 kommentarer

Det er en ting jeg har tenkt på i det siste, og det er et par vintersko jeg ser fler og fler går med. Personlig syns jeg ikke dem er så veldig fine, men kanskje varme? Når jeg kjøpte vinterskoene mine, ble jeg nermest tving på noen varme sko som ikke hadde utseende med seg, og som jeg kunne overlevd kulden i Russland på. Men, jeg ville ha både varme og fine, og selv om jakten var vanskelig, fant jeg byttet mitt. Hvertfall, se på skoene under, hot or not?

Linni Meister

23.nov.2010 @ 19:07 i Egne meninger 9 kommentarer

Egentlig burde jeg ha ryddet rommet mitt. Alle klærene mine fra to klesskap ligger stødd utover badet mitt og rommene mine. Sokker og overdeler har jeg nesten ikke mer igjen av, hvertfall ikke i klesskapet. Og baggen min fra Skien, er fortsatt ikke ryddet ut av. Typisk meg. Og selvfølgelig ligger klærene jeg for det meste går med, i bunn av den. Men i stedenfor å gjøre noe fornuftig, som å rydde, ligger jeg usminket i joggebukse på sofaen og ser på repriser av serien "Linni".

Linni har mange rykter basert på kjendislivet sitt, men slik er det for alle kjente mennesker. Det følger dessverre med. Hun har også fått mange negative kommentarer på bloggen sin, noe som ikke er overraskende. Ikke fordi jeg selv mener noe negativt om henne, men fordi hun skriver en av de mest leste bloggene i Norge. Og det finnes alltid noen mennekser der ute, som tråkker ned på andre av flere forskjellige grunner. Fordomsfulle mennesker vil man finne over alt, men lettere er det for dem å finne deg når man publiserer egne innlegg på en åpen blogg. Min personelige mening, inneholder positive ord og ros. Jeg liker den jenta, og har ingen fordommer mot henne. Vi er alle er forskjellige.- ENIG? HVIS NEI; HVORFOR IKKE?

Gode guttevenner betyr minst like mye

26.okt.2010 @ 19:56 i Egne meninger 16 kommentarer

På skolen i dag lot jeg Thomas legge igjen et lite gjesteinnlegg på bloggen min. Jeg har aldri latt noen gjøre noe slikt tidligere, men siden det var er en av de beste guttevennene mine, ga jeg han lov. Helt ærlig, trodde jeg at han kom til å bare blogge om blod og røyskatter, men der tok jeg ganske feil. Jeg ble glad for det han skrev. Utrolig godt å høre. Tusen takk Thomas. Les gjesteinnlegget hans (og kommenter!!! -hilsen Thomas) under.

Og ang. gode guttevenner: Bestevennen min, Tommy, brakk lilletåen sin i går. Jeg lovet å nevne han på neste innlegg jeg skrev, så nå fikk han viljen sin. Hvis han hadde vært like i nærheten, hadde jeg dratt opp til han med is og film som en trøst. Men dessverre, ville isen smeltet innen jeg rakk frem. Tommy og jeg har alltid vært gode venner, og vi har vært utsatt for mange vanskelige situasjoner. Men uansett hva som har skjedd, har vennskapet bestått. Og selv om han dessverre befinner seg i Bergen, og jeg på sørlandet, mister vi hverandre ikke av den grunn. For meg er gode guttevenner utrolig viktig. Jeg har alltid hatt det, og ville ikke klart meg uten. Derfor er jeg veldig glad for at jeg har et så godt vennskap til nettopp disse to guttene! Dere er best.


Jeg lovet å legge ut bilde av Tommy også, men jeg lovet aldri hvilket.

- HAR DU NOEN GODE VENNER, AV DET MOTSATTE KJØNN?

Kjære mamma, jeg elsker deg.

22.sep.2010 @ 23:26 i Egne meninger 17 kommentarer

Uten deg hadde jeg ikke klart det like bra. Du har vært den største støtten gjennom alt, både dag og natt. Marius fortalte meg alltid at jeg må være ærlig mot deg. Fortelle deg hvor jeg er, hva jeg gjør og når jeg kommer hjem. Det var ikke alltid jeg gjorde det, og det vet du, for sannheten kom som regel alltid frem. Men den dag i dag, forteller jeg deg alt. Jeg skjuler ingenting, og jeg er helt trygg på deg. Uansett hvor vanskelige situasjoner jeg roter meg bort i, vet jeg at jeg alltid kan komme til deg. Vi har fått et utrolig godt forhold, og vist helt nye sider av oss selv. Jeg er så trygg på deg, og det takket være Marius. Han fortalte meg alltid at jeg ikke må juge til deg, å holde reglene dine selv om dem til tider kunne være mer urettferdige enn andres. Men jeg tror han ville likt forholdet vår den dag i dag. Jeg tror også han hadde vært stolt. Og mamma, du pleier alltid å le av meg når jeg nevner at 18'års dagen min skal feires på byen med deg. Du tror kanskje ikke på meg? Men jeg skal bevise det. For du er ikke bare moren min, men også bestevenninnen min, og selvfølgelig skal hun være med på byen! Du har fortjent det, for du er virkelig en god mor. Og jeg er livredd for å miste deg, men det gjør jeg ikke. Jeg kommer alltid til å ha deg, uansett hva. Mamma, jeg vil du skal vite hvor mye det betyr for meg at du er den du er. Så utrolig god og snill, og lar meg aldri falle ned. Du bygger det heller opp, og gjør ting bedre. Jeg er så glad for at du er moren min. Og jeg er stolt over å være datteren din. Jeg elsker deg, for alltid. Bestevenn.


Og til dere andre:
Ta godt vare på foreldrene deres. Jeg har bare mamma, for pappa snakker jeg nesten aldri med. Men jeg er som sagt utrolig glad for at jeg har henne. Og dere som har sjangsen, vær stolt over mødrene deres uansett hvor drittsekk dem kan virke til tider. Husk at dem innerst inne bare vil deres beste, og kunne ikke byttet dere ut mot noe annet i hele verden.

For en fantastisk stemme, enig?

21.sep.2010 @ 19:46 i Egne meninger 9 kommentarer

Skoledagene er ikke lette, og når vi ikke har lærere, er det ganske lett å koble inn på andre ting. Med tanke på at jeg ligger litt etter på x-factor, ser jeg en del repriser på youtube. Jeg kom tilfeldigvis over denne herlige jenta under. 15år, og en så nydelig stemme, det er helt utrolig. Jeg fikk frysninger. Hun var så herlig, og søt. Enige?

Blogganbefaling - Tommy

21.sep.2010 @ 08:24 i Egne meninger 1 kommentar

Jeg anbefaler aldri blogger, men han her var søt! Jeg tror jeg vet hva Marius ville ha sagt, men jeg likte skikkelig godt videobloggen hans! Syns han skal fortsette med det. Han fikk meg hvertfall til å smile å tenke på andre ting, og det var en utrolig herlig følelse. Håper han fortsetter! Men anbefaler alle til å se videoen under, å kanskje klikke seg inn på bloggen til Tommy? Jeg har lest enkelte steder at denne bloggen ikke er seriøs, men hva så? Morsom og bra var den! Så; de videoen og klikk deg inn på bloggen hans!Klikke her for å komme inn på bloggen hans!

Fordommer mot utlendinger - samfunn

08.sep.2010 @ 12:57 i Egne meninger 5 kommentarer
På skolen i dag, så vi en film om kriminelle ungdommer fra Oslo. Rundt 90% av dem var fra utenlandskestammer. Og så lenge statistikken beviser at de kriminelle i Norge er for det meste av utenlandskestammer, er det egentlig så rart at så utrolig mange er fordomsfulle? Selv om det er hardt å innrømme det, så nei. Men en ting kanskje mange glemmer, er bakgrunnene dems. Vanskelige valg, fattigdom og urettferdigbehandling. Jeg snakker ikke om alle, men noen av dem. Flere av dem sa det selv på filmen, så det er faktisk sant, om det så lenge bare gjelder to,
-da skriver jeg om dem to.

Temaet jeg tar opp, er egentlig ganske vanskelig å skrive om, for ting kan lett bli tatt feil. Derfor skal jeg ikke si så mye om hvorfor er kriminelle, for de samme grunnene gjelder nordmenne også. Men dessverre, viser statistikken at de fleste kriminelle i landet vårt er fra utlandet. Selv om kanskje statistikken sier en ting, syns jeg ikke andre skal være fordomsfulle å dømme folk som kanskje ser/oppfører seg litt annerledes. Jeg syns veldig mange av oss er alt for fordomsfulle, og man er fult klar over det selv, så hvorfor gjør man ikke noe med det? Hva syns egentlig du om samfunnet du lever i, er det mange fordommer mot utlendinger der du bor?

Jeg syns egentlig ikke det er så mye akkurat på skolen min. Fordi her kjenner alle hverandre, vi tuller med hverandre selvfølgelig, men innenfor dem jeg går med, sender ingen hat til andre uten grunn. Men hvem vet hvordan det er i byen og i andre miljøer? Mitt miljø, er ikke det samme som hun som sitter forann meg i klasserommet, så hvordan er egentlig ditt samfunn?

Nytt design

27.aug.2010 @ 19:47 i Egne meninger 20 kommentarer
I dag har jeg holdt på å lage nytt design, men jeg er enda ikke ferdig. Jeg har ikke funnet frem til alle kodene, bla. den med mellomrom mellom selvebloggen og sidemenyen, er det noen av dere som har den? Jeg hadde den på det gamle designet mitt, men jeg kan ikke finne tilbake til den? Ang. det nye designet, er det grått det også, men jeg er veldig glad i den fargen, selv om den er litt trist. Men triste farger passer kanskje litt bra med tanke på bloggingen min? Hvertfall, hvis noen av dere har noen html-koder å tipse om, si i fra!

Hva syns du om det nye designet mitt så langt?

Livet

19.aug.2010 @ 14:37 i Egne meninger 6 kommentarer
Jeg blogger fra mc'donalds btw, venter på bestevenninene mine, som aldri kommer. Og det er rart å kikke ut av vinduet, på alle menneksene. De går alle forskjellige veier, med et mål å nå til. Kanskje butikken, eller en buss? Men tenk så lett den veien kan bli ødelagt, med et lite sekund som spiller inn. Livet kan ende så brått, og jeg tror utrolig mange der ute ikke er klar over det, eller tenker over det. Livet er skjørt, og ingenting skal til for å knekke et menneskeliv. Ingenting. Hvorfor Marius? Nå kom bussen min hjem btw, driter i vennene mine, snakkast!

La oss snakke om pels, igjen.

08.jun.2010 @ 14:00 i Egne meninger 16 kommentarer
Jeg kom til å tenke på en episode fra Danmark når jeg og mamma var innom en butikk litt utenom det vanlige. Den ligger litt på utsiden av selve handlegata i Hirtshals og det er en butikk som får bla. konkursvarer eller andre varer som ikke blir solgt, også selges dem på halvpris der. Jeg og mamma er alltid innom den butikken bare for å se, dem har så utrolig mye rart der. Og denne gangen, inneholdt halve butikken pelsvarer. Jeg har aldri sett noe lignende, og jeg hater at kameraet mitt var i stykker, for ellers ville jeg tatt bilde av det. Men hvertfall, det var et grusomt syn. Døde rever hang ned gjennom veggen, og det var ikke få av dem. Både blårev (fjellrev?) og rødrev. Innmaten var fjernet, ellers hang både huet og neglene igjen på labbene, dette var altså et skjerf. Også var det et uendelig utvalg av mink og revekåper +andre div. vester. Hun damen som jobbet der, spurte mamma om hun ikke var interessert i en "lekker" revekåpe. "Nei", sier jeg og slenger henne det styggeste blikket og går videre.Jeg er i mot pels. Jeg har ikke noe i mot andre folk som bruker pels, det er dems valg. Men etter at jeg hadde en oppgave i norsken på skolen og valgte å skrive om pels, fikk jeg et annerledes syn på pelsoppdrett. Jeg skal ikke dra med hvordan disse dyrene (mink, rev osv) blir slaktet, for jeg har skrevet om det før og innlegget finner du HER (norskartikkelen min). Innlegget hadde kanskje ikke så veldig stort poeng, bare at dette var et litt ekkel syn, som ikke var forventet.

- JEG SPØR IGJEN: ER DU FOR ELLER I MOT PELS?

En blogger må ha litt bein i nesa

30.mai.2010 @ 16:21 i Egne meninger 21 kommentarer
Som blogger, kan du ikke alltid regne med å få positive kommentarer. Det er alltid noen av dem som kan være uenige i det du skriver, eller som rett og slett ikke liker bloggen din. Dermed kan du ikke alltid ta det som en selvfølge at alle kommentarene dine er like hyggelige. Selvfølgelig, det er ikke noe koselig når noe slik skjer, men da er det viktig å ikke synke like lavt.

I begynnelsen av min bloggperiode som startet for over to år siden, ble jeg kjempe sur og irritert når anonyme-negative kommentarer kom inn i kommentarfeltet. Jeg kunne gjerne finne på å skive et helt innlegg om hvor tragisk vedkommende som gjorde det var osv. Det er helt feil. Hev deg over det, og ikke lag noen situasjon ut av det. Det er ikke verdt det. Det er også viktig at du tolker negativiteten/kritikken riktig, kanskje den kan snus om til noe positivt og hjelpe deg til å bli en bedre blogger? Jeg la merke til en av jente på topplisten klaget over mye unødvendig negavitet på bloggen hennes. Min mening er at når du er på topplisten, må du regne med det. For dessverre finnes det folk her i landet som syns det er utrolig gøy å rakke ned på andre, helt uten grunn. Og når du er på topplisten, har du dessverre større sjangs for å bli "plukket ut" som en av "offerene". Ikke fordet at det er noe i veien eller annerledes med dem på topplisten, men kanskje fordi at dem er lettere å finne og kanskje enkelte er litt sjalue for oppmerksomheten dem får?


Og til dere som slenger dritt til andre uten grunn, tenk dere litt bedre om.

- ER DU ENIG I DET JEG SKRIVER? KOM MED DIN MENING!

Min mening om svergies kjære Kissie.

28.mai.2010 @ 13:34 i Egne meninger 18 kommentarer
Tenkte jeg skulle dele min personlige mening om toppbloggeren i Svergie, Kissie.

Fake, er vel det beste ordet (i følge meg), som beskriver henne. Hun er helt sikkert en søt og grei jente på innsiden, men den siden hun viser til leserene, føler jeg er helt annerledes. Halve jenta består av silikon og en radmager kroppsfigur. Ikke nok med det, men hun redigerer bildene sine til det opptimale. Jeg syns ikke man skal redigere bildene for mye, slik at dem ikke står til virkeligheten, men et godt eksempel på hvem som gjør det, er nettopp vår kjære Kisse. Og er dette et forbilde for svergies unge jenter?

Kissie har selv innrømt at hun overdirver veldig på bloggen sin, og at hun er en helt annen person i virkeligheten. Men hva er egentlig poenget med å gi seg ut som en annen, enn den man egentlig er? Jeg syns det er utrolig synd og se hvor hjernevasket denne jenta er, be your self. Og i tillegg, hva er det som egentlig er så bra med bloggen hennes? Hun skriver ikke så veldig bra, hvertfall ikke interessant, med mindre du liker å lese om silikon og overdreven fyll i annenhvert innlegg. Morsomt å tenke på den store forskjellen på vår søte jordnære toppblogger her i Norge, Voe, sammenlignet med den levende silikondukka, Kissie.


Jeg føler Kissie lever opp til "den ultimate" kvinnekroppen, synd hun ikke har skjønt at den ikke finnes.

-HVA SYNS DU OM KISSIE?
No offence med dette innlegget, delte bare min mening og mitt inntrykk som ingen andre en Kissie selv har gitt meg. Tror forresten ikke jeg er helt alene med dette inntrykket. '

EDIT; Jeg har ikke noe i mot Kissie generelt, jeg syns bare det blir litt for mye av det "gode":

Rykter om paradise hotel (ikke les hvis du kanskje ikke vil ha noe avslørt)

19.mai.2010 @ 21:33 i Egne meninger 12 kommentarer
Det er så sykt mye rykter om paradise hotel, og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal tro på lenger. Her om dagen hørte jeg rykter om at Emil og Tine vinner. Dem bytter vist par mot slutten (kanskje i dag?). Men jeg har også hørt at Emil ryker ut i dag og at Niklas sikrer seg finaleplass i dag. Og mens vi er inne på det, Caroline ryker vist også ut. Og alle de ryktene om at når Stine Marie kommer inn igjen, bare er lureri? Hun kommer vist kun inn for å ta en siste fest med deltagerne, sammen jury'n. Jeg har også hørt at Victoria vinner, men hvordan skal hun nå få til det?Jeg har også selvfølgelig hørt at Emil og Thea vinner hundre ganger, det samme gjelder selvfølgelig Carl og Tine. Men i tillegg, så har det gått rykter om at Niklas og Tine vinner, kanskje de faktisk gjør det? Men; nå kommer paradise! På tide å finne ut om noen av disse ryktene er sanne, hva tror du?

PARADISE HOTEL; Torbjørn vs. Emil.

27.apr.2010 @ 18:14 i Egne meninger 33 kommentarer
Overskriften sier seg selv, hvem liker du best av Torbjørn og Emil? Dette innlegget er for å bevise til venninnen min, at hun ikke har rett. Er det noen som tror Torbjørn kommer inn igjen forresten?

TORBJØRN?


ELLER EMIL?

Nytt design, hva syns dere?

14.apr.2010 @ 15:43 i Egne meninger 25 kommentarer
Da har jeg endelig blitt ganske så ferdig med det nye designet mitt. Jeg vet ikke helt om jeg er 100% fornøyd med det. Likte det andre ganske godt og det er nok det beste jeg noen gang har laget, men ble dessverre ganske lei av det. Også var det ganske mørk, og nå som vi går mot sommeren, ville jeg ha noe lysere og finere. Jeg vet dessverre ikke om jeg skal ha det eller ikke, kanskje jeg bare må vende meg til det etterhvert? Jeg for se hvordan det går de neste dagene, og hvis jeg bestemmer meg for å ha det, lager jeg meny under headeren osv. I motsettning til de andre gangene, har jeg brukt noen nye koder nå. Bla. hvis du går inn på kategoriene mine, syns innleggene hele. Dermed blir det mye lettere og finere å kikke seg frem!

-HVA SYNS DU? BEHOLDE DET NYE ELLER BYTTE TILBAKE TIL DET GAMLE?

Bloggvurdering

14.apr.2010 @ 13:44 i Egne meninger 5 kommentarer
Hei! De siste dagene har blogghumøret virkelig vært på bunn, beklager. Men nå kommer vurderingen til den leseren som klarte å gi meg best inspirasjon til et innlegg, og vedkommende som klarte det, var Malin. Jeg skal gjøre ferdig det nye designet mitt i dag også, dermed kan det bli litt rotete osv. Btw; Malin har hjulpet meg med å gjøre det hvitt rundt bildene i headeren, tusen takk for det!HEADER OG DESIGN:
Jeg liker headeren din kjempe godt! Den viser godt frem personligheten din, en snill, søt og ikke minst morsom jente! I tillegg syns jeg det er veldig godt satt sammen! Men når det kommer til resten av designet, syns jeg personlig det er veldig ensfargig og litt mer farger hadde kanskje ikke gjort noe, slik at det ikke ble så grått. Klager ikke, for fint er det uten tvil!

INNHOLD:
Du skriver ganske bra, og har humor i tekstene dine og gjør det veldig morsomt. Du har alltid med bilder og kommer gjerne med spørsmål på slutten av innleggene dine som vekker interesse. Og ikke minst, så har du super gode videoblogger som er kjempe morsomme!

SAMMENSATT OG SLUTTORD:
Du er en av de få bloggene jeg må innom og leser fast. Du oppdaterer ofte, og det er kjempe bra! Stå på videre og ikke gi deg med bloggingen selv om det kanskje er fristende av og til, ta heller en pause og kom tilbake for fult! Du er kjempe flink, Malin! Jeg velger å gi deg karakter 5!

FOR Å KOMME TIL MALINS BLOGG, TRYKK HER.
- HVA SYNS DU OM VURDERINGEN?

Kunne du ha delt sexlivet ditt på en blogg?

06.apr.2010 @ 17:24 i Egne meninger 25 kommentarer
Vi kjenner alle til dem, "walk of shame" jentene, flinkepiker og ikke minst nykommeren personalsecrets. Det var nettopp nykommeren "personalsecrets", som fikk meg til å skrive dette innlegget. Hun, en anonym jente på 17år som skriver om sexlivet sitt i en åpen blogg, la igjen en kommentar her på min blogg. Og det var da jeg begynte å tenkte, kunne jeg noen gang ha skrevet en anonym blogg selv, med utgangspunkt av sex og jentesnakk?

Nei, mest sannsynelig ikke. For det første fordi at det ville tatt enda mer tid til blogging, og det går nok tid fra før av til det. Og for det andre, tror jeg ikke at jeg hadde turt det i frykt for å bli avslørt. De av dere som har lest slike blogger, vet nok godt at det ikke er mye som skjules, eller noe i det hele tatt. Men, bloggene er utrolig bra og morsomme å lese! Jeg vil nok si jeg er mest fan av "flinkepiker", men tror nok jeg skal gi "personalsecrets" en sjangse. Hun er tross alt en jente for seg selv, som blogger om gossiptalk og sex, noe som kan bli mindre forvirrende siden det f.eks ikke er tre stykker som deler samme blogg.-HVA MENER DU OM DISSE "ANONYME" BLOGGENE? KUNNE DU HA DELT SEXLIVET DITT ANONYMT PÅ EN BLOGG?

En moteverden basert på dyreplageri

25.mar.2010 @ 18:28 i Egne meninger 22 kommentarer
I Norge og resten av verden drettes dyr innburet i minimale bur opp døgnet rundt for pelsens skyld. Mange av dyrene reagerer med abnorm adferd: biter seg selv til blods, hopper uhemmet rundt i buret og i verste fall, dreper sine egne unger. Alt dette, bare for å ende opp som luksusprodukter, selv om de lider enormt og trivselen er lav. Finnes det ingen annen mulighet, for å få slutt på denne galskapen? Er det virkelig verdt å drive med så skarpt dyreplageri, for en pelskåpe?

Mink og rev er de vanligste dyrene som blir drettet opp i Norge. I andre land drettes både kanin, mårhund, chinchilla og andre dyr opp under grusomme forhold. I Østen brukes også hunder og katter i pelsproduksjon. Dyrene fanges ofte ved hjelp av feller og lever i minimale bur. I de verste tilfeller, er det så vidt dyrene klarer å strekke seg fult ut. Alle raser har instinkter, og disse dyrene får aldri utforsket de instinktene sine. De får på ingen måte tilfredsstillelse av naturlige adferdsbehov. De lever i fangenskap i små nettingbur som settes i lange rekker, gjerne med blikktak. Når solen steker på sitt sterkeste, blir det hetende varmt i burene og dyrene får det vanskelig med å puste. Og i flere tilfeller om vinteren, fryser vannet pga. dårlig vanningsanlegg.

Dyrene drepes under forferdelige omstendigheter, i flere tilfeller av groteske forhold med flåing av levende dyr. I Norge er det heldigvis ulovlig, men forholdene er ikke gode av den grunn. Revene drepes vanligvis ved at de holdes fast med en tang rundt halsen, og får en elektrode stukket inn i munnen, og en i endetarmen. Deretter skrus strømmen på. Minkene drepes vanligvis ved at dem settes i et gasskammer.

Flere land har innført forbud mot pelsfarming, dessverre er ikke Norge et av dem. Men om ikke forholdene forbedrer seg innen 2013, vil muligens pelsproduksjon legges ned i Norge også. Personlig mener jeg pelsproduksjonen burde ha vært lagt ned for lenge siden.

Hva er så alternativene for denne dyremisshandlingen? Det viktigste å huske på, er at dette er levende dyr. Og at de under ingen omstendigheter fortjener denne levemåten. Polfarere og andre som trenger ekstremt godt vern mot kulde, kan heller velge å bruke syntetiske stoffer som for eksempel fleece og boblestoff, istedenfor pels. En årsak til dette er at det viser seg at fleece og boblestoff, skal være langt bedre og varmere enn pels. Derimot motebransjen, kan velge å bruke fuskepels istedenfor pels fra dyr. Moderne fuskepels kan se like ekte ut som pels fra dyr, til og med ekspertene kan ta feil. I tillegg er de lette, varme og de kan lages av resirkulerte materiale. Derfor er det ikke verdt å drive med pelsfarming, så lenge det finnes andre stoffer som er på langt nær bedre, og som ikke inneholder flåing av uskyldige dyr.

Jeg mener Norge og resten av verden burde få slutt på pelsproduksjon, og heller produsere fuskepels som nevnt tidligere. En konsekvens av dette, vil bli mindre dyreplageri. Og denne form for pelsproduksjon, utgir en stor del av verdens dyreplageri. Det er på tide at verden våkner litt bedre og ser hvilken grusomhet som foregår. Jeg tror ikke alle er klar over hvilken prosess dyrene må igjennom før de en dag blir til for eksempel en pelskåpe, noe folk burde vite.


Jeg syns fuskepels er fint og helt ok, men stemmer for nei til ekte pels.

-HVA MENER DU, NEI ELLER JA TIL PELSPRODUKSJON?

Jeg har allerede plukket ut favoritten

08.mar.2010 @ 22:03 i Egne meninger 24 kommentarer
Jeg regner med at jeg ikke er den eneste der ute som sitter med øynene limt fast på tv3 denne kvelden. For jeg gjør med uten tvil det. Kall meg fjortis eller ei, men jeg elsker virkelig paradise hotell. Og, jeg har allerede plukket ut favoritten blandt guttene, som selvfølgelig er på bildet under. Se på han da, virker morsom og kjekk, ikke minst!- SER DU PÅ PARADISE HOTELL?

Tatovering, hva syns du?

02.mar.2010 @ 15:49 i Egne meninger 33 kommentarer


- HVA SYNS DU OM DENNE TATOVERINGEN?

Edit;
Det er eksen min sin tatovering, selv syns jeg den ble utrolig kul. Vi ble enige om å legge den ut på bloggen for å "spre" den videre. Han har snakket om den tatoveringen der så lenge jeg kan huske, så godt han endelig fikk tatt den. Godt at han ble fornøyd selv også, blekket tok 2,5 timer å påføre!

Vet dere hva som irriterer meg?

20.feb.2010 @ 14:56 i Egne meninger 15 kommentarer
Norskeforeldre/familier som reagerer negativt når evt. et av barna blir sammen med en utlending/mørkhudet. Også omvendt, for den saks skyld.

Jeg kom tilfeldigvis til å spørre moren min i går kveld under middagen, om hun var rasistisk, for når det gjelder det temaet, hadde jeg rett og slett ingen peiling. Heldigvis fikk jeg et klart nei, og jeg gikk videre til å spørre henne om hva hun hadde gjort om jeg ble sammen med en mørkhudet. Hun ble litt forbausett med en gang, og sa hun ikke orket å tenke over det før det evt. skjer. Men hun sa en myk setning jeg ikke hadde trodd skulle komme ut av hennes lepper "for min del, er det ikke hudfa

rgen som teller, men det som er innvendig". Og hun har jo uten tvil helt rett! Hvorfor kan ikke flere tenke slik?

Hva har man egentlig å bli sur for og reagere negativt for om en av ungene blir sammen med en annen "rase". Om man ikke kjenner vedkommende, og bare dømmer ut i fra bakgrunnen, blir det bare enda mer feil. Syns ikke man burde gjøre det i det hele tatt. Selvfølgelig, hvis det virkelig er en person som ikke har et godt rykte på seg, er det enkelte foreldre jeg skjønner som kan reagere, men det gjelder alle, om man så er brun, hvit eller rosa. Noen som er enige?

Poenget med innlegget mitt var altså at man ikke skal dømme ut i fra hudfarge/utseende. Det er det indre som teller. Og grunnen til at min ferie på en måte er i gang, er fordi at jeg og venninna mi skal til Stavanger, på utplassering. Egentlig skulle jeg ha utplassering på Gjeving/Lyngør, men det skjærte seg, dermed blir det stavanger! Senere i kveld skal jeg på ukm med en jentegjeng, også må jeg hjem å pakke ferdig. Hva skal du i dag?

Jeg er redd for å bli skuffet, nok en gang.

18.feb.2010 @ 20:52 i Egne meninger 23 kommentarer
Forelskelse er selvfølgelig temaet jeg skal inn på, noe som vi alle vet ikke er en dans på roser.

At noe skal ta slutt, koster, uansett alder. Det er nok bare å ta tiden til hjelp. Men hvor langt tid skal det ta, å virkelig glemme en som stod deg en gang så nær? Om bare noen kunne gitt meg svaret på det, ville nok ting blitt litt enklere. Men meningen med livet, er vel litt av at vi ikke skal vite svarene på alt, og at enkelte ting skal komme av seg selv.

Jeg klarer ikke ordsette følelsene som overfylles inni meg for tiden, jeg vet ikke selv hvordan følelser det er. Kjærlighet og forelskelse er ikke bare, bare. Enkelte gutter er så kompliserte og man vet aldri helt hvor man har de enkelte ganger.

Det er to gutter her i verden som virkelig har stått meg nær, de begge skulle jeg være sammen med for alltid og livet ut med, men jeg sitter singel i sofaen min hjemme den dag i dag, så det ser ut til at ikke det ble noe av. Det var ikke gøy å miste noen av dem. Det var hardt, og ikke minst tungt. Men alle må vel en eller annen gang igjennom det. Og jeg hater det. Jeg hater den klumpen man får i halsen, og følelsen av at alt har gått i grus. Men da er det godt å tenkte fremover, og at livet går videre dag for dag, selv om det kanskje ikke alltid virker sånn. Jeg gjør det eneste jeg kan gjøre, nemlig å ta tiden til hjelp. Jeg har skytt gullfuglen, så for hver dag som går, blir det bare bedre og bedre. Men som overskriften sier, jeg er redd for å bli skuffet, nok en gang.

- NOEN GANG MISTA EN DU EN GANG TRODDE DU ALDRI KOM TIL Å MISTE? HVORDAN VAR DET, OG HVA GJORDE DU FOR Å KOMME VIDERE?
"Uansett hva du gjør, uansett hva du prøver på, så går det ikke. Alt går galt. Det som kan gå galt, kommer til å gå galt. Murphys lov."

Ingenting er virkelig bedre, jeg har funnet lykken, nok en gang.

27.jan.2010 @ 12:53 i Egne meninger 28 kommentarer
Bare tanken får meg gal og helt klam i munnviken. Det er virkelig det beste jeg vet, ingen ting er bedre. Det finnes ingen annen måte kroppen kan tilfredsstilles mer på, jeg har virkelig funnet lykken. Jeg snakker selvsagt om sjokolade.

Jeg lever virkelig på sjokolade, og spiser nok sjokolade tre ganger så mye som en normal jente gjør. Selv vet jeg godt at det ikke er bra, men jeg klarer ikke la vær. Det skal mye til for at jeg kan takke nei til sjokolade, det er nok bare èn person her i verden som klarer det. Jeg spiste sjokolade akkurat, og det er det første jeg skal spise etter skolen også. Hvis det går ann å bli avhengig av sjokolade, er jeg virkelig en av de personene som er det. Hvis jeg virkelig får et sjokoladekick, må jeg ha det, om jeg ikke får det da, gnager jeg meg selv på veggen. Sjokolade er så godt, virkelig. Om jeg er lei meg, sur eller deppa, hjelper det alltid med en sjokolade bit. Bare vent, det første jeg skal etter skolen, er å kjøpe meg en sjokolade, eller to.- SJOKOLADE ER EN VIKTIG INGREDIENS I ET LYKKELIG LIV, ER DERE IKKE ENIG?

Dorthea sin blogg, som vant spotify konkurransen.

Hvordan får du en litt bedre blogg? Vel, her har du kanskje et par svar.

25.jan.2010 @ 19:24 i Egne meninger 26 kommentarer
Hvordan får jeg flere lesere? Hva skal jeg gjøre for å få kommentarer? Og hvordan kommer jeg meg på topplisten? Disse tre enkle spørmålene blir daglig spurt om flere ganger daglig her inne på blogg.no. I dette innlegget skal jeg dele mine synspunkter på hva som er en bra blogg, og ikke. Hva du som blogger kanskje kan gjøre for å få evt. flere lesere, og hva du ikke burde gjøre.

Noe jeg mener, og sikkert veldig mange andre, er at reklame ikke blir tatt godt i mot. Det er veldig koselig å få en kommentar om at bloggen din er utrolig bra og at man er fast leser, men når man titter innom et par andre blogger og finner akkurat sammen kommentaren der, og det viser seg at samme kommentaren er sendt til tohunder andre, blir det ikke like koselig aligavell. Dere skjønner hva jeg vil frem til(?), og poenget mitt; dropp slike kommentarer, det hjelper ikke. Alt du får tilbake er bare negativ oppmerksomhet og et desperat skrik etter lesere og kommentarer.

Jeg mener heller da, hvis man ønsker flere lesere og kommentarer, jobb for det! Legg andre til som venn f.eks. slik at dem kan se når du oppdaterer, og hvis overskriften er interessant nok, klikker de seg kanskje inn og slenger igjen en kommentar. Da er det viktig for din del, å svare på kommentarene! Holde på leserene sine, slik at dem kanskje vil komme innom akkurat din blogg en annen gang også. I tillegg burde du kommentere andre blogger du også. Men gjør det litt spessielt, kommenter ordentlig, og ikke send samme kommentaren til tohundre, sånt er vi lei av.

Når det gjelder bloggen generelt, liker jeg blogger med et ryddig og fint design. Og ikke minst en ryddig tekst uten masse tilleggsord og ikoner. Og, til slutt, hvis du virkelig jobber med bloggen, kanskje du en dag kommer deg opp på listen om det virkelig er et ønske.

ER DU ENIG, ELLER HAR DU EVT. NOE MER Å TILFØYE?

Det beste er å være lykkelig med den størrelsen man har!

22.jan.2010 @ 18:54 i Egne meninger 20 kommentarer
Er dere ikke enige? Jeg tror ikke jeg har møtt èn eneste jente som ikke har klaget over kroppen sin en eller annen gang. Det er vel bare slik "vi" er. Men, i høyt antall av de jentene som klager over kroppen sin, har de virkelig ikke noe å klage på. Det beste er å være lykkelig med den størrelsen man har, og respektere seg selv for slik vi er. Og ikke prøve å forandre på alt det fine og personlige ved seg selv. Alle vi jo oppnå det samme så si, og hvor gøy hadde det vært om alle var like her i verden?

Det var dagens "kloke ord", eller egne meninger som jeg så fint kaller det. I dag skal jeg bare tilbringe kvelden hjemme sammen med min kjære mor, +at jeg må rydde litt på rommet før kvelden kommer. Akkurat nå (som jeg prøver å vise på bildet) lager jeg middag. Kokt laks med bla. poteter, agurksalat og rømme til.

Etter at jeg har spist verdens beste middag og sett litt på tvprogrammene jeg virkelig må få med meg, poster jeg dagens outfit!


- HVA SKAL DU I HELGEN?
Mine planer går frem og tilbake like fort som t-banene i Oslo, dermed for jeg heller oppdatere dere litt etter litt om hva som skjer.

Ikke velg kjæresten din fremfor bestevennen din, du vil angre.

20.jan.2010 @ 16:49 i Egne meninger 41 kommentarer
Det er mange der ute, som kommer opp i situasjoner hvor man må velge mellom bestevennen sin og kjæresten. Ofte kommer det av sjalusi. Selv har jeg vært der, og jeg angrer.

Det begynner å nærme seg en drøy stund siden nå, men jeg vil nok aldri glemme det. Den dagen jeg valgte kjæresten min fremfor bestevennen min. Det skulle jeg aldri ha gjort. Den dag i dag, sitter jeg uten noen av dem. Jeg har lært av mine feil, og kommer ikke til å velge gode venner fremfor potensielle kjærester eller kjærester i fremtiden. Du vet ikke hva du har, før du har mistet det, og det er virkelig sant. Så tenk over valgene du gjør her i livet. Jeg har vært igjennom det, og vet hva jeg snakker om. Er det virkelig verdt å velge kjæresten fremfor bestevennen, med mindre du har en god grunn? Nei. Ingenting varer evig, husk det. Etter denne episoden, har jeg satt meg en "regel", at neste gang en person ber meg velge mellom han/hun og en annen, velger jeg ikke vedkommende som ber meg velge.


Det var mine kloke ord for dagen. Slenger inn et bilde fra i stad. Gud så nydelig den sofaen er! Er dere ikke enige?

- HAR DU VÆRT OPPE I LIGNENDE SITUASJON? VELGE MELLOM VENNER, KJÆRESTE ELLER BESTEVENN?

Jeg vil prøve melanotan!

19.jan.2010 @ 11:39 i Egne meninger 20 kommentarer
Eller ikke! Jeg kan ikke fatte og begripe at folk faktisk vil utsette seg for den risikoen å prøve melanotan, når det har vært en del i media i det siste halvåret! Folk kan umulig ikke ha fått med seg at melanotan er farlig, og kan gi deg livsvarige bivirkninger.

Jeg må selv innrømme at jeg hadde en periode hvor jeg ikke hadde takket nei til melanotan, og jeg husker jeg skrev om det på den forje bloggen min for en god stund siden. Men den gangen var jeg dum og tenkte bare på å bli brun, for bokstaveligtalt, jeg er den hviteste jenta i vennegjengen. Men takket være gode lesere, og en toppblogger som advarte folket, gikk jeg aldri så langt som å takke ja, og prøve stoffet selv. Noe jeg er utrolig glad for at jeg ikke gjorde! Lenge leve hvitheten, det er jo vinter! Og om man virkelig har et sterk ønske om å bli brun, bruk heller selvbruningskremer eller grill deg i solen når sommeren kommer. Og for guds skyld, ikke prøv det. Du utsetter deg selv for en fare du ikke en gang er klar over selv.


Lenge leve hvitheten! Og grunnen til at det ser ut som om jeg akkurat har stått opp, er fordi jeg akkurat har stått opp. Jeg ble hjemme fra skolen i dag, pga. magesmerter. Kjennes ut som om hele magen blir skjært opp av en kniv innvendig.

At Heidi Alexandra kan skrive om noe slik som det her (trykk), på bloggen sin når hun er toppblogger, er ubegripelig. Tror mer det er et skrik etter oppmerksomhet, for dette kan hun umulig mene?

-HVA ER DIN MENING OM BRUK AV MELANOTAN? Alle får jo ikke varige bivirkninger, men er den risken verdt å ta?
Trykk her og kom til innlegget jeg skrev på den forje bloggen min, gammelt altså.

Sett av to sekunder, og tenk over hvor heldig du egentlig er.

16.jan.2010 @ 16:37 i Egne meninger 9 kommentarer

Har du noen gang tenkt over hvor heldige vi egentlig er, og hvor mye vi egentlig har, forholdt til det de hadde for 60 år siden? Den dag i dag er det nesten en selvfølge at hver sekstenåring eier både mobiltelefon, i-pod og en datamaskin, ofte også fler. Og ikke minst alle de klærene og alle de tingene vi har, som vi også kanskje ikke hadde trengt.

Tenk deg hvordan det var for 60 år siden, selv levde jeg jo selvfølgelig ikke den gang, men besteforeldrene mine gjorde det. Og de har fortalt meg mye. For den gangen var det ingen som satt inne på en datamaskin dagen lang, hvis man var heldig, hadde man kanskje en radio i huset. Og når julaften kom, var det stor glede i huset. Den gangen var det ikke vanskelig å glede et hjerte, men den dag i dag, har jo alle alt. Det var heller ikke godteri annet enn på lørdager, mens nå i 2010, er det lørdag hver dag. Det var vist så si ingen tjukke ungdommer på den tiden heller, for da var alle ute og fant på ting. Hvilken 13-14 åring den dag i dag er det som går ut i skogen og begynner å lage hytte nå? Det finnes sikkert noen av dem, men ikke like mange som det en gang var. Og hvorfor ikke? Jo, teknologien overtar.

Selv vil jeg stoppe all teknologi akkurat slik ting er nå. Vi trenger ikke mer. Når jeg en gang får meg en familie, vil ikke jeg at barna mine skal vokse opp forann dataskjermen. Men, det er nye tider, og jeg skal ikke se bort i fra at det skjer. Selv syns ikke jeg at vi trenger mer, som sagt. Og jeg kunne godt ha reist tilbake 50-60 år bare for en dag eller to, og sett hvordan det var.


Risør på 1950 tallet. Den gangen lå fiskebåtene inne på torvet i byen. Det gjør de ikke nå lenger, ting forandrer seg.

NOEN SPØRSMÅL TIL DERE: (trenger ikke svare på alle, bare svar på det dere føler for)
- HVA SYNS DU OM ALL DENNE TEKNOLOGIEN SOM DET BARE KOMMER MER OG MER AV?
- HAR BESTEFORELDRENE DINE FORTALT DEG NOE OM HVORDAN DET VAR DEN GANGEN DE VAR BARN/UNGDOMMER, I SÅ FALL HVA?
- KUNNE DU HA REIST TILBAKE 50-60 ÅR, BARE FOR Å OPPLEVE DET Å SE HVORDAN DET VAR?

Hva er det som gjør en jente pen den dag i dag?

08.jan.2010 @ 12:42 i Egne meninger 16 kommentarer
Alle finner vel "feil" ved seg selv? Hvis ikke, leter de ikke godt nok. Og hva er egentlig poenget med løshår, silikon og overdrivelse med sminke, når det sies at man skal være seg selv, å være fornøyd med den kroppen man har?

Det er ikke utseende som teller, det er personligheten som skinner igjennom. Men hvorfor er da utseende det stilles størst vekt på da? Jeg personlig klarer ikke å vise meg offentlig uten sminke, men hvorfor, kan jeg ikke svare på. Media presser mer enn noen gang på hvordan et perfekt utseende skal være. Gi oss en pause fra denne skjønnhetsverden, hvordan kan vi være oss selv, når media presser oss til noe annet? Tjukke eller  tynne. Brunt, blondt eller rødt hår. Lav eller høy, uansett hva, er man like nydelig. Om vi alle skulle vært slik media vil vi skal være, vil jo alt det lille ekstra en hver enkelt har forsvinne, og det er ofte det lille ekstra, som nettopp gjør deg til den perfekte personen du er. Vær deg selv og ikke vis verden hvem du egentlig er. Stol litt mer på deg selv. 

Tenkte jeg kunne bruke illustrasjonsbilde av meg selv. Falsk rett i gjennom, hvor er håret du ble født med? Hva er ègentlig poenget med extensions (eller silikon, overdose av sminke osv.)?

- HVA ER DIN MENING OM DAGENS MEDIAPRESS PÅ UTSEENDE? DEN EKTE SKJØNNHETEN KOMMER FRA INNSIDEN?

Hvordan kan jeg vite at du er glad i meg, hvis ikke du sier det?

06.jan.2010 @ 20:54 i Egne meninger 19 kommentarer

Vi alle har vel vært borti tilfeller hvor usikkerheten har vært på det sterkeste, om en person virkelig er glad i deg eller ikke. Du sender tusen meldinger, og prøver å si det så ofte som mulig, uten å få noe igjen.

Det er ikke ofte jeg sier jeg er glad i en lenger, men de få gangene jeg faktisk gjør det, hadde det vært koselig å hørt det tilbake. Jeg som jente, trenger bekreftelse på ting. Og det hjelper ikke om vedkommende allerede har sagt det, jeg sier ikke neitakk til å høre det igjen. Si det du mener, og stå for det du sier. Hvis du virkelig er glad i en person, eller føler noe spessielt om en person, hvorfor holde det inne? Tenk om vedkommende ikke er der når morgendagen kommer, tenk hvor mye du ville angret på at du aldri grep sjangsen når du først hadde den.

Selv kan jeg være sjenert til tider, og hvis det er ganger den stopper meg, pleier jeg heller å si til meg selv at jeg ikke vil tape noe på det. Det kan være vanskelig når du er midt oppe i situasjonen, men aldri si aldri, kanskje ting ender positivt. Du finner det hvertfall ikke ut om du aldri prøver.


Denne gutten her, er en av verdens beste guttevenner, og han hater blogging, så derfor passet dette bildet fint.

- NOEN SOM HAR VÆRT BORTE I DET SAMME?

  • Dere kan følge bloggen min på facebook ved å søke etter den i søkefeltet på facebook. Skriv inn katrineped.blogg.no - Der kan dere få oppdatering om de nyeste innleggene og litt andre ting.
  • Grunnen til dårlig blogging, kan fort komme pga. av jobben min. Derfor står de neste periodene når jeg jobber og ikke her. Fremover er jeg på jobb mellom 28-12 oktober, etter det er det 14 dager fri og dermed full blogging igjen. Men selvsagt får dere oppdateringer så ofte jeg kan når jeg er på jobb også!
hits