Forsiden Om meg Media Videointervju Følg meg på jobb> Hjemme!

Kategori: Blogg

Tilbake med bloggingen!

21.05.2012 @ 23:15 i Blogg 0 kommentarer

Dere leste riktig, og vil dere lese mer kan dere trykke dere inn HER, på katrineped0.blogg.no.

Jeg har valgt å bytte blogg, men denne blir som alltid stående. Men bloggingen er oppe og går igjen og fortsetter på den nye bloggen. Hvorfor jeg ikke blogger videre her nevnte jeg på den nye også, men det er logisk. For de av dere som har fulgt meg lenge og tidligere, vet bakgrunnen for selve bloggingen og hva det ligger gjemt i arkivene. Så lenge livet mitt er på et helt annet plan og nivå nå, rett og slett helt annerledes. Fortjener også bloggingen en ny start, med det nye og gode jeg gleder meg til å dele med dere. Legg meg gjerne til som venn på den nye bloggen også om du klikker innom!

Ship'o hoi!

06.01.2012 @ 13:10 i Blogg 3 kommentarer

Tjena! Jeg er på jobb! Men siden jeg var syk før jeg dro på jobb fikk jeg ikke endret det på bloggen. Beklager. For tiden jobber jeg i gourmeten akterut babord på dekk sju. Trives veldig! Nå har jeg akkurat snakket litt på telefon med den nydelige gutten min! Savner han allerede og piner meg gjennom nettene alene uten å ha noen å dele dyna med. Har også kjøpt bursdagsgave til han, som han skal få så fort jeg ser han igjen! Uansett, nå har akkurat jeg og Robin fått i oss litt mat. Tenk at jeg valgte brødskive fremfor taco?!

Blogges senere. Jeg har strekk (fri/pause) til klokken tre så nå skal jeg uten tvil gå å legge meg litt! Ha en fin helg!

Robin ville pryde bloggen min i dag, siden jeg ikke har tatt noen bilder i løpet av perioden!

Paraginforte sos ...

02.01.2012 @ 17:50 i Blogg 6 kommentarer

Jeg er så ubeskrivelig dårlig. Tyder på at jeg har fått et virus som spiser meg opp. Ikke mye morro i det hele tatt. Jeg har så mye å gjøre. Pakke, bli ferdig med noen oppgaver, rydde, vaske klær og begynne smått å flytte ut. Men kroppen nekter alt, klarer så vidt å sitte oppe å se på tv, eller ta noe å drikke. Skjønner ikke hva som skjer, det kom helt plutselig sent i går natt. En ting er sikkert, jeg hater det.

Heldigvis har pus litt sympati, slapper av med henne og klager på livet. Haha, sykt som jeg klager om jeg først finner en grunn. Brekninger.

God morgen!

31.12.2011 @ 11:19 i Blogg 5 kommentarer

God morgen alle sammen! Jeg fikk ikke lov til å sove lenger av Glenn, kanskje smart for vi har mye å gjøre i dag! Kos dere enn så lenge, håper dere alle får en fin dag! Blogges!

Beste kjæresten!

30.12.2011 @ 01:06 i Blogg 3 kommentarer

Glenn er verdens beste, jeg er utrolig heldig som møtte han!Edit: Ikke akkurat det vanligste tidspunktet å blogge på, men fakta.

Bloggpause.

19.12.2011 @ 15:36 i Blogg 0 kommentarer

Motivasjonen er helt forferdelig. Jeg gir den et par dager, slik at jeg kan prøve å vekke den til live igjen. Beklager. I mellomtiden skal jeg få ryddet rommene mine, kjøpe inn de siste julegavene med kjæresten å lage sushi. For håpe motivasjonen til å bruke kameraet ikke forsvinner også, så kan jeg heller komme tilbake etter et par dager med noen bilder til dere. Blogges en gang!

Kjapp oppdatering.

29.11.2011 @ 12:34 i Blogg 3 kommentarer

Det går utrolig bra på jobb! De siste dagene har vært supre og fylt med variasjon. Her om dagen hadde vi skikkelig sjø bla. Uvanlig mye, men det var gøy selv om kvalmen lå godt plantet. I dag er det akkurat to uker til jeg skal hjem, gleder meg veldig til det og, men det skjer mye gøy fremover og. I dag skal jeg lære å lage sushi, og jeg venter masse besøk fremover. For ikke å snakke om helgen, den blir herlig! Og allerede da, er det kun en uke igjen! I tillegg kom servitørlærlingen på i dag, så da har jeg noen å sladre med på kveldene igjen, deilig! Utrolig rotete innlegg. Beklager. Heldigvis kan dere vente dere et ganske så annerledes. Jeg har en del ting på hjertet å dele med dere. Får jeg nett senere i kveld, kanskje jeg får publisert det da.

Og til alle dere hjemme; jeg savner dere veldig mye!

Boblebad med beste!

20.11.2011 @ 21:35 i Blogg 3 kommentarer

Tjohei! Så fort jeg kom hjem fra Oslo, ventet bestevenninnen min hjemme! Vi hoppet rett i boblebadet vårt hjemme og tok helgens oppdateringer der. Digger hun, bildet forklarer sitt!

Kortvarig glede.

16.11.2011 @ 17:00 i Blogg 6 kommentarer

Det var ikke lenge solen holdt oppe. Innen Rikke var ferdig på skolen og vi hadde vært innom et senter i Porsgrunn, begynte det å mørkne. Det er vel punkt nummer to på listen over hva jeg hater med vinteren. Førsteplassen tar selvfølgelig kulden. Nå er jeg tilbake hos Rikke (med Rikke) i Skien! Vet ikke hva kvelden bringer, blir vel godteri og TV2sumo, men ikke si det til noen. Rikke liker å leve på tanken at hun er verdens sunneste jente! Og forresten, jeg kjøpte INGENTING i dag, selv om det var fristelser over alt! Flink? Ja!

Frøken sunn på bildet under også!

Mens flinke meg derimot holdt meg unna alle fristelser og sippet i prøverommene mens Rikke kjøpte hele butikken.

Før jeg avslutter nok en gang, deler jeg et fint bilde fra Skien (igjen) med dere! Redigert på instagram, anbefaler virkelig å laste ned appen om du har mulighet! Det beste av alt: den er gratis!

Jentekos!

11.11.2011 @ 22:49 i Blogg 5 kommentarer

Herregud for en natt.

26.10.2011 @ 10:09 i Blogg 3 kommentarer

Bokstavelig talt glad for at jeg skal sove et annet sted enn på det hotellet i natt. Jeg og Therese klarte selvsagt og ikke legge oss før i to-tiden på natten. I det vi hadde lagt oss til å sove, hørte vi begge rare lyder. Akkurat som om noen i naborommet evt. låftet leter etter noe, beveget på noe o.l. Og hvem er det som romesterer etter noe i to-tiden på natten? Ekkelt var det, og ikke minst irriterende.

Lite søvn ble det dermed, men dessverre var det værre med Therese stakkars som knapt har sovet to timer. Uansett, nå sitter vi på kurset og har førstehjelp. Nå skal vi til med hjerte og lungeredning, både praktisk og teoretisk. I tillegg til indre blødninger, noe jeg ikke vil i det hele tatt. Ikke nevn det en gang. Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem til egen seng og de andre. Tiltross for at jeg og Therese har hatt det utrolig koselig sosialt.

Bilder fra den siste uken!

08.08.2011 @ 14:25 i Blogg 7 kommentarer

Nå er det nesten en uke siden jeg kom hjem fra jobb. Og det har vært fult kjør hver eneste dag. Så fort jeg kom hjem fra Sandefjord, dro jeg til bestevenninnen min som skulle ha noen få jenter der i annledning til 18 års dagen hennes. Kjempe koselig.  Etter en utrolig koselig 18 års dag med gullkornene, ble det tidlig kvelden og fult kjør morningen etter. En kjapp tur til byen sammen med et par venner som jeg ikke hadde sett på veldig lenge. Deretter var det rett avgårde på festival sammen med Dorthea, broren til Marius og et par av kompisene til Marius. Kjempe koselig det også, selv om det å våkne i en lavo full av vann og edderkopper fikk meg til å savne sengen min hjemme ekstremt mye!  

To love again

28.07.2011 @ 00:23 i Blogg 14 kommentarer

I'm ready to love again. God damn your beautiful. It doesn't feel wrong. 

me heart you

09.07.2011 @ 21:49 i Blogg 8 kommentarer

Nå har jeg sniket meg inn på bloggen til Katrine, igjen! Haha. Har vært hos henne siden torsdagen, storkoser meg like mye vær gang. Skal hjem allerede imorgen, dagene går så fort når jeg er med henne! Etter ulykken til marius har jeg vært i en kjempe stor sorgsprosess, og Katrine lyser opp mye av min hverdag. 

Men nok om dette, det jeg skal fram til er at jeg setter utrolig stor pris på deg Katrine! Er så godt og være med deg, vi kan snakke om Marius på en måte jeg ikke kan med noen andre venninner, og det er så utrolig godt. Kan ikke helt få sagt ord på det! Og er så glad for at vi har hverandre. Er veldig glad for og at vi fikk bli kjent med hverandre, men kanskje på litt feil måte, at vi begge mistet den beste gutten i hele verden. Men han lever i hjertene våre' alltid!!!

Du er en jente som er virkelig gull verdt, ikke rart Marius valgte deg!! :) Jeg er superdupermega glad i deg snuppami!

- Love Rikke Oline Tveit

Thomas

07.06.2011 @ 09:58 i Blogg 4 kommentarer

thomas er best, tror han. 

Steg over 400 på facebook!

25.05.2011 @ 09:41 i Blogg 16 kommentarer

I går kom jeg over 400 likes på facebook, på siden til bloggen min! Utrolig gøy. I skrivende sekund er det 412. Utrolig takknemlig for alle som liker bloggen min på facebook, gøy! Hvis du vil like bloggen min du også, å følge meg på facebook, kan du trykke her! Så blir Katrine ekstra glad! 

Du kan ikke beskrives, du må oppleves.

23.05.2011 @ 12:48 i Blogg 12 kommentarer

Kjære gull jenta mi! Tenkte jeg skulle "snike" meg inn på bloggen din og skrive noe koselig til deg :) Vil begynne med at jeg er utrolig stolt av deg! Du kan ikke beskrives, du må oppleves. Er ikke rart Marius ville ha deg som sin kjæreste. Er glad han hadde det så bra med deg, og fant seg en ordentlig jente. Og jeg setter utrolig stor pris på at du tok så godt vare på god gutten vår! Det skal du vite. 

Nå har vi hatt to kanon bra helger sammen, er så glad jeg har fått sjangsen til og bli kjent med deg. Du betyr allerede veldig mye for meg :)  Har det så bra når jeg er rundt deg, kan snakke med deg om Marius på en måte som jeg ikke kan med noen andre. Og det er så godt <3 Kan jo også snakke med deg om alt annet, gull. Var så koselig første helgen når jeg kom til deg, når du viste meg litt rundt, hvor du og marius var osv. Er glad du gjorde det! 

Er blitt så glad i deg, du er jo lille jenta mi. Og fortsatt Marius sin lille jente :) Syns vi allerede har vært igjenom endel på så kort tid, og håper det blir mer! Mye vondt og trist, men også mye BRA. Så håper ikke det blir lenge til jeg ser deg igjen nå, snuppeluppa mi :)

Koste meg kjempe masse denne helgen, selvom det ble endel alkohol!
Men du gjorde helgen min bra :)

Og syns det var utrolig koselig at du ble med tilbake på hjemturen, så vi fikk
dra på graven til Marius sammen. Var godt å ha deg der :)

Du betyr veldig mye for meg, og det gjør du for Marius også. Han har nok ristet
på hode av oss endel ganger i det siste, tror du ikke? Haha. 

Jeg er kjempe glad i deg, Katrine! Ordentlig god jente er du :)
Love, Rikke Oline Tveit

Nytt design - Vurdere din blogg?

22.05.2011 @ 22:17 i Blogg 5 kommentarer

Åh, se på designet nå! Deilig og endelig få det litt mer profesjonelt. Tror det kommer til å bli veldig fint, men det er ikke helt ferdig enda. Jeg sliter litt med dropdown-menyen under headeren. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få den til å passe inn med resten av bloggen? Og hvis du er et hakk, eller kanskje ti, smartere enn meg. Og vil gjøre det for meg, hadde jeg blitt super glad! Tenkte å gi en anbefaling/vurdering av den av dere som fikser det for meg. Vil virkelig få den på plass, kan ikke huske sist gang jeg var utefor noe mer irriterende! Menyen passer inn på innlegg, arkiv og kategorier. Det er kun på selve forsiden den "hopper" litt ut. Hjelp meg, vær så snill? 

Midlertidig design.

19.05.2011 @ 17:02 i Blogg 3 kommentarer

Nå har jeg endelig fått byttet til noe nytt. Utrolig enkelt design, men nå er det heldigvis ikke bare det som teller, men også innholdet på selve bloggen! Det forje designet mitt var veldig vakkert, et av de fineste og mest krevende jeg noen gang har hatt, men dessverre var jeg lei. Vet ikke om jeg kommer til å beholde det slik det er nå en stund fremover, og heller bygge på det, for se. Hvis du vet om noen blogger som har designtips osv, gjerne legg igjen link!

Bloggpause pga. russetiden.

27.04.2011 @ 12:32 i Blogg 15 kommentarer

Bloggpause frem til russetiden er over. Og jo, jeg er bare 17, ikke 18 enda. Jeg er svartruss. Går yrkesfaglig, to år skole og to år læretid. Så kjære rødruss som sliter dere gjennom tre år, ikke glem at favorittrussen deres, har et år til. Er ikke over alt man er svartruss. Men på den skolen jeg går på, er alle på restaurant og matfag det. Derfor.

Blir godt med en bloggpause, har ikke vært så greit i det siste. Lite bloggmotivasjon og jeg har i grunn hatt en deprimerende periode, masse tanker rundt Marius osv. Derfor jeg rett og slett ikke har orket å vise dere innkjøpene fra Tyskland osv, beklager. Vet jeg i grunn lovet det. Kommer til å savne veldig mange av de gode leserene og de herlige kommentarene dere alltid legger igjen, som gjør hverdagene et hakk bedre. Dere er gull! Håper noen av dere fortsatt er der i slutten av mai. Ha en fantastisk tid fremover, over og ut.

2-3 dager igjen.

24.04.2011 @ 22:33 i Blogg 12 kommentarer

Nei, to faktisk. Jeg har nemlig bestemt meg for å ikke blogge i russetiden. Har magefølelsen min rett, kommer vi bare til å gjøre masse dumt, ha et ekstra høyt inntak av alkohol og outfiten blir jo ikke akkurat så spennende, samme buska i ca. 20 dager! Og "masse" drikkebilder osv, vil jeg ikke legge ut på bloggen. Russetiden vår begynner for fult til onsdag, da er vi tilbake på skolen og jeg ikke kommer tilbake før etter 17 mai. Dermed, kun to-tre(?) dager igjen med blogging før jeg sier adjø for en ganske lang periode.

Ødelagt

07.04.2011 @ 20:44 i Blogg 7 kommentarer

Datamaskinen min er til reparasjon for øyeblikket, og har dessverre ikke annledningen til å blogge da, dessverre. Venter på låne-pc, men se for dere en bloggfri periode fremover. Ha fine dager fremover! 

Dagens innkjøp

16.03.2011 @ 20:27 i Blogg 16 kommentarer

Kjøpte meg en film i dag "Han er faktisk ikke interessert".

"Nytt" design

13.03.2011 @ 19:57 i Blogg 12 kommentarer

Jeg leste gjennom artikkelen som dagbladet magasinet skrev om meg i dag, aner ikke hvorfor jeg gjorde det, men aner heller ikke hvor mange ganger jeg har lest det. Tårene triller hver gang. Og veldig mange av dere har spurt om jeg kan legge det ut på bloggen. Artikkelen er fordelt utover sju sider, og jeg orker dessverre ikke skrive alt det som står der. Det hadde blitt en del, men jeg kan ta et lite utklipp derfra, hvis dere fortsatt vil det? 

Men uansett, det var ikke det som var helt poenget. Når jeg leste gjennom artikkelen, er det bilde fra bloggen min og det gamle designet. Jeg har laget det helt fra bunn selv, og det fristet veldig å bytte tilbake! Derfor, "nytt design"! Da slipper også halvparten av dere å klage på skrivefeilen min i headeren. Og siden jeg byttet tilbake, er også bildene under litt for store, men det ordner seg etterhvert. Håper dere har hatt en fin helg!

Bra dag

05.03.2011 @ 09:34 i Blogg 5 kommentarer

Om få minutter drar jeg til Bø med faren til Marius, for å se på broren til Marius kjøre snøscooter. Er konkurranse greier osv. Gleder meg hvertfall veldig mye til å se han igjen! Og håper han vinner masse! Ønsk oss god tur!


Et lite hei fra meg og stua til Marius.

Tørrpratinnlegg før kvelden

03.03.2011 @ 23:35 i Blogg 5 kommentarer

Jeg tviler sterkt på at dere kommer til å lese ferdig dette innlegget, med mindre dere er en ivrig leser slik som Cathine. Hun jeg befinner meg hos i skrivende sekund. Etter flere timers klaging på dårlig blogging og oppdateringer, har jeg nesten ikke annet valg enn å skrive et innlegg til før øyelokkene ikke ser annet enn svart. Gleder meg litt til å sove også. Er sliten etter hytteturen og masse reising frem og tilbake. 

I morgen skal jeg som jeg nevnet i innlegget under være med Cathrine på skolen, senere drar jeg opp til moren til Marius. Gleder meg som en liten 3åring til å se henne og de andre igjen. Savner dem. Mest av alt, gleder jeg meg til å besøke graven til Marius igjen. Nå som jeg først (og endelig) er i Skien igjen, blir det nok en del innlegg om Marius fremover. Jeg skal sove i sengen hans, drikke av de samme glassene han en gang drakk av og bevege meg i samme rom som han en gang gjorde frem til søndagen. Selvfølgelig slår tankene over på gutten min. Er alltid like rart å være hos han, uten å møte han. Men samtidig godt, og trygt. Det gir en nærhet, jeg ikke får hjemme. 


Bussene i Grenland skal innom alle andre plasser, enn dit jeg skal. Så hvorfor ikke knipse litt halv mongo bilder?

Bloggeren kan påvirke leserene for mye.

22.02.2011 @ 19:08 i Blogg 32 kommentarer

I dette innlegget skal jeg være 100% ærlig. Jeg vil kanskje måtte tåle en knekk eller to med kommentarfeltet fult av "hatkommentarer", men det følger vel med blogging? Ser for meg at jeg kanskje ender opp med å spærre kommentarfeltet, eller slette innlegget. Men i skrivende sekund, må tankene ut.

Jeg har blogget i flere år, og er det èn ting jeg har lagt godt merke til, er det hvordan bloggeren selv kan påvirke leserene sine. Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke liker bloggen til Lars Petter eller f. eks Linnea Myhre. Grunnen skyldes ikke utseende eller fordommer. For hvis du leser setningen en gang til, skrev jeg bloggen. Grunnen til at jeg ikke liker bloggen til Lars Petter, tror jeg de fleste er klar over. Grunnen til at jeg ikke liker bloggen til Linnea Myhre, skyldes ikke sjalusi eller oppmerksomhet. Lagt i fra. Jeg er fornøyd med min egen blogg og livssituasjon (sistnevnte kunne kanskje vært bedre, og dere vet grunnen). Men rett og slett fordi jeg ikke syns den faller på plass under kategorien min av interesser. Selv forguder jeg heller bloggen til Julia Nyland og f.eks Dara Klovholt. Rosabloggere, fotobloggere, you name it. Samma det. Folk er forskjellige, og må selv få like de bloggene dem vil. Dette er bare et eksempel. Og jeg tror kanskje enkelte burde lese dette innlegget en, hvis ikke to ganger til, før dem kommenterer.


Putta inn et overredigertbilde, bare for at innlegget ikke skal virke så tungt å lese. Bra triks, eller hva? Bildet er nok en gang fra i går. Men jeg har glemt kameraet mitt hos Edina, lover å aldri mer vise meg i den genseren igjen. Lei.

Jeg så selv hvordan mine egene lesere hetset bloggen til Lars Petter, etter innlegget han skrev om meg. Utrolig stygge kommentarer ble kommentert på bloggen hans. Det er litt skummelt, hvordan bloggeren faktisk kan påvirke leserene sine. Tidligere skrev jeg et innlegg hvor jeg spurte hvem Linnea Myhre var. Kommentarer som at jeg ikke har noe på blogg.no å gjøre, hvis jeg ikke vet hvem hun er og at om jeg angriper Linnea, angriper jeg leserene, dukket opp i kommentarfeltet mitt. Det værste er, at den kommentaren faktisk er helt riktig (forskjellen var bare at jeg ikke "angrep" henne, lurte bare på hvem hun var og hvorfor hun ble kåret som "årets blogger"). Men det sier litt om hvor mye leserene faktisk tar parti. Vent å se, dette innlegget bringer krig. Min mening måtte ut. Og det beste eksempelet er vel vår egen Emilie, også kjent som Voe. Hvis èn skrev et innlegg om henne, hvor mange haters fikk ikke vedkommende på nakken av det? Poenget er bare at det er så overdrevent. Unødvendige ting som blir kommentert i slike saker. Kan ikke enkelte lære å komme med kritikk, i stedenfor hatkommentarer som kan ramme psykisk? Det er ikke alle som takler slike kommentarer like bra. Ha det litt i bakhodet neste gang kanskje du skal kommentere noe stygt på en annen blogg. Hva vet du egentlig om vedkommende fra før, og er det virkelig verdt det? Du aner ikke hva personen kan slite med i virkeligheten fra før av, og hvor mye kanskje to feil ord fra deg kan skade å gjøre alt mye værre.

Gjør oppmerksom på at jeg ikke på noen som helst måte prøver å henge ut noen i dette innlegget. Skjønn poenget mitt, om hvordan bloggeren kan påvirke leserene sine. Det gjelder selvfølgelig på mange måter, og ikke bare de eksemplene jeg tok.

Bloggens egen gode karma

22.02.2011 @ 17:46 i Blogg 17 kommentarer

Finnes det i det hele tatt noe som heter karma? I så fall, går min veldig opp og ned. Når det gjelder bloggen min og generelt bloggingen går det veldig bra for tiden. Våknet med gratulasjoner til min store overraskelse, at bloggen min nok en gang har krøpet seg opp på topplisten. Denne gangen på 49. plass. Jeg har også blitt spurt av en "mediagjeng" i Arendal, om dem kan få intervjue meg ang. bloggen/blogging. Intervjuet skjer i morgen, morro! 


Her ser dere forresten enda bedre hvordan resultatet etter hårkuren ble. Fantastisk!

Vil du ha en vurdering av bloggen din?

12.02.2011 @ 13:11 i Blogg 21 kommentarer

Da er det eneste du trenger å gjøre, legge igjen link til bloggen din i nettopp dette innlegget. Blogginspirasjonen min er ikke så bra for tiden. Beklager. Dermed tenkte jeg å gjøre noe jeg aldri gjør, nemlig å vurdere en blogg. Kanskje din? I så fall, legg igjen en kommentar så trekker jeg tilfeldig ut hvem det blir. Kanskje det blir to, og en vs. mellom dem jeg velger. Trenger nye blogger å lese også, så dette er en herlig mulighet for å finne det! 

Vil dere ha liveshow?

02.02.2011 @ 20:04 i Blogg 2 kommentarer

Som kanskje noen av dere vet, befinner jeg meg hos Jarand i dag! Etter å ha ledd oss i hjel på chatroulette i en times tid, kom han med en super idè. Liveshow! Hvis jeg får det til. I mellom tiden, kan jo dere som kjeder dere komme på chatroulette.no! Trenger noen normale folk der.

Men hvertfall, hvis dere er keen på liveshow, skal jeg og Jarand få til noe om få minutter! Kameraet er ikke så bra, but stay tuned, så kanskje dere får se oss!

Ser dårlig ut ...

29.01.2011 @ 17:35 i Blogg 5 kommentarer

... med ordentlig blogging for helgen. Jeg er sliten som er utslitt hane, etter å ha jobbet i hele dag. I går var jeg som kanskje noen av dere vet på spontan kino. Vi så love and other drugs, tror jeg den het? Uansett, bra film. I dag har jeg vært på jobb, i morgen skal jeg også jobbe, 11-18. Nå frister egentlig senga mer enn noe annet, blogges siden. Rotete innlegg, men her har dere hvertfall grunnen til at bloggen kommer til å se nedlagt ut de neste dagene.

Enkle tips, for å få flere lesere.

27.01.2011 @ 19:48 i Blogg 9 kommentarer

× Første inntrykket har mye å si. Ha et enkelt design, som ikke skremmer leserene. Dropp mange farger som ikke passer sammen, rotete design og dårlige paint bilder. 

× Kommentarer er viktige å svare på. Hvis vedkommende som kommenterer, har egen blogg, svar tilbake på han/hennes blogg. Det er viktig å vise leserene at man bryr seg om kommentarene dem tar seg tid til å legge igjen, så kanskje ikke det blir siste gangen?

× Får du ingen kommentarer? Kommenter på andre sin blogg! Men husk, ikke reklamer. 

× Send blog-shout på enkelte innlegg, hvis du føler det ikke får den responsen det burde ha fått. I mengden kan det bli ganske dyrt, men jobb litt for bloggen, så vil resultatet vise seg. 

× Skriv ordentlig. Dropp hjerter og smileys. Og ikke mange bryr seg om hvert sekund fra dagen din. Ta heller opp hovedopplevelsene du har gjort i løpet av dagen. Jeg tviler på at leserene dine, er innom bloggen din hver dag for å sjekke hva du hadde på brødskiven hver morgen. 

× Fyll bloggen med bilder. Alt fra outfits, som fenger en stor lese gruppe, til vanlige bilder fra hverdagen. Bilder fra weheartit og google, blir man lei av i mengden. 

× Legg folk til som venn. På den måten, ser dem lettere når du publiserer et innlegg, og omvendt. Begge parter vinner på det. 

× Kom med anbefalinger! Alt fra skjønnhetsprodukter, til andre blogger!

× Hvis du klarer, oppdater ofte! Men ikke for mye heller, finn en mellom ting. 

× Sist men ikke minst, et lite tips som garanterer deg flere lesere. Alt du trenger å gjøre er å trykke HER, og registrere deg helt gratis. Via. den linken, kommer automatisk flere inn på bloggen din. Nettleseren søker selv. Enkelt, og jeg anbefaler dere å prøve det! Jeg ble utrolig positivt overrasket! 


For å ikke stryke i flere av punktene ovenfor, må jeg nesten legge ut et bilde. Malin og meg fra helgen, vakkert

Ganske lite som skal til for å få en bra blogg, egentlig. Er dere ikke enige?

Fast leser, eller bare innom?

21.01.2011 @ 13:38 i Blogg 73 kommentarer

Det hadde ikke vært noe katrineped.blogg.no, hvis det ikke hadde vært for dere! Men hvem er dere egentlig? Dere vet veldig mye om meg, men de fleste av dere vet jeg ingenting om. Er du fast leser av bloggen min, eller tilfeldig innom? Grunnen til at jeg vil vite dette, er av ren nysgjerrighet på om noen av dere som følger bloggen min, er fem-seks timer unna hverdagen min! Er du fast leser av bloggen min, eller bare innom?
Av ren nyskjerrighet, besøker jeg dere alle siden for å finne litt mer ut om dere! Jeg har i tillegg en del kommentarer å svare på, beklager for dårlig med svar de siste 24 timene, svarer dere alle siden. Takk for meg, skoletimene venter!

Har du lagt merke til noe nytt?

20.01.2011 @ 21:30 i Blogg 5 kommentarerI løpet av den siste uken, har jeg "fylt" bloggen min med noen små endringer. Jeg vet ikke om alle av dere har lagt merke til det, så jeg tenkte å få opp øynene til dere alle. Jeg har bla. tatt vekk innlegget i menyen min, hvor favorittbloggerene mine var, og byttet det ut med et innlegg om Marius. Innlegget tar for seg historien kort fortalt, ettersom så mange av dere har kommet med spørsmål knyttet til den. Jeg har også lagt ut en "liker knapp" i sidemenyen min, som er knyttet til facebook. Hver gang jeg blogger, kommer f.eks innlegget opp på forsiden deres på facebook, uten at dere trenger å være venn med meg. Min egen facebookside, vil jeg holde privat uten leserene til bloggen min. Beklager, så trykk heller på "liker" i sidemenyen min hvis du leser bloggen min og vil bli lettere oppdatert med de nyeste innleggene! Eller bare liker bloggen min(?). Den siste endringen jeg gjorde, fikset jeg på i dag. Øverst i sidemenyen min, kan dere søke i bloggen min. Skriv hva som helst, f.eks "Marius", og dere vil få opp alle innleggene Marius er nevt i. 

- HVA SYNS DU OM DE NYE ENDRINGENE?
Minner på at spørsmålsrunden er besvart på video, svarene finner dere lenger ned.

Bloggen går dårlig

23.11.2010 @ 12:57 i Blogg 8 kommentarerEnkelt og greit, overskriften sier sitt. Dårlig med oppdateringer, og innlegg. Jeg blogger stort sett bare for å fylle bloggen med et nytt innlegg, eller når jeg er lei meg og ting er vanskelig. Kanskje jeg burde skjerpe meg, og bli flinkere til å ta vare på leserene mine, svare på kommentarene og alle de herlige ordene dere skriver til meg. Jeg skal prøve så godt jeg kan, men hverdagene er fylt med veldig mye. Og jeg kan kanskje spørre dere, er det noe dere vil ha mer av? Hva vil dere lese om?

Ukens kommentar?

02.11.2010 @ 20:17 i Blogg 9 kommentarer

Det var en god idè! Det er virkelig mange av dere, faktisk alle sammen nesten, som kommenterer de nydeligste ord til meg hver eneste dag. Så hvorfor ikke plukke ut en av dere som virkelig rører hjerterota mi? Dere fortjener det, og jeg skulle gjerne skrevet et innlegg dedikert til dere alle og en hver, men dessverre ville det blitt alt for mye. Derfor trekker jeg allerede ut "ukens kommentar", nåkommende torsdag. Til vanlig, kommer jeg til å ta det på søndager, siden det er siste dagen i uken. Men nå til søndag er jeg opptatt som jeg nevnet i innlegget under, dermed blir det torsdag. Så fortsett som dere gjør, kommenter de varmeste ord til meg. Så får en av dere en ekstra stor takk til torsdag. Tusen takk allerede.- SYNS DU DETTE VAR EN GOD IDÈ?

Vil du bli linket fra bloggen min?

01.11.2010 @ 14:49 i Blogg 42 kommentarer

Her er en oversikt over de bloggene som jeg leser fast. Jeg er kanskje ikke en av dem flinkeste til å kommentere, men jeg er innom dem nesten hver eneste dag. Jeg gjør oppmerksom på at bildene er lånt fra bloggerenes egen blogg, eller annen side offentlig på internett.


(trykk på bildet for å komme til bloggen).

Håvard Kongstein.
Han er den eneste gutten som har klart å vekke innterressen min. Han har mange fine bilder med i bloggen, som han har tatt selv -noe som gjør det enda mer spennende. Han blogger stort sett som alle andre, men noe med han gjør det mer spennende. Han er morsom, har med videoer og skriver bra.(trykk på bildet for å komme til bloggen).

Julia Nyland Ørsahl.
Denne jentas blogg har jeg fulgt helt siden jeg selv begynte å blogge, nesten. Det er en god stund. Det er mange fordommer mot denne jenta, men jeg tviholder på det gode. Hun har mange bilder med på bloggen, skriver bra og ikke minst morsomt! Hun har utrolig mange ærlige innlegg, hvor hun deler sine meninger. Noe jeg syns er morro lese, hvis det er bra. Og det får hun til.(trykk på bildet for å komme til bloggen).

Daria Klovholt.
Skiens jenta har jeg blitt en fast leser av. Bildene hun legger med i innleggene sine, skal hun ha mye skryt for. Daria skriver bra, har fine bilder og en skrivemåte som får deg for å ville lese videre. En annen grunn for at jeg følger bloggen hennes, er også nettopp fordi hun er fra Skien. En by som inneholder mange minner, som det er godt å se bilder fra.(trykk på bildet for å komme til bloggen).

Camilla Løken Knutsen.
Camilla er en utrolig søt jente fra Tvedestrand, som blogger om hverdagslige ting og har ofte veldig morsomme videoblogger. I tillegg har hun som de fire andre; veldig bra og fine bilder på bloggen sin. Jeg følger bloggen hennes også fordi jeg er så heldig å kjenne denne søte jenta, og når hun i tillegg blogger veldig bra, syns jeg det er spennende å følge med på hva som skjer i nabobyen.

Jeg leser noen andre blogger også, som kommer med siden. Dette innlegget skal legges i menyen min, hvor alle -alltid, får tilgang til bloggene jeg leser. Og hvis du vil at din blogg, skal være en av dem; legg igjen link til bloggen din i kommentarfeltet. Så kanskje?

Nytt design

31.10.2010 @ 16:52 i Blogg 14 kommentarer

Jeg holder hvertfall på, som dere kanskje ser(?).

De av dere som designer bloggen deres selv, vet at det er mye arbeid. Jeg håper jeg ikke kommer til å angre. Og det er egentlig bare små endringer igjen. Men som dere kanskje ser, er det ujevnt i sidemenyen min. Er det noen av dere som vet hvordan jeg fikser på det, og får det likt videre oppover mot menyen? Ellers, så tror jeg at jeg fikser resten selv. Tror dere at det blir bra? For håpe det! Selv om headeren er litt kjedelig, men fargene er hvertfall lysere.

Vil du bli linket til din blogg, fra min døgnet rundt?

29.10.2010 @ 17:44 i Blogg 32 kommentarer

Bloggen min er kanskje ikke den man går inn å leser på hvis man har en veldig god dag, og vil unngå å komme inn på vonde følelser. Jeg føler bloggen min har en del av det. Fra min side er det langt i fra negativt, men jeg merker selv forandring. Både med meg selv og hverdagene mine. Ting begynner smått å falle på plass. Bloggen utvider seg mer og jeg har smått begynt å blogge om andre ting også. Designet mitt er veldig trist, føler jeg. Og det trenger forandring. Hvis dere har tips, kom gjerne med innspill!


Bilde av ingen andre enn meg for å fylle innlegget, oh yes.

Men, det var ikke det som var poenget. Jeg er på utkikk etter nye blogger som jeg kan lese. Jeg kan knapt telle på en hånd hvor mange blogger jeg leser fast, nesten ikke det en gang. Så gjerne skriv din egen blogg, eller dem du leser i kommentarfeltet mitt. I det nye designet, er planen å lage en bedre meny. I den menyen vil det inneholde en oversikt over bloggene jeg leser. Derfor får du nå muligheten før jeg lager den applikasjonen å kanskje ende opp der selv. Det gir en mulighet for mine lesere igjen, å klikke seg inn på din blogg. Lettere sagt; bloggen din vil bli anbefalt døgnet rundt på min blogg. Hvis du er heldig, vil anbefalingen kanskje inneholdet et bilde av deg hentet fra din blogg, og en liten vurdering ved siden av. Og selvfølgelig link til din blogg! Det eneste du trenger å gjøre, er å kommentere på dette innlegget å gi meg link til din blogg, eller andre blogger som du leser. Gjerne begge deler!

Følger du bloggen min?

11.10.2010 @ 11:13 i Blogg 8 kommentarer

Hvis svaret er ja, kan du endelig også gjøre det på bloglovin. Jeg brukte bloglovin før på den gamle bloggen min, og endelig nesten et år etter får jeg laget til denne bloggen også. Hvis du ikke har bloglovin, anbefaler jeg virkelig å bli medlem. Det er gratis, og utrolig praktisk. Hverdagene mine fylles med mye, men for å ha en lettere oversikt over de bloggene jeg leser fast, følger jeg dem på bloglovin. Og hvis du er en av de faste leserene mine, ville det vært veldig koselig om du fulgte meg på bloglovin, selv om det kanskje er litt gammelt å følge bloggene der? Men hvis du er enda en av dem som bruker det, trykk på linken under. Dermed blir det lettere for deg å ha oversikt over når jeg blogger, hva jeg blogger om og bilder.

Følg min blogg med bloglovin

Dere kan også følge meg på facebook ved å trykke HER.

Det er sykt, topplisten på under en uke.

19.07.2010 @ 13:29 i Blogg 9 kommentarer
Jeg er overrasket, lei meg og glad. Jeg er overrasket, fordi av et lite prinsipp om å finne en måte å komme lettere igjennom sorgen min på, å begynne å blogge igjen, førte meg over halvveis på topplisten. Jeg er lei meg, fordi Marius ikke kan oppleve det med meg. Han viste jeg likte å blogge og jeg vet også hva han ville sagt nå om at den er der den er den dag i dag. Jeg er også glad for at jeg ligger der. At så mange tar seg tid til å lese mine ord, er bare helt utrolig. Jeg håper folk har lært av historien å sette bedre pris på livet. Leve en dag om gangen, kanskje som om det var den siste? For man vet aldri når noe slik kan skje, som skjedde med Marius. Men, poenget mitt var det, at med litt hjelp fra venninnen min, fikk jeg laget en side på facebook hvor dere kan "legge meg til". Siden det er utrolig mange av leserene mine som har lagt meg til på facebook i det siste, men dessverre, så godtar jeg dem ikke der, selvom det er veldig koselig at folk gjør det. Så i stedenfor, hvis dere har lyst, som også hadde vært veldig koselig, kan dere gå inn på den linken som ligger under her på facebook, trykke liker å skrive hva dere vil på veggen der. Takk på forhånd.

HVIS DU LIKER BLOGGEN MIN; TRYKK Å GÅ INN HER PÅ FACE.

Videoblogg fra skolen

13.05.2010 @ 16:41 i Blogg 11 kommentarer
video:mov0041

Et av mange klipp fra skolen som en på kjøkkenet skal sette sammen til en film. Siden han ikke har fått gjort det enda, legger jeg ut et av klippene, godt ikke resten er med, for jeg fikk juling av Zgjim etterpå! Btw. vi er en av de få som må på skolen i morgen, fler som ikke har fri fra skolen i morgen?

Bildeserie; meg og gutten min på tur.

02.03.2010 @ 19:13 i Blogg 20 kommentarer
Don't say that you love me if you don't really mean it, i may believe that shit

Sørlandsmesterskap i kjøttfag og Marcus EK

04.02.2010 @ 08:21 i Blogg 15 kommentarer
Hei alle sammen!

Som kanskje enkelte av dere vet, var jeg i Kristiansand og så på sørlandsmesterskap i kjøttfag i går! Det foregikk på Tangen Videregående, og jeg er sikker på alle arendalittene fikk seg et smell i bakhode når inngangsdørene gikk opp. Vi som til daglig går inn dørene til en gammel skole fra begynnelsen av 1900-tallet, fikk virkelig oppleve store forskjeller i dag, så til alle som går på Tangen Videregående (om det er noen der?): Fy søren for en fin skole dere har! Ang. sørlandsmesterskapet, var det ganske moro å se på, men det var ganske mye annet fint å se på der også! Enkelte av oss fikk bla. en omvisning på kjøkkenene, og vi fikk smaksprøver!

Dermed var det Marcus EK, til min store skuffelse, møtte jeg ikke blogghelten. Men tro meg, jeg lette i hver eneste krok og kringle! Men jeg fant noe annet, trodde jeg. Jeg var 99% sikker på at jeg så en gammel venn av meg, og med min syke nyskjerrighet, kunne jeg ikke la vær å spørre. "Jostein?" sier jeg i det jeg går mot han. "Nei?" sier gutten jeg trodde het Jostein, og jeg fortsetter "Joo?". "Neeei, e hetår'tje Jostein. Ska'ru se bankkortet mitt?" sier han og smiler mens han drar opp kortet. Akkurat der og da kunne jeg ønske noen kastet en bøtte med vann over meg, og at alt bare viste seg å være en drøm. For i det jeg står med bankkortet hans i hånden og plutselig skjønner at jeg står og snakker til en gutt jeg aldri har sett før, kunne jeg ikke vært mer flau. "Jostein", eller Even som det plutselig viste deg han het, bare smilte og små lo, også fikk vi koblet en samtale, og dagens episode var reddet. Jeg sier bare et ord: FLAUT.

Under er noen bilder fra i går. Bla av Jannike, Therese, Dorthea og meg. + Et par bilder fra mesterskapet.DESIGNHJELP

04.01.2010 @ 22:10 i Blogg 20 kommentarer
OBS: JEG LAGER IKKE DESIGN TIL ANDRE LENGER, JEG BEKLAGER. DET TAR FOR MYE AV TIDEN MIN, OG JEG LOVER TING JEG BÅDE GLEMMER OG IKKE FÅR TID TIL, DERMED HAR JEG BESTEMT MEG FOR Å DROPPE DETTE. MEN; JEG HAR LAGT UT MANGE KODER SOM EN HVER KAN KLARE HVIS DE FØLGER DEN TIL PUNKT OG PRIKKE. HVIS IKKE DERE FÅR DET TIL, ER DESSVERRE IKKE JEG TIL SÅ VELDIG STOR HJELP LENGER!

UNDER ER EN REKKE MED HTML-KODER DERE KAN VRAKE OG VELGE IMELLOM. HÅPER DET KOMMER TIL NYTTE FOR ENKELTE, JEG HAR FÅTT MANGE SPØRSMÅL OM DESIGNHJELP, SÅ JEG REGNER MED DET. DE FLESTE KODENE ER VELDIG ENKLE Å FORSTÅ OM MAN BARE VIL OG SETTER SEG INN FOR DET. LYKKE TIL!Enkle og grunnlegende koder:

Legg til et bilde - <img src="adressen til bildet">
Fet tekst   -   <b> tekst </b>
Midtstill    -   <center> tekst eller bilde </ center>
Kursiv   -   <i> Din tekst </ i>
Link   -   <a href="adressen til siden"> Link Text </ a>
Større tekst - <font size=" Størrelsen (eks. 5) ">
CTRL + A = Merk alt
CTRL + C = Kopier
CTRL + V = Lim inn
CTRL + F = Søk
<br> = hopper ned til neste linje

Legge til et bilde -  <img src="bildeURL her">
Legge til link - <a href="sideURL her">sidenavn her</a>
Link med pop up - <a href="URL til siden her" target="_blank">Navn på siden her</a>

Forandre størrelse og skriftype på skrift - <font face="Skrifttype her" size="Størrelse her">Tekst her</font>
Forandre skrifttype på tekst- <font face="Skrifttype her">Tekst her</font>
Forandre størrelse på tekst - <font size="størrelse her">Tekst her</font>
Forandre farge på tekst - <font color="Fargekode her">Tekst her</font>

Hvordan legge inn en video fra Youtube?

Du må gå inn som vanlig på Post eller Nytt innlegg slik du gjør når du lager et nytt innlegg.
På Youtube er det et felt som heter embed ved hvert enkelt videoklipp.
Det som står i feltet kopierer du og limer inn i vinduet som kommer opp når du trykker på HTML-knappen inne på din egen blogg hvor du lager nytt innlegg. HTML-knappen er rett ved siden av knappen hvor du laster opp bilder.
Når du går ut av HTML-vinduet og er tilbake i innleggsfeltet vil du fortsatt ikke se videoen, men en rute som representeres hvor videoen er limt inn. Du kan skrive tekst rundt der du ønsker det i forhold til videoen, og du kan stille på størelsen på videoen, men det kan du også gjøre inne på selv HTML-feltet også.

Trykk Lagre+publiserknappen og din video er på plass!
Skal du laste opp en video fra pcen din må du gå på video og ikke nytt innlegg.

Hvordan få markert ramme rundt header og innhold:

Denne koden ligger også i stilsettet ditt der du laster opp header, bakgrunnsbilde evt. farge osv. Men, det er ofte denne goden ikke vil sammarbeide med resten av designet, og da kan det være lurt å legge den inn selv. Derfor har jeg koden her for dere.

Koden du skal bruke er:
border: 2px solid #000000;

Hvor du skal legge den inn:

Den skal legges inn under #wrapper og #footer,
som du finner når du går inn i Design>Rediger>Stilsett .


Det vil da se slik ut:

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url();
border: 2px solid #000000;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url();
border: 2px solid #000000;

Du kan skrive dotted istedet for solid dersom du ønsker en ramme som er prikket og ikke markert og hel.
Dashed = Mindre Prikker, du finner også flere alternativer der du laster opp header osv.

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Hvordan få bloggen sin midtstilt:

Koden du skal bruke er:
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Hvor du skal legge den inn:
Denne kode skal du legge under header, #footer og #wrapper,
som du finner når du går inn i Design >Redige>Stilsett.
Det kan også være lurt å legge den inn under header,
hvis ikke den er der fra før. Men du må se selv.


Det vil da se slik ut:

#header {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url('LINK TIL DIN HEADER');
height: 236px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
background-repeat: repeat;
}
#wrapper {
background-color: #FFEFFC;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.
Hvordan få bloggen sin smalere:

Koden du skal bruke er:
width: 770px;


Hvor du skal legge den inn:
Først må du gå inn i Design>Rediger>Stilsett.
Den skal du sette inn rett under der det står heigh165px;


Det vil da se slik ut:

#header { background-color: #FFFFFF;
background-image: url (linken til din header)
height: 165px;
width: 610px;
Etter du har gjort dette gjør du nøyaktig det samme der det står #wrapper og #footer.
Da vil det se ut som dette:
#wrapper {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
}
#footer {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;


Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.
Hvordan få liten skrift i innleggene sine, i stedet for standarskriften:


Koden du skal bruke er:
font-size: 8pt;

Hvor du skal legge den inn:
Først må du gå inn i Design>Rediger>Stilsett.
Koden skal du legge inn i bånn av #footer og #wrapper.


Det vil da se slik ut:

#wrapper {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
font-size: 8pt;
}
#footer {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
font-size: 8pt;
}
a { color: #000000}
a:link { color: #000000}
a:visited { color: #510300}
a:active { color: #000000}
h1, h2, h3, h4, h5 { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
#header h1, #header p { display:none }
#header { color: #000000; #wrapper {background-color: #C4C4FD;border: 2px solid #000000;}#footer {background-color: #C4C4FD;border: 2px solid #000000;}
font-size: 7pt;}
h1 a, h1 a:link, h1 a:visited, h1 a:active { text-decoration: none; color: #000000; }

Trykk på Lagre stilsett når du er ferdig.
Få markert boks over kategorier, overskrifter m. m:

Koden du skal bruke er:
{font-family: Lucida Sans Unicode, Lucida Grande, sans-serif;letter-spacing: -1px;LINE-HEIGHT: 20pt;font-size: 15px;font-weight: normal;background-color: #FDE2E2;color: #000000;margin: 0px 0px 10px 0px;}

Hvor du skal legge den inn:
Gå inn i Design > Rediger > Stilsett.
Finn h3, og forann h3 limer du inn denne koden.

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Du kan selvfølgelig endre størrelse på boks og skrift, samt skrifttype og farge. Du kan forandre bredde og størrelse på den markerte boksen ved å forandre tallene du ser. Prøv deg fram og lykke til!
Få loddrett skillelinje mellom meny og innlegg:

Koden du skal bruke er:
border-left-width: 2px;
border-left-style: solid;
border-left-color: #CCCCCC;

Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.
Finn #side.

Her skal du eventuelt ta bort dette:
border-right-width: 3px;
border-right-style: solid;
border-right-color: #CCCCCC;

Har du ikke dette er det jo ingen problem med det.
Dermed skal du under #side sette inn denne koden.


Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Skillelinjen sin tykkelse forandrer du som du vil. Høyere tall blir tykkere skillelinje. Fargen på linjen setter du inn som du vil. #CCCCCC er svart som det står over, men denne kan forandres.
Mulig du må forandre border-left til border-right. Kommer an på hvilken side din meny står på.

Hvordan få mellomrom mellom header og blogg:


Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.


#header {
background: url('http://i202.photobucket.com/albums/aa282/meretesandelin/h.jpg');
no-repeat
center;
header-position: center;
padding-left: 0px;
padding-bottom:0px;
padding-top:px;
margin: 30px 90px 70px;
height: 438px;
border: 7px solid #1971F7;

Det er der hvor det står margin: 30px som bestemmer om det er mellomrom mellom header og blogg. Om det hadde stått 0px der så hadde headeren og bloggen vært helt sammen. Her er du bare nødt til å prøve deg litt frem til du får det akkurat slik som du vil ha det. Dette kan være litt komplisert.

Meny fra høyre til venstre eller meny i liten boks:

Koden du skal bruke er:
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}

Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.
Du legger den inn under #wrapper.


Det vil da se slik ut:

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;


Hvis du vil ha menyen i en liten boks, så skal du legge inn denne koden:

border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D

Hvor du skal legge den inn:
Gå først inn i Design>Rediger>Stilsett.
Dermed ser du på bildet under hvordan du skal legge den inn.

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;
}

Endre "x antall kommenarer"

Vil du at for eksempel at det skal stå "x søte små" istedenfor "x kommentarer", så gjør du dette:
Design -> Rediger -> Maler

- Trykk på CTRL + F tasten på tastaturet.
- Søk på "comment".
- Der skal det stå: " <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a> "
- Det du skal gjøre er å endre litt på koden slik:
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} søte små</a>

Vil du se hvor mange som leser bloggen din akkurat nå?

Koden du skal bruke er:
<!-- Start FastOnlineUsers.com --> <a href="http://www.fastonlineusers.com"> <script type="text/javascript" src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=http://katrineped.blogg.no mce_src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=http://katrineped.blogg.no></script> </a> Leser denne bloggen NÅ</a> <!-- End FastOnlineUsers.com --></div>

Hvor du skal legge den inn:
Endre profil - > Beskrivelse
I ruten for beskrivelse skal du lime inn koden,
og du må huske på å legge inn linken til bloggen din.
Større profilbilde:

Denne koden skal limes inn i maler
<img src="PICTURE URL" height="70">

Slik gjør du:

- Gå inn på design>rediger>maler
- Last opp bildet du vil bruke på http://tinypic.com/ og kopier url'en under "Direct Link for Layout".
- Gå på design > rediger > maler og trykk (ctrl+f) å søt etter <img src="${ProfileImageUrl}" alt="${ProfileName}" /> fjern dette og erstatt det med <img src="bilde url" height="størrelse">.
- Fyll inn der det står bilde url og bytt ut størrelse med den størelsen du ønsker bilde skal være.

Så kan du lagre og du har fått stort profilbilder.

Få bilde til å stå fast i bakgrunnen:

background-attachment:fixed;

legges under den samme delen som du har lagt inn bilde adressen i stilsettet.

Fjerne menyen fra bloggen din:

}
#side {
display: none;
}

Legges i stilsettet
Strek under overskriften:

Lim inn koden som er nedenfor under footer i stilsettet ditt.

}
h2 {
font-size: 15px;
font-weight: auto;
padding: 4px 4px 4px 4px;
margin: 0px 0px 10px 0px;
color: #000000;
border-bottom: 1px solid #000000;
text-align: center;

Meny under header (vanskelig). 1

For å plassere denne må du først:
Gå inn på Design -> Rediger -> Maler.
Deretter trykker du Ctrl + F (samtidig) og skriver inn BlogDescription
Så trykker på Enter. Rett under BlogDescription står det </div>,
under </div> er hvor du skal plassere koden:

<br><a href="LINKEN DIN!!" class="box">Kontakt</a><a href="LINKEN DIN!!" class="box">Om Meg</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Design</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Spørsmål</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Sponsor</a>

Der det står "LINKEN DIN!!" plasserer du linken til de forskjellige innleggene.

Skal du ha f.eks 1 til knapp så føyer du på denne:
<a href="LINKEN DIN!!" class="box">NAVNET TIL KNAPPEN</a>
Du kan endre navn sånn at det står andre ting istedetfor kontakt, om meg osv.
Når du har plassert den koden må du ta og plassere denne nederst inne på Maler.

<style>a.box, a.box:link, a.box:active, a.box:visited {
text-decoration: none;
font-family: calinga;
font-weight:bold;
font-size:15px;
line-height:20px;
color: #FFFFFF;
padding: 1px;
display:;
letter-spacing:0px;
border-bottom: 6px solid #000000;
border-top: 6px solid #000000;
border-left: 20px solid #000000;
border-right: 20px solid #000000;
padding: 0px;
text-align: middle;
background: #000000;
text-transform: none;
}
</style>

Har du gjort alt rett nå så skal du ha en meny under headeren.
For andre farger endrer du bare på de plassene det står #000000.
Og denne koden er litt vanskelig, men det er bare å prøve seg frem,
redigere på tallene å gjøre så godt dere klarer!

TIL DERE SOM LURER PÅ HVORDAN MAN FÅR INNHOLD PÅ KNAPPENE:

Vel, hvis dere har en knapp der det står "Kontakt" så må dere skrive ett blogg innlegg hvor den plassen dere kan kontaktes på står. Å linken til det blogginnlegget skal limes inn her:
<a href="LINKEN DIN!!" class="box">Sponsor</a>

Så hvis jeg har en knapp hvor det står Nettby, blir den seende sånn her ut:
<a href="http://www.nettby.no/user/" class="box">Nettby</a>

Større overskrivt på arkiv, kategorier osv.

Dette er gjort på 1,2,3! Bare gjør som beskrivet under:

Gå inn på Design -> Rediger -> Maler.
Søk (CTRL + F) på 'arkiv'. Når du finner denne; <h3>Arkiv</h3>. så kan du istedenfor h3, skrive h1.
Det samme gjør du med Kategorier, Arkiv, Siste innlegg, Siste kommentarer og Lenker.
Nå trykker du på Lagre Malen og da skal overskriftene være større.

Husk at hvis du vil ha det slik hele tiden, må du redigere på "innlegg", "kategori" osv.

Endre hva som står på kommentarknappen?

Slik gjør du det:
Gå inn på Design -> Rediger -> Maler.. Når du er på Maler, så ser du at det står Index (forsiden). Trykk der og velg; Enkeltinnlegg. Deretter trykker du CTRL + F på tastaturet ditt og så søker du på " Send kommentar ". Istedet for at det står 'Send kommentar', så kan du jo skrive hva du enn vil. Kanskje "Nå blir jeg glad :)" eller noe annet.

Googleoversetter på din blogg:

Først går du inn på; http://translate.google.com/translate_tools?hl=no
Der henter du koden.

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger -> Maler

Når du er inne på Maler, så trykker du på CTRL + F tastene. Der skal du søke på "sidebar". Under der, skal du lime inn koden du hentet på nettsiden. Og så er det bare å lagre malen.

Endre "x kommentarer"

Vil du at for eksempel at det skal stå "x søte små" istedenfor "x kommentarer", så gjør du dette:
Design -> Rediger -> Maler

- Trykk på CTRL + F tasten på tastaturet.
- Søk på "comment".
- Der skal det stå: " <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a> "
- Det du skal gjøre er å endre litt på koden slik:
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} søte små</a>
- Slik gjør du bare forann alle stedene det står comment.

Hvordan få headeren "på plass" der oppe?

Koden du skal bruke er:
#header {
background-image: url(http://www.settinnlenkeher.jpg);
background-repeat: no-repeat;
height: 100px;
width: 800px;
}

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger
Så limer du bare inn koden i stilsettet ditt.

Meny under header 2.
Fiks på farger osv selv!

<style type="text/css">


.mattblacktabs{
width: 100%;
overflow: hidden;
border-bottom: 1px solid #ffffff;
}

.mattblacktabs ul{
margin: 0;
padding: 0;
padding-left: 10px;
font: bold 12px Verdana;
list-style-type: none;
}

.mattblacktabs li{
display: inline;
margin: 0;
}

.mattblacktabs li a{
float: left;
display: block;
text-decoration: none;
margin: 0;
padding: 7px 64px;
border-right: 1px solid #FB83DB;
border-left: 1px solid #FB83DB;
color: #FB83DB;
background: #ffffff;
}

.mattblacktabs li a:visited{
color: #FB83DB;
}
Denne skal du lime inn i stilsettet!


Så går du inn på maler og finner '<div id="wrapper" class="yui-gc">' eller '</head>'
det kommer ann på hvor du vil ha den, men du kan bare prøve og se hvilken av dem du liker best
Letteste måten å finne dem på er å trykke CTRL + F og skrive inn i ruta ;)

Under en av de to (du velger hvilken) Limer du inn;
<div class="mattblacktabs">
<ul>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>
</ul>
</div>

du kan legge på flere lenker om du vil, bare legg til '<li><a href="URL">DIN TEKST HER</a></li>' :)
Du må selvfølgelig lime inn adresse og skrive inn tekst ;)

Meny 3, i liten "boks".

border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;

Hvor legger jeg den inn?
Hvis du ser under her så ser du hvor du skal lime den inn.

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;
 }
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;

Farge-bakgrunn på overskriftene

Koden:
h2 {
cursor:default;
background-color: #BAD5EC;  < hvilken farge du vil ha !
color: #000000;
font-size:9pt;
font-family:tahoma;
letter-spacing:1px;
line-height:13pt;
text-align: center;
padding: 1px;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase; 
margin-bottom: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px;

Denne koden skal du legge inn nederst i stilsettet!

Figur-meny 4.

1. Åpn paint/ photoFiltre/ annet redigeringsprogram og lag "menyen din" sånn som hjertene mine, f.eks. firkant, sirkel osv. LAG EN OG EN, ikke hele på en gang!

2. Når du har lagd alle "boksene" ferdig og skrevet på dem (hjem, nettby osv.) går du inn på http://www.tinypic.com/ og laster bildene opp

3. Gå inn på design -> rediger -> maler
4. Søk (CTRL+F) etter BlogDescription og trykk neste tre ganger til dere kommer opp til dette:
<h1>${BlogTitle}</h1>
    <p>${BlogDescription}</p>
   </div>

5. Lim inn <a href=side URL/link><img src=Bilde URL></a>  under </div> slik at det blir seende slik:
<h1>${BlogTitle}</h1>
    <p>${BlogDescription}</p>
   </div>

<a href=side URL/link><img src=Bilde URL></a> 

6. Gå inn på tinypic igjen og kopier den linken der det står Direct Link for Layouts og lim det inn i koden der det står Bilde URL

7.
Lim inn linken der det står side URL/link. F.eks. på min "hjem" er linken http://katrineped.blogg.no

8. Gjør det samme som fra 2 på de andre boksene også

9. LAGRE og gjør det samme på Arkiv, kategorier og enkeltinnlegg

Fargekart?

Her har dere tre forskjellige sider med forskjellige fargekart:

-  http://www.somacon.com/p142.php
http://www.immigration-usa.com/html_colors.html
http://html-color-codes.com/

Du finner mest koder på den første :)

Forandre link med mus over.

Her kommer hvordan du endrer linkene med og holde musa over de.
Du må dra på design>>rediger>>stilsett.
Og søk etter: A:active og da kommer denne koden frem:

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}

Og under den koden legger du inn følgende koder for følgende endringer..
For og endre fargen på kodene ednrer du på tallene etter # på hver linje.
For og se hvilken farge med forskjellige koder se her.

Hvis du vil at det skal endres farge på linken legg inn a:hover { color: #00000}
Og endre fargen. Da vil det se sånt ut med koden for svart.

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover { color: #00000}

Og endre fargen til fargen du vil ha.


Vil du ha strek over linken legg inn a:hover {text-decoration: line-through;}

a { color: #FFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FF6FFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {text-decoration: line-through;}


Vil du ha strek under linken sett inn a:hover {text-decoration: underline;}.

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {text-decoration: underline;}


Vil du ha ramme rundt linken sett inn a:hover {border:#000000 1px solid;}

a { color: #FFFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FF6FFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {border:#000000 1px solid;}

Og endre til den fargen du vil ha på rammen.


Vil du ha en linje på begge sidene av linken legg inn
a:hover{color: #9797B0;text-decoration:none; border-left:solid 1px; border-right:solid 1px;}

a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover{color: #9797B0;text-decoration:none; border-left:solid 1px; border-right:solid 1px;}

Og endre fargen på linjen til den fargen du vil ha.Vil du ha linje over og under linken legg inn a:hover {COLOR:#000000; TEXT-DECORATION:underline overline}a { color: #FFFFFF}
a:link { color: #FFFFFF}
a:visited { color: #FFFFF}
a:active { color: #FFFFFF}
a:hover {COLOR:#000000; TEXT-DECORATION:underline overline}

Og endre fargen på linjene til den fargen du vil ha.


Mellomrom mellom bokstavene når du legger musa over.

- Gå inn på design > rediger
- Søk (ctrl + f) etter hover
- Lim inn denne koden der hvor fargekoden står: letter-spacing:2px;

Slik skal det se ut:
a:link {color: #000000;}
a:visited {color: #000000;}
a:hover {letter-spacing:2px;}
a:active {color: #000000;}

Tips:
- Hvis du ikke har hover skriver du bare inn hele linjen
- For større mellomrom setter du inn et større tall, slik: {letter-spacing:5px}


- VAR DETTE TIL HJELP ?

HØYDEPUNKTER

04.01.2010 @ 22:06 i Blogg 1 kommentar
Her er det "fotoalbum" med bilder fra noen høydepunkter i livet mitt, og ting jeg har gjort som virkelig har satt spor. Festivaler, turer, koselige kvelder osv. så blir dere enda bedre kjent med meg!


SKOLEN. RESTAURANT OG MATFAG LINJA, STØMSBU AVD. FLØYHEIA, ARENDAL. VG1
Flere bilder kommer siden!

SPØRSMÅL?

04.01.2010 @ 22:05 i Blogg 7 kommentarer

Her kan du spørre om spørsmål uansett hva enn det måtte være.

Noe du lurer på ang. meg personlig, noe om bloggen min eller ja, hva som helst. Kanskje du vil jeg skal anmelde bloggen din, eller linke deg i neste innlegg. Og du har spørsmål, eller vil ta kontakt med meg, kan du gjøre det her. Jeg garanterer dere svar, og det er mye lettere at dere spør meg her da! Kanskje du bare lurer på hvordan jeg egentlig har det? Ja, da kan du spør her. Dette blir en slags spørsmålsrunde som alltid er åpen!

Om du evt. vil spør et annet sted, kan du sende en melding til Katrine Pedersen på facebook, hvis dere finner meg der. Eller så kan dere som har egen blogg på blogg.no, sende meg en melding her inne.

KATRINE PEDERSEN

04.01.2010 @ 22:04 i Blogg 8 kommentarer

Hei! Mitt navn er som du kanskje vet, Katrine. Jeg er fra Sørlandet, den lille hvite byen Risør. Enten vet man godt hvor det er, eller så har man aldri hørt om det. Jeg raker nesten 1.70 over bakken, og har naturlig rødskjær i håret. Men selvfølgelig, har jeg ødelagt det naturlige håret mitt, med et drøyt antall blekinger.

Vel, hva mer skal man si om meg? Jeg tror ikke det er så interessant å vite hvilkene barneskoler jeg gikk på, og hvem jeg var bestevenn med i barnehagen, dermed dropper jeg den delen. Men, jeg kan jo fortelle dere at jeg går i lære som kokk. Lærlingtiden tar jeg på M/S Color Magic og er derfor 14 dager på jobb, og 14 dager med nesten full fri! Trives utrolig godt på sjøen, virkelig til å anbefale! 

En annen ting som er ganske spesiell ved meg, som ikke mange andre har opplevd/vært igjennom, er det å ha hatt verdens beste kjæreste. Og uventet, mistet han i en trafikkulykke. Ikke bare var han kjæresten min, men en av de beste barndomsvennene mine og ikke minst en utrolig god venn. Jeg kan skrive i evigheter om han, men hvis dere virkelig vil lese, klikk dere inn på "kjærlighet" under kategorier.Er det noe dere lurer på, kan dere ikke bare spørre? Herlig.

  • Dere kan følge bloggen min på facebook ved å søke etter den i søkefeltet på facebook. Skriv inn katrineped.blogg.no - Der kan dere få oppdatering om de nyeste innleggene og litt andre ting.
  • Grunnen til dårlig blogging, kan fort komme pga. av jobben min. Derfor står de neste periodene når jeg jobber og ikke her. Fremover er jeg på jobb mellom 28-12 oktober, etter det er det 14 dager fri og dermed full blogging igjen. Men selvsagt får dere oppdateringer så ofte jeg kan når jeg er på jobb også!

WidgetsDesign

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits