Forsiden Om meg Media Videointervju Følg meg på jobb> Hjemme!

Bloggeren kan påvirke leserene for mye.

22.feb.2011 @ 19:08 i Blogg 32 kommentarer

I dette innlegget skal jeg være 100% ærlig. Jeg vil kanskje måtte tåle en knekk eller to med kommentarfeltet fult av "hatkommentarer", men det følger vel med blogging? Ser for meg at jeg kanskje ender opp med å spærre kommentarfeltet, eller slette innlegget. Men i skrivende sekund, må tankene ut.

Jeg har blogget i flere år, og er det èn ting jeg har lagt godt merke til, er det hvordan bloggeren selv kan påvirke leserene sine. Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke liker bloggen til Lars Petter eller f. eks Linnea Myhre. Grunnen skyldes ikke utseende eller fordommer. For hvis du leser setningen en gang til, skrev jeg bloggen. Grunnen til at jeg ikke liker bloggen til Lars Petter, tror jeg de fleste er klar over. Grunnen til at jeg ikke liker bloggen til Linnea Myhre, skyldes ikke sjalusi eller oppmerksomhet. Lagt i fra. Jeg er fornøyd med min egen blogg og livssituasjon (sistnevnte kunne kanskje vært bedre, og dere vet grunnen). Men rett og slett fordi jeg ikke syns den faller på plass under kategorien min av interesser. Selv forguder jeg heller bloggen til Julia Nyland og f.eks Dara Klovholt. Rosabloggere, fotobloggere, you name it. Samma det. Folk er forskjellige, og må selv få like de bloggene dem vil. Dette er bare et eksempel. Og jeg tror kanskje enkelte burde lese dette innlegget en, hvis ikke to ganger til, før dem kommenterer.


Putta inn et overredigertbilde, bare for at innlegget ikke skal virke så tungt å lese. Bra triks, eller hva? Bildet er nok en gang fra i går. Men jeg har glemt kameraet mitt hos Edina, lover å aldri mer vise meg i den genseren igjen. Lei.

Jeg så selv hvordan mine egene lesere hetset bloggen til Lars Petter, etter innlegget han skrev om meg. Utrolig stygge kommentarer ble kommentert på bloggen hans. Det er litt skummelt, hvordan bloggeren faktisk kan påvirke leserene sine. Tidligere skrev jeg et innlegg hvor jeg spurte hvem Linnea Myhre var. Kommentarer som at jeg ikke har noe på blogg.no å gjøre, hvis jeg ikke vet hvem hun er og at om jeg angriper Linnea, angriper jeg leserene, dukket opp i kommentarfeltet mitt. Det værste er, at den kommentaren faktisk er helt riktig (forskjellen var bare at jeg ikke "angrep" henne, lurte bare på hvem hun var og hvorfor hun ble kåret som "årets blogger"). Men det sier litt om hvor mye leserene faktisk tar parti. Vent å se, dette innlegget bringer krig. Min mening måtte ut. Og det beste eksempelet er vel vår egen Emilie, også kjent som Voe. Hvis èn skrev et innlegg om henne, hvor mange haters fikk ikke vedkommende på nakken av det? Poenget er bare at det er så overdrevent. Unødvendige ting som blir kommentert i slike saker. Kan ikke enkelte lære å komme med kritikk, i stedenfor hatkommentarer som kan ramme psykisk? Det er ikke alle som takler slike kommentarer like bra. Ha det litt i bakhodet neste gang kanskje du skal kommentere noe stygt på en annen blogg. Hva vet du egentlig om vedkommende fra før, og er det virkelig verdt det? Du aner ikke hva personen kan slite med i virkeligheten fra før av, og hvor mye kanskje to feil ord fra deg kan skade å gjøre alt mye værre.

Gjør oppmerksom på at jeg ikke på noen som helst måte prøver å henge ut noen i dette innlegget. Skjønn poenget mitt, om hvordan bloggeren kan påvirke leserene sine. Det gjelder selvfølgelig på mange måter, og ikke bare de eksemplene jeg tok.

32 kommentarer

Postet av: >mal1e.

Bra skrevet!
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:11 URL: http://mal1e.blogg.no

Postet av: Emilie

Enig med det du skriver!
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:11 URL: http://www.mijjesin.blogg.no

Postet av: Martesau

Jeg er egentlig enig med deg. : o
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:13 URL: http://martesaua.blogg.no

Postet av: S o f i e .✿

så sant så sant, bra skrevet!
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:14 URL: http://softis94.blogg.no/

Postet av: issex4

sant!
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:15 URL: http://issex4.blogg.no

Postet av: Andrea

sykt bra skrevet, ærlig! hadde aldri jeg turt ..
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:17 URL:

Postet av:

KATRINE PEDERSEN

Andrea: Ærlighet varer lengst, er det ikke det dem sier? Hehe =)
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:23 URL: http://katrineped.blogg.no

Postet av: Linn Therese - My life, not yours!

Enig med deg :) ! Men finnes det innlegget om deg som han skrev fremdeles? :)
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:27 URL: http://linnpuus.blogg.no

Postet av: Connie Ailin

Helt enig med deg i dette innlegget. Har også merket dette selv. Har jeg kommet over en blogg som har skrevet stygt om bl.a. deg eller noen av mine andre favorittblogger, har jeg selv blitt irritert over dette og fortalt dem mine meninger. Det er helt sykt hvor mange lesere en person får på sin side, har faktisk ikke tenkt over dette før, hehe. Utrolig tøft skrevet, Katrine! Digger deg, hehe <3
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:41 URL: http://www.cailin.blogg.no

Postet av: Sabine

Utrolig bra skrevet! Alle skal kunne ha egne meninger uten at andre skal skrive stygge kommentarer! :)
Dato: 22.feb.2011 Tid: 19:59 URL: http://sabines.blogg.no

Postet av: Hanne Elisabeth

Er så enig med deg!
Dato: 22.feb.2011 Tid: 20:10 URL: http://www.hanneliiiisabeth.blogg.no

Postet av: Fotballmajaa

Veldig eni! :D
Dato: 22.feb.2011 Tid: 20:56 URL: http://fotballmajaa.blogg.no

Postet av:

ENIG! liker ingen av de bloggene selv, men av samme grunn som deg!!!
Dato: 22.feb.2011 Tid: 20:59 URL:

Postet av: Hemmelig beundrer :)

Kjempe fint skrevet :) men sant så sant. Ærlighet varer lengst - men man blir ikke rik av det da :P :)
Dato: 22.feb.2011 Tid: 21:18 URL:

Postet av: marte

du må også huske at det går an å like forskjellige ting samtidig da : )

jeg digger bloggen din, men det blir litt deprimerende og trist i lengden og da leser jeg andre mer underholdene blogger som linnéa og tegnehanne sin :) men selv om jeg liker humorblogger liker jeg også moteblogger sånn som livingdoll og ulrikke lund sin :) en kan like flere ting på engang vettu. helst bør man vel ikke si noenting om andre blogger i det heletatt for mange tar det veldig personlig hvis du fornermer et av idolene deres og dette kan gjøre at du mister lesere og får kommentarer som sårer deg veldig : p
Dato: 22.feb.2011 Tid: 21:27 URL:

Postet av: pernilleellefsen

er så enig!

men grunnen til at man på en måte tar pari med bloggeren 'sin', er nok fordi når man leser en blogg lenge nok, har man stort sett fått med seg alt av livet, meningene og tankene til vedkommende. Det blir litt som om man kjenner personen, og da tar man automatisk parti med den. Litt sånn som om det skulle vært en venn, man ville jo ha backa de opp i en diskusjon :) tror jeg daaa , hih
Dato: 22.feb.2011 Tid: 21:33 URL: http://pernilleellefsen.blogg.no

Postet av: maiho

VS på bloggen min :)
Dato: 22.feb.2011 Tid: 21:36 URL: http://maiho.blogg.no

Postet av:

KATRINE PEDERSEN

Marte: Ja, det kan jeg forstå. Men heldigvis er det ikke bare triste innlegg her heller lenger, hehe! Men du har rett i det du skriver, derfor jeg nevnet to av favoritt bloggene mine, som er veldig forskjellige, hehe =)

Nja, kanskje sant. Men nå møtte jeg være ærlig å få det ut! :p Og da for resten være opp til dem :p
Dato: 22.feb.2011 Tid: 21:44 URL: http://katrineped.blogg.no

Postet av:

KATRINE PEDERSEN

"Hemmelig beundrer": Hemmelig beundrer, hva mener du med det? Haha, men takk! Og ja, riktig det! :)
Dato: 22.feb.2011 Tid: 21:45 URL: http://katrineped.blogg.no

Postet av: Hal

En blogger, som skriver blogg om hvordan andre opplever hennes blogg og hva hun skriver på andres blogg om deres blogging. HJÆÆLP! Navlebeskuelse av en annen verden!!!
Dato: 23.feb.2011 Tid: 09:58 URL:

Postet av: Netta's Liv <3

Veldig bra skrevet Katrine :)

Veldig enig med deg, og du har fått med deg det du også er bra :D Men enda bedre at du tar det opp slik du gjør nå :) Men de fleste som slenger dritt på andre sine blogger for ingen grunn har ikke ett liv, de vil bare slenge dritt til andre nesten som det er en ny mote på internettet. Helt sykt!

Men veldig enig med det du skriver! Bra noen er ærlige på bloggene sine ^^
Dato: 23.feb.2011 Tid: 10:43 URL: http://nettasliv.blogg.no

Postet av: Gry

men du kan vel lære deg å skrive norsk da? Det heter verst, ikke værst, feks.
Dato: 23.feb.2011 Tid: 15:17 URL:

Postet av:

KATRINE PEDERSEN

Gry: VÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆRST ;-*
Dato: 23.feb.2011 Tid: 18:57 URL: http://katrineped.blogg.no

Postet av: Nora Alexa

Åh, så hyggelig å høre ^^ Joda, jeg tror jeg husker deg :D Velkommen tilbake, haha!
Dato: 23.feb.2011 Tid: 19:30 URL: http://noraalexa.blogg.no/

Postet av:

hahaha, gry! lol, katrine har 5 i norsk så der dreit du deg noe jævelig. tror nok hu kan skrive norsk, når hu får fem, dust ;)
Dato: 23.feb.2011 Tid: 20:10 URL:

Postet av:

KATRINE PEDERSEN

Hal: "Og jeg tror kanskje enkelte burde lese dette innlegget en, hvis ikke to ganger til, før dem kommenterer." - Du kan umulig ha skjønt poenget mitt.
Dato: 23.feb.2011 Tid: 20:24 URL: http://katrineped.blogg.no

Postet av: G U N N N I S

Utrolig bra skrevet Katrine :-) Er så ekstremt enig i det du skriver, stå på ! digger bloggen din btw!
Dato: 23.feb.2011 Tid: 21:04 URL: http://www.gunnnis.blogg.no

Postet av:

du er latterlig :)
Dato: 24.feb.2011 Tid: 19:19 URL:

Postet av: Theamariest

saken er lett kompis ! Er du redd for stygge kommentarer driter man i å blogge :)

Stygge kommentarer kommer fra veldig sjalue og ustabile mennesker som ikke ammet nok av moren sin da de var unge :)
Dato: 25.feb.2011 Tid: 17:39 URL: http://theamariest.blogg.no

Postet av: Yngvil

Er enig med deg. Og de som slenger dritt, det er bare tragisk. Jeg skrev selv en kommentar til Lars petter(eller hva han heter) fordi jeg ble irritert. Men jeg vil ikke direkte si det var en hatkommentar til han, jeg skrev bare at han skulle skjerpe seg osv. Nå skal jeg ikke forsvare meg selv her. Men Jeg synes om man er uenig i noe noen har skrevet, så skal man heller fortelle hvorfor man er uenig. ikke hate personen med en gang, det blir for latterlig.
men stå på, du er tøff!
Dato: 26.feb.2011 Tid: 14:55 URL:

Postet av:

KATRINE PEDERSEN

Yngvil: Godt å høre at noen er enige! Og jeg er også enig med deg! Og ikke minst, tusen takk for litt ros!
Dato: 26.feb.2011 Tid: 22:08 URL: http://katrineped.blogg.no

Postet av: Inga

Tar poenget ditt, men du burde være litt meir forsiktig når du skriver eit blogginnlegg som hanlder om ein anna person. Spesielt når personen ikkje veit om det og finner det ut via google, det er litt umodent og komisk. Det er ikkje ment som trakasering <3
Dato: 27.feb.2011 Tid: 13:21 URL: http://alterrart.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

  • Dere kan følge bloggen min på facebook ved å søke etter den i søkefeltet på facebook. Skriv inn katrineped.blogg.no - Der kan dere få oppdatering om de nyeste innleggene og litt andre ting.
  • Grunnen til dårlig blogging, kan fort komme pga. av jobben min. Derfor står de neste periodene når jeg jobber og ikke her. Fremover er jeg på jobb mellom 28-12 oktober, etter det er det 14 dager fri og dermed full blogging igjen. Men selvsagt får dere oppdateringer så ofte jeg kan når jeg er på jobb også!

WidgetsDesign

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits